onsdag den 24. februar 2016

Thai-middag og trylleri med resterne...

I lørdags var jeg, som før fortalt, til en lækker thai-middag i gode venners lag. Jeg var så heldig at få nogle rester med hjem og dem har jeg leget lidt med i bedste Stop Spild Af Mad stil:

Det blev til 2 slags friske ruller, med hver sin dyppesauce, og sprøde risvafler. En temmelig lækker restefrokost til at jage de sidste tømmermænd på porten med, skulle jeg hilse og sige.


Men først lidt om selve middagen:

Vi ankom til det fineste pyntede bord - og blev hurtigt udstyret med en velkomstdrink: Thai Daiquiri (mørk rom, kokoscreme, chili, lime og frisk koriander). Total nostalgi fra Sidebar. Det var rejechips med sød chili som snack til. Og så gik det løs, med hjemmelavede sprøde forårsruller med lækkert fyld (har desværre glemt alt andet end ordet shiitake), marineret agurk (fiskesauce, chili og thai-basilikum), min spicy salat med soba-nudler og peanutdressing, en pragtfuld salat med pomelo, hummer og rejer (som jeg skal lave min egen version af snart) og en meget lækker Pad Thai. Desserten var medbragt af Anne og Tom - og bestod af en melfri mandelkage med syrlig citrusglaze og cremet banan-is. Dertil drak vi de lifligste vine og masser af cocktails. Som du kan se, endte jeg med at blive godt pyntet...

Inden jeg blev kørt hjem, fik jeg stukket det her fad med rester i hånden. Max var på besøg for at passe kattene, og kiggede misundeligt på den rest Pad thai, så den fik han lov til at spise med det samme. Resten røg på køl til dagen efter.

Og så stod jeg der med kolde jasminris, lidt pomelo-salat, lidt nudel-salat og en smule marineret agurk. Hmm..... what to do?

En plan tog hurtigt form - for der var 2 slags rispapir i skabet: store runde og små firkantede. Jeg snittede lidt spidskål, tog nogle peanuts og plukkede det sidste koriander.

Den marinerede agurk kom i de 2 store ruller, sammen med koriander, nudel-salat og lidt spidskål. Pomelo-salaten kom i 2 små ruller, ligeledes med kål og koriander. Du kan se lige her hvordan man laver selve rullerne af rispapir. 

Og så skulle der noget til at dyppe i. Til de store ruller, en peanutbutter dip (den her rørt med limesaft, soja og siracha) - og til de små, en sur/sød/stærk sag (limesaft, fiskesauce, soja og sriracha).

Men dem på plads, var det bare at hakke nogle peanuts og lidt koriander til drys. Og så var det blevet tid til at tænde for vaffeljernet!

Risene blev pakket godt sammen på 'hjertepladen'. Først på hele fladen, men efter lidt tid, blev de skrabt sammen i den ene ende.

Jow jow, det gav nogle knasende sprøde 'vafler' af ris.

De blev lagt på et leje af snittet spidskål og toppet med sriracha, peanuts og koriander.

Rullerne blev lagt tilrette med hver deres dip - og så var der luksus restefrokost til mig. Jeg levnede ikke en krumme!

Det er bestemt ikke sidste gang jeg kommer ris i vaffeljernet. Will it waffle? - oh yes!

Aftensmaden blev take-out fra den lokale pizzabiks. Jeg fik en 'kebab-tallerken' med masser af kebab, sprøde pommes, dressing, salat og tzatziki. Der var en del fritter til overs - og ja, de kom også i vaffeljernet dagen efter. Men du må vente til påske med at se hvordan det gik med det projekt. For der skal jeg atter ha' vaffel-tema - og lave både vafler fra bunden og bruge jernet til at vafle alternative ting og ingredienser.

God onsdag til alle der kommer her forbi...

3 kommentarer:

  1. Kam anbefale kikærtevafler både i sød og salt sammenhæng. mmmmh

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har kun bagt pandekager med kikærtemel - men nu skal jeg da helt klart også prøve det til vafler. Tak for tippet :-)

      Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...