torsdag den 8. januar 2015

Boller i karry - pimpet med ekstra meget grønt...

Her får du opskriften på en omgang boller i karry med ekstra mange grøntsager - både inden i og udenpå. Yeps, der er nemlig en lille grøn overraskelse gemt inden i kødbollerne. Det er en ret med masser af knas og ekstra smæk på smagen:

Der er ingen stivelse serveret til, kun grøntsager. Jeg ville gerne ha' lavet blomkåls-ris, men der var ikke blomkål at få i den lokale. Rigeligt grønt, en håndfuld saftige (fyldte) kødboller og en liflig karrysauce - det var fremragende i sig selv.

Det var ellers en helt anden menu der var planlagt, men jeg fik et tegn da jeg handlede: 300 g nedsat hakket øko gris til 15 kr. Kødboller lå lige for - der skulle blot æg, løg, urtesalt, peber og kartoffelfibre til. Hip hurra for Stop Spild Af Mad og nedsættelse af datovarer!

Til 300 g hakket gris brugte jeg: 1 æg, 1 lille fintrevet løg, 4 spsk Naturlic kartoffelfibre, et godt drys urtesalt og et generøst skud friskkværnet sort peber. Det blev æltet sammen til en fast fars og sat på køl for at trække ca 30 min.

Jeg satte med det samme et aromatisk bad over til de små grisebasser. Det var 1 L vand med 1 spsk Herbamare urtebouillon og en masse krydderier: et kanelblad, 2 laurbærblade, 2 stjerneanis, korianderfrø, nelliker og hel allehånde. Gryden fik lov til at simre ved lav varme for at blive mere koncentreret i smagen mens resten blev gjort klart. 

Og så til det grønne. Jeg havde fået fat på en pose særdeles små rosenkål - og i det sekund jeg så dem vidste jeg at de skulle inden i kødbollerne. De mindste blev derfor sorteret fra og renset.

Som tilbehør skulle det blot være lidt sauteret grønt. Der var ½ fennikelknold og ½ stor snackpeber tilbage fra min krydrede torsk med squash-nudler og grønt - så dem snittede jeg i mundrette stykker. En smule af peberfrugten blev dog snittet i små tern til pynt.

For at få lidt grønt grønt tilbehør også, tog jeg en håndfuld ærter fra fryseren. De små rosenkål fik lov til at få 3 minutters aromaterapi i den simrende kogelage - inden de blev kølet ned og duppet tørre.

De små kålhoveder blev pakket ind i et jævnt lag fars og trillet runde. Der blev 17 stk.

Bollerne blev kogt i det varme krydderbad af 2 omgange - og derefter langt i en sigte. Jeg skulle kun bruge de 5, resten skulle direkte i fryseren. Og så skulle der laves sauce:

Det var naturligvis den nye CP44 karry som skulle bruges. Jeg har skrevet om den her i går. Nu skulle den vise hvad den duede til i en varm ret.

I stedet for at lave en opbagning, kogte jeg en sauce af 3 dl af kogelagen (siet og kogt ind), 3 dl letmælk, 3 spsk creamed coconut og 3 tsk karry - og jævnede den med en smule majsstivelse. Saucen blev smagt til med et par dråber agavesirup og æblecidereddike, inden 5 kødboller kom i. Gryde blev taget af varmen og fik lov til at stå til grøntsagerne var klar.

Fennikel blev sauteret på en pande i en smule olivenolie sammen med den røde peber. Ærterne blev vendt i til sidst.

De 5 kødboller blev lagt tilrette ovenpå.

En god portion sauce, en tot frisk koriander og et drys finthakket peberfrugt - og så var det spisetid.

Herligt med den sprødmøre grønne overraskelse i midten af kødbollerne og de mange grøntsager til. Og karrysaucen: den smagte af mormor på den helt rigtige måde + meget mere. Jeg er virkelig fan at den karry!

Og nu ligger der 2 x 6 kødboller + 2 x 1½ dl sauce i fryseren - lige klar til et par dage der kalder på nem mad. Ja tak!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg er ENDELIG kommet i gang med at faste igen efter 4 måneders ufrivillig pause.  Det er allerede blevet til et par dage på 16:8, en dag på 24 timer og i går/forgårs hele 36 timer på 500 kcal. Det betyder at der atter sker noget på Klidfaster.dk - og at der allerede er kommet en ny opskrift (som jeg også har nævnt længere oppe i indlægget): Krydret torsk med squash-nudler og grønt. Siden jeg indtog det måltid har jeg fastet 24 timer på 0 kcal, inden jeg fik disse boller i karry. I morgen faste jeg igen - og der skal jeg ha' ovnbagte jordskokker med bbq-krydderi og skyrdip. Det skal nok blive godt. Dejligt at være på rette spor igen.

Og nej - indlægget indeholder ikke affiliate links. Jeg linket til de ting jeg bruger og kan lide!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...