onsdag den 30. oktober 2013

SMAGFØRST: Winemakers Dinner...

Sidst i august var jeg inviteret til en aften med vinsmagning og en bid mad hos SMAGFØRST på Trøjborg. Jeg fik lov at invitere en anden blogger med og mødte derfor op med Signe under armen. Vi er jo ret glade for vin begge to......og mad siger vi jo aldrig nej tak til heller.

SMAGFØRST har 2 butikker i Århus og 1 i Vejle. Her kan man som navnet indikerer, smage på sagerne før man køber. Fantastisk koncept!

Udover vin i mange prisklasser er de også lagerførende i spændende eddiker, olier og delikatesser.

Denne aften var butikken omdannet til en lille restaurant. Der skulle smages på spændende vine fra Resalte - som er nogle af de bedste vine fra Ribera del Duero i Spanien.

At kalde det en winemakers dinner er måske lidt af et stretch. For mig er en WD en middag a'la den her på Frederikshøj hvor hver ret er nøje afstemt til hver vin der skal smages. Det var en vinsmagning med lidt godt mad til - og det var også rigtig fint. Her lagde vi ud med godt brød, forskelligt spansk charcuteri med aïoli og oliventapanade. 

Der kom god vin i glassene og vi fornøjede os dermed. 

Det var virkelig nogle gode vine. Specielt var jeg begejstret for den Gran Resalte 2001. Wow, sikke en vin!

Hovedretten var en sammenkogt flødekysset ret nede fra Deli’en i Jægergårdsgade med kartoffelmos til. Nøjagtig hvad det var fik jeg ikke fat i, men den var ganske udmærket. 

Efter hovedretten fik vi charmet os til lidt mere Gran Resalte 2001 i glasset. Og så sagde vi tak for i aften og for invitationen - og forlod Trøjborg Centeret.

Og så stod vi der i den lune skumring, behageligt overrislede, og havde på ingen måde lyst til at tage hjem. Der var kun en løsning: at tage på Klassisk 65, sidde udenfor og drikke mere rødvin. Så det gjorde vi. Det blev til en ganske fornøjelig aften - og det blev både til et møde med en laber Gateau Marcel, underholdende snak med Chili Klaus og adskillige gode glas. 

Uh, og der er en ny WD lige om hjørnet. Jeg skal nemlig på Miró sammen med den skønne Kristine Høeg om 2 uger og smage på en masse pragtfulde vine fra Marchesi di Barolo. Og se lige den menu der venter os der.

Og nu kunne jeg virkelig godt drikke et godt glas rødvin....


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...