lørdag den 14. februar 2015

Brændende grøntsagskærlighed...

Ugens 4. og dermed sidste ret i måltidskassen fra 'Den Grønne Asparges' var Brændende Kærlighed. Her var der heldigvis en masse grøntsager til - der af det nye navn. Retten passer perfekt ind i min flexitar-tankegang, med lidt kød og mange grøntsager.

En laber mos, med masser af kærlighed ovenpå.

Der til retten der ankom i kassen: 150 g bacon, 1 øko løg, 1 persillerod, 1 pastinak, 2 gulerødder, 250 g jordskokker, 500 g øko kartofler og en dusk kruspersille. Det jeg selv skulle spæde til med: SMØR, ½ dl mælk og salt + peber. 

Opskriften var lige til at gå til. Jeg valgte dog at lave en anden mos - og bagte de øvrige rodfrugter i ovnen, som jeg også gjorde ved den her Sund(ere) Brændende Kærlighed.

Jeg skrællede alle jordskokkerne, lidt pastinak og persillerod - og en enkelt kartoffel (resten af kartoflerne er brugt til et andet formål). Det blev skåret i grove tern og smidt i en gryde. Mens det simrede meget mørt, lavede jeg resten.

Resten af pastinak og persillerod, gulerødderne og løget blev skåret i små tern.

Rodfrugterne blev vendt med en smule god olivenolie, urtesalt og lidt tørret timian. De blev bagt i ovnen ved 180°C i 20 minutter - og blev vendt rundt halvvejs.

Og så var der bacon og løg tilbage.

Jeg steger bacon på den frække måde - det bliver nemlig confiteret i rigeligt baconfedt, som jeg gemmer på køl fra gang til gang (og til sidst bager baconsmåkager af). Da baconen var sprød og lækker blev den hældt til afdrypning i en sigte. Løgene blev derefter stegt gyldne i ca 1 spsk af det liflige fedt.

2 ting jeg SKAL ha' til den her ret er ketchup (Heinz, naturligvis) og syltede rødbeder. Og jeg har bare de lækreste økologiske syltede rødbeder på lager fra Oles Gård som ville være perfekte til!

Og så var det lige før der var saml-selv middag.

De bagte rodfrugter blev blandet med løg og bacon - og det var ægte kærlighed ved første blik.

Vandet blev drænet fra de kogte grøntsager. Da der kun var en enkelt kartoffel i, turde jeg godt bruge stavblenderen *wroom wroom*. Det blev tilsat en generøs klat SMØR og lidt urtesalt. Jeg undlod mælken, for jordskokker optager en del vand under kogning, så det bliver automatisk en mere lind mos.

Det blev toppet godt op med kærlighed ovenpå - og et drys hakket persille.

Uha, og det var vigtigt at huske rødbederne. Jeg spiste rub og stup - både den halvdel på tallerkenen + den halvdel der var i køkkenet.

----------------------------------------------------------------------------------------------  

Opsamling på måltidskassen:

Det har været en sjov udfordring at lave 4 retter som jeg ikke selv har valgt. Det var fedt at det hele blev leveret til døren - og jeg har derfor ikke været nødt til at forlade min lejlighed i 4 dage. Det vil altså være fordelagtigt at vælge sådan en kasse når helbredet ikke rækker til så meget andet end hjemmehygge. Det der viste sig at være det hårdeste, var at jeg både skulle lave mad og rydde op efter det samme dag - så jeg ikke først skulle ordne køkken dagen efter, inden jeg skulle i gang med dagens måltid.

 
Alle råvarerne. Jeg kan godt lide at det er basis måltider - og fra alle klodens egne. Selv om man ikke den største ørn i et køkken, er det nogle super fine og lettilgængelige opskrifter at følge. Men jeg fandt virkelig ud af hvor pivringe jeg er til at følge en opskrift slavisk. Det var fedt selv at kunne lave om og spæde til. 

Jeg er meget tilfreds med de 4 måltider jeg fik ud af kassen. Og på nær denne plade chokolade, kan du på de her billeder se de eneste 4 måltider jeg har spist de sidste 4 dage. Udover denne brændende kærlighed, er det blevet til:

Torskevaffel m/ blå 'shoestring fries' og majssauce.

Oksefrikadeller med pitabrød, kikærte-dip og salat.

Ovnstegt kylling med indisk rispilaff, wedgesalat og raita.

Disclaimer: måltidskassen var en gave og der forelå ingen aftale om hvor meget jeg skulle skrive om den. At jeg vælger at lave 4 indlæg uden ekstra betaling, er ikke ment som ekstra gratis reklame, men for at vise hvordan man også kan lave retterne - fordi jeg ikke kan lade være. Og ja, jeg opgiver naturligvis 36% af kassens værdi til skat.


---------------------------------------------------------------------------------------------- 

I dag er det Valentines Day - som både Max og jeg egentligt syntes er en fesen mærkedag. Hvorfor ha' en dag om året til at fejre kærligheden? Det skal man sgu da gøre hver dag man er sammen. Måske er det fordi vi ikke bor sammen at vi har den holdning?

Vi skal nyde hinandens selskab og en masse god mad. 

God lørdag til alle der kommer her forbi...

1 kommentar:

  1. Fesen eller ej... man kan da ikke fejre kærligheden for meget :)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...