fredag den 11. oktober 2013

Putin The Pig...

I går flyttede der en ny lille gris ved navn Putin ind i min fryser - eller retter halvdelen, for den anden halvdel skal bo hos Signe. Putin er en såkaldt velfærdsdelikatesse som er et samarbejde mellem Dyrenes Beskyttelse og udvalgte landmænd: "Grisene går i små flokke på friland sammen med deres søskende fra fødsel til slagtning. De har mulighed for at rode i jorden og løbe frit rundt. Dyrene kastreres ikke, er ikke halekuperede og kan frit rode i jorden uden ring i trynen".

Foto: Lykke Veibæk Nygaard
Det er ikke første gang jeg har fingre i sådan en sortbroget landracegris - du husker måske Napoleon? Det er ham der er der på billedet. Putin (det lille svin) har haft et skønt og lykkeligt griseliv hos Janne på Lille Raneladegaard. Hvis du selv har lyst til få fat i nogle af de fantastiske økologiske velfærdsdelikatesser kan du se hvor de forhandles lige her.

I går kom Janne forbi med Putin i 2 papkasser. Signes halvdel røg straks på køl og jeg gjorde min del klar til fryseren.

Det var et kæmpe arbejde at pakke Napoleon - men denne gang havde jeg heldigvis en vakuumpakker til at hjælpe mig. Nøj, det er nemt - og hurtigt.

På ingen tid var de knapt 12 kg kød klar til fryseren. 

Trixie, som heldigvis er blevet rask igen, 'hjalp' til så godt hun kunne. Hun labbede luften i køkkenet i sig og kom med opmuntrende bjæf.

Jeg måtte desværre skuffe hende. For det var fastedag og der skulle ikke nogen som helst gris på gaflen. Men hun fik lidt katteslik i stedet og så var det ok.

---------------------------------------------------------------

Men jeg skal love for at der skal gris på gaflen i dag. Min voksenveninde Tine har nemlig inviteret mig på Memphis Roadhouse til amerikansk BBQ, øl i store kander og hvad der ellers dertil hører. Åh, jeg glæder mig

God weekend til alle der kommer her forbi...


2 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare lækkert ud. Har lige smidt et helt lam i fryseren, så der går nok et lille stykke tid inden jeg har plads til et svin, men tak for tippet! Glæder mig til at se hvad du får ud af det hele og god weekend til dig også.

    SvarSlet
  2. Yum yum yum, hvem der bare havde råd og plads til en putin!

    - Anne

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...