mandag den 15. februar 2016

Sprødt kyllingeskind med guacamole og salsa...

Indrøm det bare, alene tanken om sprødt kyllingeskind får allerede dit mundvand til at løbe! De her er ikke alene placeret ret højt på listen over de mest ultimative snacks - de er også fuld udnyttelse af hele fuglen på allerfineste Stop Spild Af Mad vis.

Knasende sprøde 'chips' af gyldent kyllingeskind, med hjemmelavet guacamole og købt tomatsalsa.

Skindet er fra 8 overlår - som blev brugt til tex-mex pulled chicken. 

Kyllingeskindet skylles, duppes helt tørt og trimmes for uønsket fedt på bagsiden. Jo, mindre fedt - jo mere knasende sprødt bliver det.

Læg skindet, helt fladt, mellem 2 stykker bagepapir. Læg en bageplade ovenpå og sæt hele herligheden i ovnen på 175°C. Det tager ca 15-20 minutter at bage det helt sprødt - men kig til det efter de 12 og tag den derfra.

De sprøde skind lægges derefter til afdrypning/afkøling på fedtsugende papir - og drys med salt. Tja bum, jeg blev distraheret og de fik lige i overkanten. De 2 mørkeste stykker blev gemt til et andet projekt.

De øvrige 6 kom i den her lille fine 'friturekurv' som jeg længe har ønsket mig. Faldt over kurvene, sidst jeg var i Inco og endte med at købte dem i 2 størrelser. Det her er den mindste.

Og da de skulle serveres som en del af en tex-mex middag med både pulled chicken og pulled beef, var det jo oplagt at smække en guacamole sammen. Det blev den hurtige snydeversion af tidsnød.

2 avocadoer
½ dl skyr
Saft af 1 lime
Salt
Spidskommen
Chipotle salsa

Det blev blendet *wroom wroom* og tilsat 2 fed fintrevet hvidløg. Done!

Armkræfterne var på ingen måde til at snitte og hakke en masse - så jeg greb sådan en bakke her i Kvickly. Den blev pimpet med en smule mere chili og et skud lime.

Tah-da.... færdig på ingen tid!

Og så var det bare med at gnaske løs. Åh....jeg kunne ha' spist det tidobbelte....

Dagen efter blev de sidste rester guacamole og salsa spist til 2 slags Bugles (sweet chili og nacho cheese) - sammen med en hurtig dip rørt af skyr, mayo og hakket koriander. Og således blev der gjort helt rent bord.

I det næste indlæg kan du se hvad jeg brugte de sidste 2 stykker sprødt skind til...

2 kommentarer:

 1. Jeg plejer bare at stege det på en pande i eget fedt, de bliver ikke flade og skal vendes et par gange, tilgengæld skal ovnen ikke i gang alene for det projekt #tænkpåmiljøet

  SvarSlet
  Svar
  1. Der gør jeg også hvis de skal bruges som 'flæskesvær' som lige her - men denne gang skulle de være flade og ligne chips.

   Man kan også blive for miljøbevist ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...