onsdag den 17. februar 2016

Louis' Lunch Hamburger Sliders...

Her kommer nogle helt særlige sliders. Rygterne vil vide at de er så tæt beslægtet med den originale hamburger at det næsten er uhyggeligt. Og ikke alene det - det skulle også være en dansker der står bag. Nu er du nysgerrig, jeg ved det! Snyd endelig ikke dig selv for at læse hele historien om Louis Lassen, der immigrerede fra Danmark til New Haven, Connecticut, i 1886 og grundlagde Louis' Lunch lige her hos Johan (hæsblæsende, nørdet som bare pokker og på engelsk). Da jeg læste historien og så opskriften i går, blev jeg straks inspireret til at gå i køkkenet og lave min egen version. Der var nemlig 6 slider-boller på lager som skulle bruges - og alt hvad jeg manglede var en idé. Pling!

Brød, ost (spread), kød og løg - bum! Ingen ketchup, pickles eller andet unødigt her.

Det første element der skal laves er den cheesespread brødet skal smøres med. Jeg skævede til Johans opskrift (cheddar, hvidvin, fløde, SMØR og sennep) men tweakede den så den fik en lidt anden smagsprofil og viskositet. 

Ok, det her er den mest lagrede cheddar jeg nogensinde har købt - og spist. Jeg tvang endda mig selv til at smage på den mens jeg pakkede den ud - og du kan bare sætte mine voksenpoints direkte ind på kontoen! I fryseren kunne jeg hente 3 Stop Spild Af Mad ting: resten at den Havgus, jeg havde fået med en tapas-anretning udefra og allerede brugt en del af i min cremede polenta + 'flødetabeletter' - som var Arla Unika fløde fra jul, frosset ind en silikoneform - og en rest SMØR, ligeledes fra Arla Unika. I stedet for vin, valgte jeg Noilly Prat og 'sennep' blev til min højtelskede fuldkornssennep.

125 g revet lagret cheddar
25 g revet Havgus (eller parmesan)
2 spsk Noilly Prat
2 spsk fløde
2 spsk smeltet SMØR
1 spsk fuldkornssennep

Det er bedst at lave den labre spread over vandbad. Varm først vin, fløde og sennep - og smelt osten deri under omrøring. Rør til sidst det smeltede SMØR i.

Det virker måske som om den er til den tynde side, men den vil sætte sig en smule, så snart den køler lidt ned. Sæt den til side, mens resten forberedes. Og med osten af vejen, gjaldt det de øvrige ting.

Brød, kød og løg. Brødet var 6 slider-boller som havde været åbnet et par dage og derfor var en kende tørre - hvilket i dette tilfælde var perfekt, da de skulle ristes. Kødet var det fedeste øko jeg kunne få fat i - og løg har jeg altid på lager.

Der skal bruges 1 mellemtyk skive løg pr slider. Fjerne de yderste ringe, så skiven passer i størrelsen. Jeg skulle ikke lige lave noget med løg de kommende dage, så jeg smed det overskydende i min fondpose, som ligger i fryseren.

Løgene blev stegt lige akkurat møre i en blanding at olivenolie og SMØR - og krydret med urtesalt og friskkværnet sort peber.

Kødet blev formet til 6 små rustikke bøffer a ca 60 g - og stegt medium-rare på samme vis. Slider-bollerne blev delt på langs og ristet på begge sider.

Og så skulle den lune cheesespread i spil.

Underne fik en jævnt lag. Brug så meget eller så lidt som dit ostehjerte byder dig.

Top med bøffer og løg. Oh yes, baby - så er den lige ved at være der! 

Og....værsgo...så er der sliders. Men man kan altså også sagtens go big og lav dem i alm størrelse burgerboller - eller go Johan og bruge ristede skiver af surdejsbrød.

Jeg er bare pjattet med slider-formatet. En pind i, for at holde sammen på dem - og så er de lige til at plukke af. Min aftensmad bestod kun af 3 i går (svagspiser) - så jeg har stadig 3 til frokost i dag. Misundelse er en grim ting, hva?

Det hører også lige med til historien, at Johan rent faktisk skrev til mig på Instagram, helt tilbage i maj, mens jeg sad i en bil på vej fra New York til Connecticut - og anbefalede mig at besøge Louis’ Lunch. Kan sparke mig selv for at jeg ikke fulgte hans råd.... 

Nå, men så er det jo godt at man selv kan lave noget der ligner...... og nemt giver slip på den slags ærgrelser...eller noget.


Men således gik det i hvert fald til at en pose med 12 slider-boller blev til 3 måltider: 

2 blev til tex-mex meatball sliders med rester, 4 blev til vaflet french toast (til mit vaffel-tema i påsken) og de sidste 6 til det her projekt. Ahhh, rent bord igen.

Og nu sidder jeg så med en del af den labre ostespread tilbage og tænker at det skal da forsøges anvendt i polenta, mac & cheese og...æh...???

Hvis du har et bud på hvad den kan bruges til, er du meget velkommen til at smide en kommentar...

1 kommentar:

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...