fredag den 20. februar 2015

Marrokanske hotdogs med merguez, hummus og dukkah...

I dag byder jeg på en noget anderledes hotdog. Den er sammensat af elementer fra flere arabiske lande og har en smagsprofil der både ville kunne gå i Nordafrika og Mellemøsten. Grundelementet er den krydrede Merguez pølse, som her er kommet i rigtig godt selskab. Ideen opstod i mandags hvor jeg ved Torvehallerne fik en Red Devil hos Pølse Kompagniet (og tak for den Lars). Den måtte jeg lave min egne version af:    

Den krydrede pølse er lagt til rette i et hjemmebagt glutenfrit brød, drysset med dukkah. (Opskriften på brødet får du ikke nu, da de er et bestillingsarbejde). Der er toppet med hummus, bagt peberfrugt, syltede grøntsager, sprøde løg og lidt karse. Lutter lækre sager!


Og her er de så, de fantastiske pølser. Først hotteren jeg fik i mandags - og derefter de rå pølser som jeg købte med hjem fra Cleaver’s Market til 70 kr for 4 stk. Pølserne er af økologisk okse- og lammekød, krydret med chili, hvidløg, spidskommen og fennikel. 

Jeg fik grøntsagerne gjort klar først. Det var lidt af et Stop Spild Af Mad projekt, for jeg havde flere ret så trætte ting på lager: ¾ rød peber, en stump agurk, en trist gulerod, et lille løg og en rest karse. 


Peberfrugten blev renset og skåret i 2 stykker. Den blev bagt ved 200°C i ca 25 minutter, dækket med film i ca 5 minutter, fik flået skindet af og skåret i strimler.

Agurken og guleroden blev lavet til små kugler med mit mindste parisienne-jern. Løget blev snittet i tynde skiver.


Jeg lavede en varm syltelage af 1½ dl eddike, 1 dl rørsukker og ½ dl vand. Der blev tilsat lidt salt, ½ spsk hel spidskommen og lidt sorte peberkorn. Den varme lage blev fordelt over henholdsvis løg og grøntsagskugler. Begge skåle blev sat på køl mens jeg lavede resten.


I fryseren kunne jeg hente de kikærter der var tilbage fra sidste uges måltidskasse. De blev tøet op i lidt kold vand.


For ikke at lave en for tung hummus, droppede jeg olien. Kikærterne blev i stedet blendet med en passende mængde skyr, citronsaft, stødt spidskommen og lidt revet hvidløg. Det blev blendet til en homogen masse *wroom wroom* og smagt til med salt, ekstra citron og et lille drys chipotle. 


Det blev en let og aromatisk hummus.


Og så var tilbehøret næsten klart. Løgene blev drænet for lage, vredet forsigtigt i et stykke køkkenpapir og vendt med klippet karse. De små kugler af gulerod og agurk blev drænet godt. Hummusen kom, for nemheds skyld, i en engangssprøjtepose.


Og så skulle de rå pølser steges. De blev stegt længe ved svag varme.


Brødet får du som sagt ikke opskriften på her. Men du kan jo bage det brød du kan lide og drysse med lidt dukkah. Jeg har brugt den her med ristede mandler, pistacienødder, sort ristet sesam, grøn fennikel, sukker og salt.  Brødet fik skåret en kile i midten og fik en god stribe hummus. 


Og så en af de nystegte krydrede pølser.


Man skal ikke gå ned på hummus. 


Det blev først toppet med bagt peberfrugt og løg/karse.


Og til sidst de små sprøde kugler af agurk og gulerod + lidt frisk karse. 


Sådan 2 stk var et kongemåltid!

De sidste 2 pølser er smidt i fryseren til et andet projekt. Det bliver måske realiseret i næste weekend.

I aften står den på hygge og fri leg med 3 andre madbloggere (Anne, Britt og Lars). Det er Lars fra Grydeskeen der lægger hus til og han har varslet at det bliver en Mystery Box Challenge. Jeg har ikke så mange kræfter, men sidde på en stol med et glas vin mens de andre arbejder - det kan jeg vist lige holde til. Det skal nok blive god sjov.

God weekend til alle der kommer her forbi...Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...