lørdag den 14. december 2013

Retour Steak: Ja tak!...

I torsdags var jeg på lyntur på 24 timer til København. Det egentlige formål var at deltage i 2 smagstests for Politiken til LørdagsLiv (den første bliver bragt d. 28/12) - men jeg nåede også at kysse lidt på mine små niecer, se et smukt julepyntet Tivoli og spise en overlækker tidlig middag med min veninde MetteRetour Steak (Ny Østergade):

Vi gik på opdagelse i menuen og bestemte os for at lægge ud med en dele-forret: Lun kalveterrine (50 kr). Den blev serveret helt enkelt med fuldkornssennep og et par cornichoner. Terrinen var smækfuld af smag - umamien fra den kraftig reducerede fond gav en helt fantastisk mundfylde sammen med det smørmøre kød. Det er jo basalt en slags lun sylte - for lod man den køle af ville den sætte sig pga collagenindholdet i fonden. Virkelig en lovende start.

Vi måtte igennem en større beslutnings runde - for skulle vi ha' hummer eller bøf? Efter at ha' holdt på luksusproblemernes holdeplads en rum tid besluttede vi os dog for bøf. Og en stor en af slagsen. Så det blev 2 x 350 g. ribeye, pommes frites og béarnaise (245 kr pr næse) + et stykke stegt foie gras (50 kr). Ja, jeg valgte foie gras - deal with it! (læs om mit valg i kommentarfeltet her)

Bøffen ankom medium-rare, som ønsket, toppet med stegte tomater, møre hvidløgsfed, rosmarinkviste, et par blade salvie og den stegte salte 'andenougat'. Svellerne var sprøde og rigelige - men en smule tørre i det. Pyt, jeg spiser jo ikke så meget stivelse i tiden, så jeg udvalgte de 10 bedste og dobbeltdyppede dem i den fuldfede gule bearnaise. Måske er det bare mig, men jeg syntes saucen havde et snert af kokos - og jeg kunne godt ha' ønsket en smule mere syre. Heldigvis havde vi bestilt en side til deling, nemlig tomatsalat med basilikum (35 kr). Ak ja, tomater i december er jo ikke just comme il faut - men der skulle altså lidt planteføde til som ikke var kogt i fedt. Tomatsalaten havde lige akkurat den syre der fik hele måltidet til at gå op i en højre enhed - og et godt skud umami fra den generøse mængde parmesanost.  

Jeg måtte levne lidt af bøffen!? 5:2 diæten har godt nok påvirket min kapacitet. Havde jeg ikke haft en togtur til Århus foran mig havde jeg bedt om en goodiebag. Men.....øh....man er vel aldrig mere mæt end man kan klemme en lillle dessert ned.

Profiteroles med vaniljeis og lun chokoladesauce (65 kr). De små vandbakkelser (mundbakkelser blandt kagedåser) var knasende sprøde, isen sliksød og floralt parfumeret af masser af ægte vanilje. Den medfølgende chokoladesauce var letbitter og perfekt til at holde sødmen fra isen i skak. Uhm, et helt igennem lækkert lille punktum.

Vi havde holdt os til mineralvand ad libitum (35 kr pr person) og endte derfor med en regning på 437,50 kr per person. Et fund til prisen!

Mette fulgte mig til hovedbanen og jeg hoppede på mit tog mod Århus kl 19.50. Jeg sad og småsov hele vejen i stillezonen, med den dejligste smag i munden. Det bliver bestemt ikke mit sidste besøg på Retour Steak...

 

15 kommentarer:

 1. Har de fået gjort noget ved akustikken? Jeg har kun været der en enkelt gang og selvom maden var god sad vi som sild i en tønde, det var faktisk som om vi var på dobbelt date med sidebordet, og kunne stort set ikke tale sammen på grund af en meget dårlig akustik, men det lyder heldigvis ikke som om det er et problem længere?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi sad ved et bord lige foran baren - og der var akustikken ganske fin. Men ja, man sidder ret tæt :-)

   Slet
  2. Det kan være jeg skal give det en ny chance og så bede om et bord ved baren... Eller måske bare prøve den nye på Vesterbo.

   Slet
 2. Jeg kan simpelthen ikke forstå at du, som kæfter op om dyrevelfærd og økologi og bæredygtighed, kan finde på, at spise foie gras. :-(

  Alle dine point røg lige i skraldespanden der. Trist. Glædelig jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lad den der er uden synd kaste den første sten! Du spiser forhåbentligt ikke konventionelle produkter der indeholder æg vel?

   Det handler om at tage stilling - og det kan du læse om i kommentarfeltet her

   Økologi, bæredygtighed og foie gras kan sagtens forenes - hvis man tager stilling og forholder sig til hvor det kommer fra.

   Glædelig jul!

   Slet
  2. Jeg er veganer så kom glad?

   Slet
  3. Naturligvis er du det - og flot at være anonym og pege fingre oveni. Og så undrer det mig for alvor hvad du laver på en omnivors madblog.

   Slet
 3. Hej Malou!
  Jeg blev også overrasket over fois gras'en - men dømmer ikke :)
  Igennem at følge din blog har jeg opnået stor respekt for din viden om mad, rå-varer og dine holdninger omkring fødevarer.
  Har du lyst, energi, mod, overskud til at skrive et indlæg omkring din viden om og holdning til fois gras?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria

   Jeg har skrevet om det i kommentarfeltet her - for det er tit jeg bliver shamet for at spise foie gras. Det handler dog blot om at tage stilling hvad det er for en slags foie gras man vælger at spise.

   Jeg overvejede at skrive et indlæg på et tidspunkt, men sådan som jeg allerede får vrede mails og den slags ovenstående kommentarer, har jeg ikke lyst til det. Det er et brandvarmt emne og jeg risikerer at stikke hånden i en hvepserede. Det er nemlig noget folk føler meget voldsomt om. Bekymrende at nogle tvangsfodrede og ikke tvangsfodrede ænder kan få folk sådan på pindende, når de danske svin, kyllinger og burhøns lider systematisk i det danske landbrug. Men man er blevet immun overfor det man spiser - og vælger ikke at tage stilling. Så er det nemmere at pege fingre af dem som tager et "klart forbudt valg".

   Måske skriver jeg de engang, men det bliver ikke nu. Magter ikke den mudderkastning det vil medføre,

   Slet
 4. Hej Malou!
  Nøj, det ser lækkert ud! Jeg bliver helt misundelig. Jeg synes det er ærgerligt at du bliver nødt til at forsvare dig selv over for folk. Utroligt at folk kan få sig til at være anonyme, og så kaste med sten! Jeg synes det er fornuftigt at du stiller spørgsmålstegn til, hvor foie gras'en kommer fra, og derved tager stilling. Jeg elsker at følge din blog,og dine madanmeldelser.
  Keep up the good work!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pernille

   Åh, det var SÅ godt :-P

   Sådan er der når man blogger - der er altid nogen der har en anden mening og som gerne vil udtrykke den. Og det skal der også være plads til. Jeg er ikke perfekt og træffer muligvis nogle "forkerte" valg ind i mellem - men det er mine valg!

   Aww, tusind tak - jeg er glad for at du har lyst til at følge med her <3

   Slet
 5. Ej altså, hvor ser det godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det var lige så godt som det ser ud ;-)

   Slet
 6. Hej Malou

  Dejlig Blog du har skabt her. Tjekkede dit udvalg af blogs/hjemmesidder du selv følger. Meget spændende liste, men dog syntes jeg helt klart du mangler "Lone landmand" Den er lige så hyggelig som din næsten altså.
  V.H: Kennet Egegaard som sulten lister sig ud og åbner køleskabet

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kennet

   Tusind tak - jeg er rigtig glad for at du kan lide min bette blog :-)

   Uha, den liste har jeg ikke opdateret i flere år. Der er flere blogs på den jeg ikke længere følger - og der er kommet mange nye til. Jeg er meget begejstret for Lones blog og følger skam nøje med i hvad hun og Søren render og laver.

   Håber du finder noget lækkert i køleskabet ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...