søndag den 8. februar 2015

Tartelet Croque Madame...


Her får du en Croque Madame fortolket som en tartelet. God til en brunch, som lødig tømmermændsmad eller et lille lækkert eftermiddagsmåltid.

Gylden og lækker - og som sit forlæg med sennep, røget skinke, ost og æg. En ægte franskmand ville nok korse sig og ytre et sacré bleu, men det er altså ikke helt tosset.

Økologisk røget skinke er svært at opstøve på disse kanter, så jeg har taget mig til takke med den her fra Lidl. I stedet for at bruge revet ost, tog jeg en pakke frisk mozzarella som lå og ventede på at blive brugt. Brug den ost du foretrækker. Man kan vælge at bruge dijon, men jeg sværger altså til French's sennep. 

Jeg tog hul på endnu en pakke af de mange økologisk tarteletter og drænede osten for væde. 

Tarteletterne smøres indvendigt med sennep.

En skive røget skinke skæres igennem på langs og tarteletterne fores.

En smule ost komme i bunden.

Og så skal der æg i. Med mindre man bruger meget små æg, kan de ikke bare slås direkte ud i tarteletterne. Løsningen er at slå dem ud i en lille skål, fiske blommerne op og lægge i først - og så fylde op med så meget æggehvide som der er plads til.

Giv til sidst et drys friskkværnet sort peber. Bag tarteletterne 18-20 minutter ved 180°C - eller til æggehviden er stivnet.

Lad dem derefter hvile et par minutter i fadet. 

Server med en frisk grøn salat med syrlig dressing - eller blot lidt ketchup. Økologisk Heinz FTW!

Der er endnu en tartelet på vej - en kage. Kodeord: nougat og nødder.

God søndag til alle der kommer her forbi...


7 kommentarer:

 1. Og jeg der ikke spiser æg, synes stadig det ser megagodt ud. Du er sgu tartelet-sej

  SvarSlet
 2. ja hvad kan man sige, nogle tar det tungt... andre tateletter. Fru Klidmoster du må da bestemt hører til den sidst nævnte kategori ;)

  SvarSlet
 3. Jeg er vild med, at du laver disse forskellige udgaver af tarteletter, Malou. Har længe haft en pakke liggende jeg ikke kunne få brugt, men nu ved jeg hvad den står på i aften. Så vidt jeg husker, har jeg alle indgredienser til disse lækkerbiskner på lager.

  SvarSlet
 4. Søndagsmorgenmad :-)

  SvarSlet
 5. Du verden . . . Dette er fantastisk godt. Det er blevet min favorit frokost-mad. Siden jeg er bare én person og derfor laver kun to om gangen, bruger jeg micro.ovnen til at bage dem i . . . . 2½minut på høj styrke. :-)

  SvarSlet
 6. Mums... sikke nogle skønne tartelet-ideer... og dette er jo hurtigt og let :D

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...