mandag den 24. august 2015

Salat med grillet vandmelon og marineret feta...

Vandmelon med feta - ja ja, det har vi set 500 gange i år allerede. Men den her er altså ny med et twist: vandmelonen er nemlig grillet og fetaen marineret. Det er der kommet en meget interessant og smagfuld salat ud af.

Den saftige møre vandmelon og den sur/sød marinerede feta spiller rigtig godt sammen med salatens øvrige elementer.

Jeg havde fundet denne lillebitte økologiske vandmelon i Kvickly. Det er en 20'er til sammenligning af størrelsen. 

Inden melonen skulle på grillen, skulle den lige ha' en hurtig pensling med en marinade også. Den blev pisket sammen af saften fra 1 limefrugt, 1 spsk akaciehonning og 1 spsk citronolie

Jeg skar 4 skiver af melonen på ca 1½ cm tykkelse. De blev duppet tørre for overskydende saft med et stykke køkkenpapir og penslet med marinaden (gem resten) inden de blev grillet hurtigt på begge sider.

De grillede melonskiver fik lov til at køle helt ned inden der skulle ske mere med dem.

Jeg havde nogle rester fra den græske bondesalat som skulle bruges i bedste Stop Spild Af Mad stil: forårsløg, agurk og persille - og feta (ja ja, hvid salatost). Det var også hjertesalat og mere lime.

½ agurk blev befriet for skræl og kerner inden den blev snittet småt. 2 forårsløg blev snittet fint.

Resten af marinaden fra melonen blev der bygget videre på. Mere citronolie og mere limesaft + en smule hvidvinseddike. Den blev smagt til så den sur/søde balance var tilpas. Der blev derefter tilsat lidt tørret mynte, hakket persille, masser af friskkværnet sort peber og urtesalt.

Fetaen blev skåret ud i små trekanter og vendt i marinaden. Blandingen fik lov til at trække ca 30 minutter på køl.

Og så til opbygningen af salaten. Først et lag skyllede blade hjertesalat.

Melonskiverne blev delt i 4 og lagt på. Jeg valgte at beholde skallen på. Når den er grillet kan man nemlig spise det meste, lige bortset fra de yderste 2 mm.

Agurk og forårsløg blev fordelt over. Den marinerede feta blev lagt til rette på toppen og den overskydende marinade dryppet over. Til allersidst blev en håndfuld ristede græskarkerner drysset over for at give lidt knas.

Salaten kan serveres til det meste grillede kød og fisk - eller alt godt fra stegepanden. Jeg spiste den dog som en vegetarisk hovedret.

Nøj, jeg har noget spændende at fortælle snart. Der går lige et par dage før jeg må komme med den officielle udmelding - så hæng på...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...