lørdag den 23. april 2011

Julen varer lige til påske: Rødbedesild...

Det kan stadig lige nås at kaste en hurtig sild på påskebordet - her i en yndig genbrugsvariant:

Nu til påske blev køleskabet proppet og det var derfor nødvendigt at rydde lidt op i de bagerste rækker. Der spottede jeg et glas rødbedechutney fra jul som stadig var gangbart. I disse Stop spild af mad tider var det lige i vinkel at omsætte den rest til en omgang rødbedesild.

3 spsk chutney, 1 spsk mayonnaise og 2 spsk cremefraiche røres sammen og smages til med friskkværnet peber og lidt salt. Rødbedechutneyen er ret sød, så et nip dijonsennep er på sin plads.

Sildene jeg har brugt er gammeldags modnede af den bedste slags. De hives op af lagen og duppes tørre inden de skæres i mundrette bidder. Der blev brugt 3 hele sildefileter til den her portion. Sildene trak på køl 4 timer i deres prinsessemarinade mens vi ryddede Metro.

Vel hjemme igen blev de dænget op groft rugbrød. Der var ingen grund til at være nærige med dem.

Lidt rå løg og de mest fantastiske økologiske kapers i olivenolie udgjorde pynten.

Det er ikke fordi jeg ligefrem hælder øl indenbords mere - der skal en anledning til. Her var en påskebryg fra Ørbæk dog lige det der skulle til.

I baggrunden ses den spand oliven jeg fik lov til at købe i Metro i dag. Dem skal jeg lege med i morgen når lammet skal i spil. Stay tuned for mere påskeguf...

4 kommentarer:

 1. je fik engang nogle kapers i olivenolie fra en Aarstidernekasse - damn det var de bedste kapers jeg nogensinde har smagt og jeg har desværre ikke set dem siden. Hvor købte du dine?

  SvarSlet
 2. Det er vist de kapers du snakker om - fik dem i en Vegetarkasse. Rygtet siger at de fås i Jordens Frugter på Trøjborg og i Ren Kost i Jægergårdsgade. Skal jeg holde udkig?

  SvarSlet
 3. Prinsessesild... hæhæhæ! God udnyttelse af rester :-)

  SvarSlet
 4. det må du meget gerne! og køb 2 glas hvis du finder dem - jeg er ved at være træt af slavekapers
  :D

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...