onsdag den 10. februar 2016

Tex-mex Meatball Sub...

Her kommer et lidt uvant indlæg fra min hånd - det er nemlig resterne fra en ret, uden at selve retten har været nævnt. Det handler om en tex-mex ret jeg fik lavet i går, som først skal med i madklub på torsdag - og som derfor først kommer på efter det. Men hvor om alting er, stod jeg med nogle flydende rester der skulle bruges. Jeg skulle bare ha' haft havregrød - men tænkte pludselig på suppe, med kølende skyr og et drys frisk koriander. Så jeg drog i den lokale efter det grønne drys.....og kom hjem med ingredienserne til den her....

Det er en snasket spicy sag. Lækre saftige kødboller i hot sauce med revet ost og koriander. Det er eminent comfort food.

Nå, men den rest jeg havde, var dette røde fluidum fra min Crock-Pot. Den havde tjent det formål at bade en klump ko til den var smeltende mør. Vi har mexikansk tema i madklubben denne gang - og jeg er blevet bedt om at medbringe 'noget trukket kød af en art, til soft tacos'. Det blev så til noget ko af en art. I dag kommer der kylling i resten af saucen, men jeg tænkte at jeg lige i mellemtiden kunne tage en portion af den og lave om til en suppe - men jeg blev jo som sagt klogere.


For god ordens skyld var det det her saucen var lavet af. En flaske BBQ-sauce med æble og kanel, en ds flåede tomater, løg, løgpulver, hvidløgspulver, spidskommen, stjerneanis, laurbær, kanel og chipotle. Det havde simret sammen med koen i ca 6 timer og var blevet til dem mest liflige stegesky.

Suppeplanerne faldt til jorden i det sekund jeg spottede den her pakke hakket økologisk oksekød på dato til 20 kr. Den måtte jeg ha' med hjem i bedste Stop Spild Af Mad stil. Og så slog der mig - hvorfor ikke lave en slags meatball sub? Sådan en har jeg nemlig haft rumlende i baghovedet, siden jeg så den her hos Loui & bearnaisen. Jeg greb derfor et bake-off brød og en pose revet ost også. Planen var at sætte lidt fintsnittet spidskål og rød peber til - men det droppede jeg af ren dovenskab.

Og så skulle der laves nogle saftige kødboller. De skulle laves af kødet (duh!), 1 æg, ½ revet løg, 2 fed revet hvidløg, udblødt brødkrumme (den ene ende af mit flutes), spidskommen, urtesalt og friskkværnet sort peber.

Brødet blev befriet fra alt skorpe (gemt til rasp) og plukket i grove stykker.

Der blev hældt en smule mælk på, som brødet fik lov til at suge løs af. Sådan noget udblødt brød giver de saftigste kødboller, men man kan sagtens bare bruge mel, rasp eller havregryn i stedet.

Brødkrummen klemmes let fri for overskydende mælk og tilsættes sammen med resten. Og så skal det hele æltes godt sammen og formes til kødboller. Jeg syntes det er nemmest at tage latexhandsker på og bruge begge hænder til at ælte - og trille med.

Jeg fik 19 kødboller ud af portionen. De skal være i størrelse mellem en valnød og en golfbold. Kødbollerne blev forsigtigt dumpet, en og en, ned i den simrende Crock-Pot og fik ca 1 time på low. Har du ingen slowcooker - så følg den her fremgangsmåde i en gryde i ovnen. 

I mellemtiden kunne jeg så gøre resten klart. Jeg trimmede den anden enden af mit flutes også - og gemte stumpen til morgenmad dagen efter.

Man kan selvfølgelig vælge at flække sit brød helt eller halvt igennem, som til en rigtig sandwich - jeg er bare tilhænger at at lave et snit i toppen i stedet.

Skær en kile ud af toppen. Den kan naturligvis også gemmes til rasp, men har er et mest praktisk at lade den agere testsmager - så bræk den i et par stykker, så den er klar til brug når saucen skal smages til.

Tjek kødbollerne med et stegetermometer - de skal være mindst 75°C i kernetemp - specielt når det er kød på dato.

Som jeg før har nævnt, er det ikke noget væsketab i en Crock-Pot. Så det er en ret tynd sauce der var tilbage på bunden, med løg og tomat flydende rundt. Jeg satte stavblenderen i den og *wroom wroom* kørte den til en homogen væske. En smule blev taget fra, varmet i en gryde, jævnet med et par dråber majsstivelse og tilsat en smule (men alligevel alt for meget) af den BOC sauce jeg har fået af Kim fra Gill & Kokkerier. Men skulle ellers tro at jeg havde lært lektien sidste jeg brugte for meget af den......men nej....jeg skal åbenbart futte min mundhule af hver gang. So much for empiri. 

Lidt af saucen kommes på brødet, så det kan suge lidt væde til sig først. 5 af kødbollerne blev derefter vendt i den hotte sauce - og lagt til parade i brødet. 

Og så en smule topping. Det skulle ha' været cheddar, men jeg måtte nøjes med revet mozzerella. Et godt drys koriander på toppen - og så var der en tex-mex meatball sub klar.

Open wide - og guf løs.

Sørg for RIGELIGT med læskende drikkevarer til. Jeg fik en Corona med lime.....ja ok, 4 så. 

Og nu vil jeg så gå ud og smide endnu en omgang tex-mex-ish i gryden - denne gang kylling med sort kardemomme og lime....

4 kommentarer:

 1. Måske lidt mere fiber, og lidt mindre hvidt brød. Så fungerer kroppen bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske lidt færre af den her slags kommentarer og lidt mindre brok. Så fungerer hele livet bedre.

   Tilsæt til gengæld ægte madglæde, lidt mere nydelse og lidt mere af alt det gode. Namaste <3

   Slet
 2. Yum, yum, yum er vild med Meatball subs og den her får bestemt tænderne til at løbe i vand. Wow hvor ser den smækker ud 👍

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak - er glad for at du kan lide min frembringelse :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...