lørdag den 31. januar 2015

Sådan laver du en spiselig snemand af æg...

Da jeg for nyligt lavede min suppe på en smeltet snemand, var den pyntet med en lille snemand af glas. En læser spurgte om den var spiselig og lavet af æg. Og det var jo et meget reelt spørgsmål, for jeg hader normalt NFG (non-functional garnish) - altså pynt der ikke bidrager med smag, men blot er med for at se pænt ud. Så jeg kastede mig ud i at undersøge hvordan man mon kunne lave en spiselig snemand. Og her er han så - ganske sød ikke?

Den lille fyr blev serveret i en tyk lækker 5:2 suppe, på en bunke papirtynde skiver peberfrugt, omkranset af en halvsmeltet snedrive (hytteost). Men sådan en lille snemand af æg kan jo serveres til mange forskellige supper - eller f.eks på et fad med sild og karrysalat. Kun fantasien sætter grænser! 

50 g hytteost til sne - osten vil smelte let i den varme suppe. 25 g rød og 25 g gul peberfrugt, skåret papirtyndt på mandolin, som det sprøde element. Det giver både knas til supper og hjælper den lille snemand med at så stabilt. En enkelt skive rød peber skulle være hans halstørklæde. Hans hat skulle bestå af en skive squash, med puld af gulerod. Næsen blev naturligvis også en lille snittet sag af gulerod. Øjne og knapper skulle være nelliker - og munden en række sorte peberkorn. De små peberkorn var dog ikke ret samarbejdsvillige, så de blev skiftet ud med nelliker. Den lille snemand skulle samles på et grillspyd. 

Hatten samles først. Stik grillspyddet fast i gulerodsstykket og sæt derefter squashskiven fast. Æggene koges i 10 minutter, gives et chok i koldt vand og pilles.

Vælg det æg der står bedst til underdelen. Skær en lille smule af, så det står endnu bedre. Skær evt lidt af toppen (det gjorde jeg ikke). Til hovedet skæres spidsen af ægget og vendes med snitfladen ned. Grillspyddet med den færdige hat stikkes ned igennem æggene. Jeg valgte at stikke det lidt skråt i, så hatten kom til at sidde lidt på sned. Sæt derefter nellikerne i som knapper.

Bind en tynd skive peberfrugt, forsigtigt om halsen på den lille fyr. Stik nelliker i til øjne og mund - og lav forsigtigt et lille hul hvor næsen skal stikkes i til sidst. Og voila: så er der sørme en spiselig snemand! 

Lige noget for børn og barnlige sjæle. Og helt sikkert noget jeg skal arbejde videre med. 

Advarsel: dette er et billede af et gerningssted. For jeg snigmyrdede den lille fyr, parterede resterne og åd ham. Muhahahaha, han smagte nu dejligt til den stærke suppe. 

Og så kan bloggen her fejre fødselsdag nr 6. For i torsdags var det præcis 6 år siden jeg satte mig til tasterne for første gang. Det er blevet til hele 1519 indlæg med en masse originale opskrifter, oplevelser og pjank. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at den her blog skulle blive det den er i dag. Så mange fede oplevelser og fantastiske mennesker den har bragt med sig. Tusind tak til alle der kommer her forbi - dejligt at I gider læse med ♥  

9 kommentarer:

 1. "Den er vildt flot, mor!" var min datters kommentar, da hun for 2 sek siden, så din snemand. Sådan et par stykker skal vi da vist have lavet i den kommende uge.

  Stort tillykke med blogfødselsdagen!

  SvarSlet
 2. Stort tillykke med din flotte blog. - Og SKØNT med en spiselig Oluf ;-)

  SvarSlet
 3. Tillykke med bloggen vildt 6år !

  SvarSlet
 4. Jeg elsker, når du fjoller :D
  Stort tillykke til fødselaren!

  SvarSlet
 5. Tillykke med fødselsdagen og god vind fremover. Du er et lyspunkt.

  SvarSlet
 6. Jeg er helt vild med din snemand!! Tillykke med bloggen. Du er så dygtig til at beskrive opskrifter ;-)

  SvarSlet
 7. Et stort tillykke med bloggen. Glæder mig til fortsat at følge med i dine opskrifter, oplevelser og fjollerier. Dejligt, at du har lyst til at dele.
  mvh
  Inge V.

  SvarSlet
 8. Stort tillykke med 6 års fødselsdagen :-) Flot gået og en super god blog med så mange gode idéer :-)
  Denne snemand er genial, jeg vil lave ham til påskefrokosten :-)
  God weekend !

  SvarSlet
 9. Hahaha, det var mig, der skrev det - og den er i sandhed fin. Den har en anden charme end porceænsfiguren.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...