lørdag den 7. februar 2015

Fastelavns-tarteletter med hindbær og limeflødecreme...

Hvis du som jeg, elsker fastelavnsboller af flaky wienerbrød, men ikke selv magter at bage dem - så kommer her en sjov ide: brug tarteletter. Med lidt snilde, kan man nemlig trylle de små skaller om til liflige flødekager.

En sukkerglaseret tartelet med fyld af hindbærmarmelade + flødecreme med vanilje og lime. Der er pyntet af med lidt flødeskum og ægte kandiseret viol. Ja tak!

Tarteletterne er ret neutrale i sig selv og ikke udpræget salte. Men hvis de skal bruges i det søde køkken, er det en god ide at gøre dem lidt sødere. Jeg fik derfor den ide at glasere dem a'la franske vafler. 

1 æggehvide (gem blommen til cremen) og ca ½ dl sukker. Pensl hurtigt tarteletten inden i og på kanten men æggehvide, fyld den med sukker og hæld det ud så der kommer sukker på i en jævnt lag.

Sæt straks fadet i ovnen og bag tarteletterne 8-10 minutter på 200°C. Hold øje med dem, de må ikke blive for mørke.

De er færdige når sukkeret begynder at smelte på kanten. Lad de glaserede tarteletter køle helt af. Og så til cremen.

Til en flødecreme laver man først en kogt creme, som afkøles og vendes med pisket fløde. Det er bedst at bruge sødmælk til cremen - men jeg bruger i stedet en blanding af letmælk og fløde. Gider nemlig ikke købe en hel liter sødmælk når jeg kun skal bruge 2 dl.

Jeg bruger den opskrift der er nemmest (2-2-2-2).

2 æggeblommer
2 dl sødmælk (her 1½ letmælk + ½ dl fløde)
2 spsk sukker
2 spsk majsstivelse

Og her er der så en yderlige smule økologisk vaniljepulver og fintrevet skal af ½ lime.

For at få en smule kulør på cremen, tog jeg lidt af den naturlige røde farve.Man kan også sagtens bruge lidt frugtfarve, pasta- eller gelefarve - eller frysetørret bærpulver.

Kogning af cremen: rør majsstivelsen ud i lidt af mælken. Kom det i en gryden sammen med resten af mælken (og evt fløde), æggeblommer og sukker. Varm langsomt op - pisk hele tiden. Når cremen begynder at tykne tilsættes vanilje, limeskal og farve. Pas på ikke at give den for meget varme, for så ender du med lyserød scrambled æg. Jeg valgte til sidst at køre cremen igennem en fintmasket sigte, men det er ikke strengt nødvendigt. Sæt cremen på køl i et par timer - eller natten over. 

Til selve flødecremen blandes lige dele kold creme og pisket fløde. 

Brug den marmelade du kan lide - jeg er til hindbær. Flødecremen kom i en engangssprøjtepose med rund tyl og fløden i en ditto med stjernetyl.

Kom marmelade i bunden af de glaserede tarteletter. Det sprøde sukkerlag har flere funktioner. Det giver både knas, sødme og fungerer som en slags fugtbarriere, så tarteletten ikke bliver så hurtig blød af det fugtige fyld.

En passende mængde flødecreme sprøjtes ovenpå marmeladen.

Pynt til sidst af med flødeskum og kandiseret viol. Der kan også pyntes med f.eks frysetørret hindbær eller krymmel.

Og så var fastelavns-tarteletten en realitet! 

Hvis du lukker øjne mens du spiser den, kunne den meget nemt gå for at være en rigtig fastelavnsbolle. Jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Og det har givet blod på tanden.

Andre forslag til fyld: marcipan rørt med lidt appelsinmarmelade, toppet med ingefærflødecreme, syltede blommer i madeira med vaniljeflødecreme eller solbærmarmelade med citronflødecreme. Brug det fyld du kan lide.

Der er flere kager på vej. Det bliver både til alternativ cheesecake, tarte au citron og jordbærkage. Den sidste må dog vente til sommer, for det skal være solmodne danske bær - og ikke de rædselsfulde stakler der malplaceret forefindes i de fleste supermarkeder nu.

Søde tarteletter - hot eller not9 kommentarer:

 1. Så hot! For vildt som du kan hype alting på den fedeste måde. Hvis jeg ikke fik ondt i maven af det, skulle det så meget prøves. Måske hvedefrie tarteletter findes derude et sted?

  Kh.
  Anne-Marie

  SvarSlet
 2. Jamen dog tartelet fastelavnskager, genialt, det ser lækkert og spændende ud :-)
  God weekend

  SvarSlet
 3. Totalt hot, du er og bliver en fantastisk inspirations kilde Malou. Jeg sidder allerede og overvejer at stikke ned og købe tarteletter bare så det kan prøves... men tart au citron var nu heller ikke en tosset ide, mon ikke det skulle være den dessert jeg skal byde veninderne på næste gang de kommer forbi hehe :)

  SvarSlet
 4. Lækkert. Du er sgu skrap og idérig😘

  SvarSlet
 5. Det er som at springe over hvor gæret et lavest og alligevel få kvalitet - fedt !! 👍😄😜

  SvarSlet
 6. Elsker dine skrupskøre ideer! ♥

  SvarSlet
 7. GENIALT. Tak for den ide.....

  SvarSlet
 8. Genial idé. Er ikke godt til sukker så bruger sukrin. Og da tartelet er ret syndig gives der gas med fødeskummet. Må virkeligt god være bedre nydelse end så meget andet ☺️

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...