mandag den 28. oktober 2013

Stop Spild Af Mad: Sødsyltede perleløg...

Hvis du læser fast med her ved du hvor meget jeg går op i Stop Spild Af Mad. Nogle vil måske hviske i krogene at jeg går lige lovlig meget op i det - men ja, det er ikke alene blevet en hobby men også en sport som jeg nærmest udøver på eliteplan. Og her har jeg udnyttet og transformeret en rest perleløg på glas, så det nu er en rigtig lækkerbisken:

De syrlige løg har fået ny sød lage med mørkt sukker og varme krydderier. Når de har trukket færdigt skal de gøre lykke til vinterens simreretter og alt godt fra Indien.

Der var ca halvdelen tilbage af det KÆMPE glas der var til overs fra den italienske fennikelsild. Og jeg startede med at dræne de små sure sager for lage.

Det gav mig næsten 600 g løg at lege med.

Der var 8 dl lage - den kunne jeg jo passende brygge videre på. Jeg kogte den op med 300 g alm sukker og 150 g  Muscovadosukker. Og så til krydderierne:

Den skulle bare ha' hele armen - så jeg hev det ene glas efter det andet op af krydderiskuffen.

Laurbær, kanel, stjerneanis, kardemomme, nelliker, sorte peberkorn, sort sennep, korianderfrø, fennikelfrø og vaniljepulver.

Jeg kom sådan et skud krydderier i 3 skoldede glas som var skyllet i vodka.

De drænede løg blev fordelt i glassene og overhældt med den kogende lage.

Glassene blev lukket tæt og stod på køkkenbordet i ca 1 time før de kom på køl. Jeg tager det ene glas med til Herlev i næste uge, for jeg ved at min svoger er helt pjattet med den slags.

Nøj, det var nemt at lave. Sidst jeg syltede perleløg tog det en krig at pille de små sataner og jeg var ved at kyle det hele hen af gulvet. Jeg tror bestemt ikke det er sidste gang jeg snydesylter perleløg på den måde. Hmm, jeg tror faktisk jeg bliver nødt til at smage dem allerede i aften - sådan et lille syltet løg vil nemlig være rigtig lækkert til dagen ret:

I skrivende stund er jeg nemlig ved at confitere en lille poussin i ovnen. Den er først blevet sprængt i saltlage og nu simrer den så ved svag varme i det aromatiske fedt fra den fritgående landand. Jeg har aldrig prøvet at confitere en hel fugl før, så det er lidt af et eksperiment. Den skal serveres med pastinakmos, rødkål og syltede løg. Sauce? Måske, hvis jeg gider.

*Host host host* og så tilbage under dynen med mig....2 kommentarer:

 1. Ej, det skal jeg bare lige prøve, har et glas løg stående i spisekammeret (som er et karlekammerskab i entréen). Ellers kan man købe frosne småløg i COOP, dem har jeg med held brugt før. Men nogen løg med lidt mere krudt ville vist være godt, osse som afveksling fra chutney til karry/curry.
  Dine sildeopskrifter har jeg puttet i opskriftmappen på computeren så jeg kan træde op med lidt nyt til den store familiejulefrokost 1. juledag. Bliver nu nok nødt til at lave nogen prøver først.

  SvarSlet
 2. Netop! Du er Stop Spild Af Mad-elitesportsudøver, Malou!

  AL respekt.

  KH
  Selina

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...