fredag den 12. februar 2016

Tex-mex pulled beef...

I dag skal vi sydover. Helt hjem til Mexico...ish. Vores madklub havde nemlig mexikansk tema i går - og jeg var blevet bedt om at medbringe "noget pulled kød til at komme i tacos". Godt så - no problem! Det blev til 2 slags kød: ko (chipotle og stjerneanis) og kylling (lime og sort kardemomme).

Nybagte bløde tacos af majsmel, med smørmør, krydret, trukket ko - og det fulde tex-mex udtræk til at toppe op med.

Det blev et rigtigt Stop Spild Af Mad projekt - for på fryserens bund fandt jeg denne culotte som var gået på dato i 2014. *Host* ved ikke lige hvordan den er undgået min opmærksomhed?

Oksekød der ligger så længe i fryseren, kan sagtens bruges - men fedtet harskner nemt og skal bare ud. Jeg trimmede alt fedtet af - og stod så med ca 750 g kød.

Og så skulle jeg ha' gang i min Crock-Pot. Jeg havde en flaske færdig BBQ-sauce på lager som jeg ville bruge som klangbund. Snyd...ja....og?

Det er faktisk en rigtig god færdigsauce med æble og kanel (har købt den før). Den her hev jeg med hjem fra Kulinarisk Sydfyn i sommers. Den er fra ChilliHouse og kan købes lige her. Den består af tomat, æblegelé, citronsaft, æblecidereddike, majssirup, mørkt sukker, gul sennep, cayennepeber, karamel, sort peber, kanel, hvidløg, løg og røgaroma.

Jeg valgte at køre videre i et spor a'la chili con carne. Så jeg fandt the usual suspects frem: løgpulver, hvidløgspulver, spidskommen, laurbær, kanel og hakket chipotle (tørret, røget, rød jalapeño). Og så var det jeg kom i tanke om en chili jeg havde spottet her hos Johan med stjerneanis. Så sådan en stjerne nuppede jeg med. Det ser ikke ud af mange krydderier, men når det skal simre i 6 timer er det rigelig smag.

Udover krydderierne og BBQ-saucen, blev det til: 1 stort løg i grove tern, 2 dl rødvin, 1 ds flåede tomater og et shot ekspresso. Jeg kom de hele krydderier i min spiceball - så kunne jeg fiske dem op undervejs hvis smagen skulle blive for intens.

Den bette culotte blev brunet af på en knaldvarm pande i en blanding af olivenolie og SMØR, inden den kom i lerpotten sammen med resten. Og så fik den 6 timer på low. Har du ikke sådan et aggregat, kan en stegeso eller stegegryde med tætsluttende låg (der kan gå i ovnen) sagtens bruges i stedet. Det skal bare være lang tid, ved lav varme.

6 timer senere. Mør og lækker. Jeg lod den med vilje køle ned før jeg hev den i stykker. Syntes nemt det kan blive for trævlet og blive sådan lidt...æh...hundemadsagtigt.

Da den var kold, blev den hevet i lunser - ikke i trævler.

Og så var der jo det der i bunden af simrepotten. Det var der jeg listede mig til at koge de små kødboller til min Tex-mex Meatball Sub i - inden mødet med stavblenderen.

I går da jeg skulle af sted i madklub, pakkede jeg kødet i en condibøtte og tilsatte en pæn mængde at den blendede 'stegesky'. Så var det lige til at varme ved ankomsten.

Mette, som lagde hus til, havde lavet det vildeste tilbehør (der kommer et indlæg senere med selve middagen).

Mole, bean-dip, majs/mayo/mynte, syltede rødløg, mango/agurkesalat, tomatsalsa og guacamole - og så var der fintsnittet iceberg, revet cheddar, cremefraiche og hakket koriander ved siden af.

Og så var det bare at tage en nybagt taco, fylde med ko eller kylling - og toppe med de øvrige rare sager. Skal vi ikke bare sige at den handling blev gentaget en del gange i løbet af middagen. Det var virkelig svært at stoppe igen. Måtte tage den lange gåtur hjem, så jeg kunne få travet lidt af madpuklen af. 

Opskriften på kyllingen kommer i det næste indlæg.

I dag står den på et besøg på dyrehospitalet med Iskelil, så lige skal tjekkes og stikkes. Senere får jeg en veninde til mad (ja, tex-mex-ish) og drinks - med mulighed for en bette øl i byen bagefter. 

God weekend til alle der kommer her forbi...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...