fredag den 27. december 2013

Maksimal udnyttelse: sylte på suppeben...

Nå, men da jeg nu besluttede mig for spontant at lave en julesauce alligevel, skulle alle råvarerne udnyttes optimalt i bedste Stop Spild Af Mad stil. Det blev derfor til denne lille listige sylte som gjorde stor lykke på et par stykker godt rugbrød.

Min aftensmad lillejuleaften. Rugbrød med sylte, fuldkornssennep og hjemmesyltede drueagurker - og så en hvid x-mas. Ikke tosset efter en helt dag i køkkenet.

Da velfærdsgrisen Putins ben havde simret i 4 timer i min fond til sauce, blev de fisket op og pillet helt rene for kød.


Kødet blev findelt og benene kom retur i gryden for at simre videre.

Kødet blev presset sammen med en gaffel. Jeg tog et par dl af væsken fra fondgryden, siede den og smagte den til med salt. Når man laver sylte skal skyen være ret salt når den er varm, for den taber nemlig salt i smagen når den køler ned. Til sidst smeltede jeg et enkelt blad husblas i den og hældte den over kødet til det dækkede.

Den lille sylte blev filmet og sat på køl.

Inden servering blev den vendt ud. Kødfuld og lækker. 

Lillejuleaften spiste jeg ca halvdelen af den.

Resten blev spist 1. juledag til en sen frokost. Herligt med en 'gratis' sylte på den måde.

Alle som kommer her forbi ved jo at jeg går meget op i at bekæmpe madspild. I morgen kan du lytte med på P4 Østjylland mellem 9-10 hvor jeg er inviteret i studiet for at inspirere til spændende retter med and. For først i det nye år kommer der nemlig en masse overskudsænder på tilbud. Jeg lover det bliver noget ganske (and)et end de fede juleretter. Og skulle man ha' frosne rester fra den stegte juleand, kommer jeg også med tips til hvordan man kan lave lækre måltider af den.

I den forbindelse vil jeg lave et opsamlings indlæg her på bloggen med masser af resteopskrifter med and...


3 kommentarer:

  1. Supergod idé til en ret! Det er første gang, jeg har set en sylte, jeg har lyst til at spise :-)

    SvarSlet
  2. Riv en smule løg, og tilsæt lidt eddike, så bliver den endnu bedre.

    SvarSlet
  3. Dejligt at se nogen, der laver sylte! Det laver min mor også altid, og det smager fantastisk! Jeg kunne aldrig finde på at sætte tænderne i en supermarkedssylte, men min mors fortærer jeg gerne i store mængder. Smart at lave sylte som "stop spild af mad"-projekt!

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...