tirsdag den 3. februar 2015

Oreo Chocolate Peanut Butter Pie a'la Memphis Roadhouse...

Igennem mine mange (101) besøg på Memphis Roadhouse har jeg smagt et hav af forskellige desserter. Men få har sat mit hjerte i brand som den Oreo Chocolate Peanut Butter Pie der er at finde på menuen lige nu. Den sprøde bund, den salte peanutbutter og det luksuriøse chokoladelag udgør tilsammen en himmelsk kombi....himmelsk simpelthen. MR skriver på menukortet: "Need we say more?"

Det er en SMØRtung sag med voldsom sliksødme og mundfylde - så den serveres bedst med en god kop kaffe til. Her har jeg lavet en lille koffeinfri espresso til. Det er første gang jeg laver den hjemme (kl 02 om natten, fordi jeg ikke kunne sove) men bestemt ikke den sidste.

Bunden skal laves af Oreos. Køb dem, bag dem selv (og drop cremen) eller brug knuste kiks som til cheesecake og tilsæt god kakao. Den kan sågar laves helt LCHF med en bund af mandelmel og kakao. Øvrige andre ingredienser: chokolade, peanutbutter, SMØR og flormelis. Opskriften er inspireret af den her, men reduceret en smule i fedt og sukker.

Bunden først. Opskriften her er til 2 mini-tærter eller en stor på ca 16-18 cm. Der skal bruges 10 Oreos og 25 g SMØR.

De fyldte kiks blendes *wroom wroom* til fine krummer.

Smelt det gyldne SMØR og ælt det grundigt sammen med kiksekrummerne.

Pres det omhyggeligt ud i formen - eller formene. Det kan virkelig godt betale sig at gøre sig lidt umage. Den lille firkantede form (med løs bund) er 7 x 12 cm og den runde 11,5 cm i diameter. Sæt formene på køl i mindst 30 minutter før næste trin.

Rør derefter 200 g chunky peanutbutter med 50 g flormelis.

Kom blandingen i en engangssprøjtepose - eller i en frysepose.

Klip spidsen af posen og sprøjt et passende lag ud over bunden. Glat med en finger, fugtet med en smule vand. Sæt igen formen på køl i ca 30 minutter.

Og så til den fuldfede top af chokoladeganache. Den kan enten laves i mikroovnen eller over vandbad. 100 g chokolade og 50 g SMØR, smeltes sammen og røres til en blank emulsion.

Kom også den i en engangssprøjtepose - eller frysepose.  Det gør den noget nemmere at fordele.

Fyld så meget af chokoladeblandingen på som du kan, uden at den flyder over. Bank forsigtigt formen mod bordet for at få evt luftbobler til at undslippe. Sær nu formen retur på køl i mindst 4 timer og gerne natten over. 

Jeg lod den desværre ikke stå så længe, for jeg havde billeder der skulle tages. 

Som det kan ses, var laget med peanutbutter stadig lidt blødt. Men bare rolig, det sætter sig fint efter længere tid. Skær kagen med en kniv skyllet i varmt vand og hurtigt tørret af. 

På MR serveres den sådan her:

Med en kraftig appelsinsirup og en lille 'salat' af friske appelsinfileter og syltet apelsinskal + lidt hakkede Oreos. Jeg tror helt bestemt også jeg skal forsøge mig med noget appelsin næste gang - for lidt syre er godt til at skære igennem kagens fedme og sødme.

Andre forslag hvad man kunne servere til for at give lidt modspil?


3 kommentarer:

 1. Åh - jeg tror lige du har delt opskriften på årets Grand Prix kage!
  Tror dul en chokolade/fløde ganache kunne gøre jobbet lige så godt, som din smør/chokolade version?

  SvarSlet
 2. Uhmm hvor ser det bare lækkert ud, jeg får snart lyst til at bede dig komme hjem og bo hos mig :-)
  God aften.

  SvarSlet
 3. ♥♥♥INSTANT LOVE! ♥♥♥

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...