søndag den 7. februar 2016

Pisket SMØR med bacon, fennikel og chipotle...

Det her bliver dirty - jeg siger det bare. Svage sjæle bør nok klikke videre nu... 

Rib-eye, pisket SMØR og alibigrønt - it's all good! 

Idéen kom til mig i går morges da jeg lavede confiteret bacon til morgenmad - med baconfedt fra min fedtbank (banken rummer pt følgende fedtede opsparing: bacon, svin, and og gås). Det lykkedes mig, på mirakuløs vis, at gemme 3 stykker bacon til dette formål - og så skulle der naturligvis også lidt afsmeltet baconfedt til, inden det røg retur i banken. Jeg valgte at lave mit piskede SMØR på noget af det bedste der findes, nemlig den økologiske rulle fra Naturmælk. Seriøst, jeg kunne gnave af det (øh, ja - naturligvis har jeg gjort det, men det er ikke det vi skal tale om nu). SMØR, bacon og baconfedt giver salt, fedt og lidt røg - og det kan man spille op imod ved at tilsætte et snert chipotle (røget jalapeño). Jeg valgte det her pulver. Min oprindelige plan var at sætte lidt salvie til, men da mit alibigrønt skulle indeholde rå fennikel, valgte jeg at smide lidt fennikelfrø i puljen i stedet for.

175 g tempereret SMØR
3 spsk baconfedt
3 skiver finthakket bacon
½-1 tsk malede fennikelfrø
½-1 tsk chipotlepulver
Urtesalt efter behov

Pisk det bløde SMØR med en håndmikser til det bliver luftigt. Pisk baconfedt i - og krydderier. Rør til sidst den hakkede bacon i.

Ta-dah! Ikke bare brugbart på en bøf - men til alt kød, hvor sauce er for meget og ingenting er for lidt. Jeg kan røbe at jeg har planer for resterne - noget a'la Chicken Kiev.

Man kan åbenbart ikke leve af bøf og SMØR alene (what?) - og med alt det dejlige fedt, er det en god idé at spise noget med der indeholder de fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K) til. Og så er der lige det der med konsistens og tekstur. Bøf og SMØR er jo blød mad, så noget knas gør godt. Jeg gravede derfor dybt i grøntsagsskuffen og begik følgende salat.

Fennikel (snittet papirtyndt på mandolin), squash (kørt til 'nudler' på spiralmaskine), gulerod (høvlet med julienne-skræller) og bladselleri + snackpeber (udsat for mig og min store kokkekniv).

Det blev også lige til en håndfuld edamamebønner fra frost. Jeg dryppede med citronolie og hvidvinseddike - og gav den et godt drys urtesalt og friskkværnet sort peber. 

Den færdige salat blev drysset med ristede græskarkerner, afskallede hampefrø og lidt nigellafrø. 

Og så til bøffen.

Eller rettere, bøfferne. Jeg havde inviteret min eksmand Max på besøg til middag og fundet de her 2 økologiske rib-eye på ca 400 g pr stk i fryseren. Dem skulle vi da ha'!

Det var de 2 endestykker fra en filet jeg selv havde skåret op - så de var lidt uens i størrelse og tykkelse. Det tog jeg højde for i stegningen. 

Varm bøf møder koldt SMØR og sød musik god smag opstår. Ja tak, der var ikke et øje tørt. 

Det lykkedes mig dog ikke at komme igennem min bøf, på trods at dens klejne størrelse (alt under 453 g er pålæg siger de kloge kødmænd) - så den blev gemt til frokost i dag. Meget kan man sige om mig, men en bøf kan jeg sgu godt finde ud af at stege.

For mit vedkomne blev det også til en pre-dinner cocktail: en Dirty Martini. For en gang skyld uden gin (igen: what?). Den her basse var med Crystal Head Vodka, Cocchi Americano og et god skud olivenlage. Jow jow, ikke tosset - men jeg er altså mest til gin. Sorry, vodka - det er ikke dig, det er mig.

I dag skal jeg ikke lave lave en pind i køkkenet. Det er serie-søndag på sofaen - og til det hører kebab og kakaomælk. It's a fact!

God søndag til alle der kommer her forbi...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...