tirsdag den 24. februar 2015

Skipperlaksskovs...

Hold på hat og briller - her kommer en labskovs med fisk, nemlig skipperlaksskovs. Oh well, den her ikke rigtig så meget med en rigtig labskovs at gøre......men jeg er vild med navnet. Det er lige en tand sjovere end rodet klat på tallerken. Det er i virkeligheden blot en masse af forskellige grøntsager med lidt laks og et drys dild.

En rustik og meget tilfredsstillende ret. Ren comfort food som bare kunne køres ind med ske. Det er egentligt en ret til en 5:2 fastedag, men syntes den skulle på her (men der er selvfølgelig en kcal-udregning, med vægtangivelse på ingredienserne, nederst).

Jeg har sat mig en lille udfordring i denne uge: der skal være blomkål i alle retterne. Og da jeg ikke gør så meget i stivelse, var det jo perfekt at lave basen på blomkål i stedet for kartofler, som en rigtig labskovs er lavet på. Det var også et Stop Spild Af Mad projekt, for jeg havde en meget træt og trist potte dild (fra sidste fredags blinis) og en slap gulerod der skulle fyres af. Løg og laurbær var et must. Og så blev det til lidt edamamebønner fra fryseren - ikke alene bidrager de med lidt farve, men også med lidt ekstra protein. 

For sjov skyld og narrestreger, lavede jeg små kugler af guleroden med et lillebitte parisiennejern. Og ja, de smager *host* markant anderledes end tern. Det er sandt!

Den varmrøgede laks blev plukket i mundrette bidder og løget hakket groft. Jeg fandt også en smule Herbamare urtebouillon frem.

Blomkålen, på nær en stor buket, kom i en gryde sammen med bouillon og laurbær. Der blev hældt vand på til det knapt dækkede og kålen kogt mør.

Den resterende blomkål blev pillet i meget små buketter. Jeg fandt en smule olivenolie frem og sauterede først løgene til de blev klare. Gulerodskuglerne blev tilsat og stegte med en rum tid. Til sidst kom blomkålen ved og fik lidt varme. Der blev hældt en sjat vand på og da den var kogt væk blev panden taget af.

Og så var alt fyldet klart. Vandet blev hældt fra den kogte blomkål og den blev afdryppet grundigt. Kålen kom retur i gryden og blev blendet *wroom wroom* med en stavblender. Der blev smagt til med lidt urtesalt og rigeligt friskkværnet sort peber. Jeg holdt lidt af fyldet tilbage og vendte resten i blomkålspuréen.

Hele portionen kunne være i en dyb tallerken.

Resten af fyldet blev fordelt på toppen.

Et drys dild - og så var der mad. Ikke en tosset måde at spise fisk på.

Kcal-regnskab:

350 g blomkål = 88
100 g varmrøget laks = 160
50 g løg = 23
40 g edamame = 57
40 g gulerod = 15
5 g Herbamare = 16
7 g olivenolie = 63

I alt 422 kcal - "Gratis": urtesalt, peber og dild.


2 kommentarer:

  1. Mums, det ser dejligt ud og skal prøves, dog med en fersk laksebøf, som ligger klar i køleskabet. Og incl. *host* og *wroom, wroom* - og så skal der komme lidt ekstra til pga. fersk istf varmrøget laks.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...