søndag den 6. oktober 2013

Græskarpandekager med chiafrø...

Græskarpandekager igen? Yep, ved godt jeg postede en opskrift i onsdags - men her kommer altså en ny og ekstra pimpet version......med bacon. Bacon gør alting bedre og blogværdigt!

Lækre fluffy pandekager med masser af protein og kostfibre - men hverken sukker eller hvede. Sprødstegt tørsaltet bacon og en lille smule øko-ketchup hjalp med at løfte de små gyldne dejligheder til helt nye højder.

De græskarpandekager jeg lavede i onsdags var lavet på en bagt græskarmos. Denne gang havde jeg en silkeblød græskarpuré til rest fra fredagens Côte du Boeuf. Og i bedste Stop Spild Af Mad stil skulle den bestemt også bruges. Og da jeg er inviteret ud og spise i aften (og det er fastedag i morgen) skulle den enten bruges nu eller i fryseren. Den pakke bacon havde jeg ellers gået glædet mig til at spise selv - men da Max vågnede inde på gæsteværelset og duftede hvad der var på panden blev hans planer om havregryn straks smidt over bord - og jeg måtte dele min bacon. *Hmpf*

Der var 220 g græskarpuré. Den piskede jeg sammen med 3 æg. Og så fandt jeg på at tilsætte ekstra sundt fedt, protein og fibre - i form af 2 spsk chiafrø.

Og får at give konsistens og ekstra fibre, røg der lige 2 spsk HUSK i også. 

Og så fik jeg lige brugt det sidste hytteost med bagte peberfrugter også. Der var ca 80 g. 'Dejen' fik lov til at hvile og blive tyk men jeg stegte bacon.

Tørsaltet økologisk bacon smider ikke ret meget vand. Jeg foretrækker at lægge det på en kold pande og så varme den langsomt op. Når det ser sådan her ud henter jeg skålen med baconfedt i køleskabet (jeg samler igen sammen til baconsmåkager) - og tilsætter det hele. Der er ved at være ca 2 dl efterhånden. Baconfedtet smelter og baconskiverne confiteres i det - og når de er gyldne fiskes de op og lægges på fedtsugende papir.

Skiverne bliver knasende sprøde uden at være brankede. Jeg elsker bacon stegt på den måde. Fedtet blev hældt igennem en fintmasket si og kom tilbage i sin skål - men den kom ikke på køl med det samme. Jeg brugte nemlig lidt af fedtet til at stege pandekagerne i.

Denne gang blev de stegt på en blinispande - der blev 14 stk. Og dem vi ikke spiste blev pakket med bagepapir imellem og gemt i fryseren.

Mums, det var kræs. Og en meget passende portion at bryde fasten med. 

---------------------------------------------------------------------
I dag står den på kærestehygge. Det er ikke meget vi har set til hinanden på det sidste og jeg har planer de næste 2 weekender - så det handler om at få det bedste ud af dagen. Det bliver til en dag på sofaen under en dyne med mange afsnit af True Blood - og et smut på Memphis Roadhouse i aften til en bid amerikansk BBQ. 

God søndag til alle der kommer her forbi...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...