lørdag den 1. august 2015

Ispinde med citronverbena og hvid chokolade...

Åh, det her er intet mindre end de bedste ispinde jeg endnu har lavet. Og jeg skylder en kæmpe tak til Lars fra Grydeskeen for dem - for uden citronverbena fra hans have, ingen is. Sidste år fik jeg også lidt fra hans have, og det kom der denne pragtfulde is ud af. Jeg måtte bare lave ispinde med årets høst:

Smagfulde letparfumerede ispinde med masser af citronverbena, overtræk af hvid chokolade og lidt pynt af grøn chokolade.

Jeg havde fået noget mere citronverbena i år - så smagen kunne blive mere koncentreret. Der skulle bruges ganske få andre ting: kondenseret mælk, fløde og Ndali vanilje

Bladene blev plukket af og blendet *wroom wroom* med 2 dl kogende vand. Min teori var at jeg så ville få mest mulig smag og æterisk olie ud af bladene. Kan du ikke skaffe citronverbena, kan citronmelisse + revet citronskal sagtens bruges i stedet. 

Væsken blev siet igennem et klæde og bladdelene vredet grundigt for at få de sidste dråber med. Åh, sikke en duft. Væsken blev tilsat 200 g kondenseret mælk, ¼ tsk vaniljepulver og 2½ dl fløde (nej, den skal ikke piskes).

Isen får en lidt fesen farve a'la knækket beige. Jeg besluttede mig derfor for at tilsætte lidt naturlig farve i form af grøn plantefarve lavet af klorofyl (købt i Magasin på Kgs. Nytorv).

Det gav en fin sart grøn is. Den fik lige lov til at snurre i ismaskinen i c 20 minutter inden den skulle i forme. Har du ikke en ismaskine, kan den sagtens fryses lidt ind i en bøtte først.

Og så skulle jeg indvie nogle nye forme. Kitchen4kids havde nemlig sendt mig en herlig pakke (som naturligvis bliver beskattet efter gældende regler). Det er de fedeste forme - sammen mærke som de store jeg har på 90 ml - men mini på 37,5 ml. Du kan se hele deres sortiment af isforme lige her

Så små og fine. Jeg vil hellere ha' 3 små forskellige is, end en stor. 

Argh, jeg var for utålmodig. De skulle ha' haft lov til at overnatte i formene. Jeg var bare så spændt på at smage. 2 af de små gik til, da jeg skulle tage dem ud af formene - så den is kom jeg tilbage i fryseren i en lille bøtte. De så farlige ud - og min indre perfektionist fik trækninger. Heldigvis kan man komme langt med chokolade...

Ikke sport tosset. De blev overtrukket efter anvisningen lige her. Til at pynte med, tog jeg en smule af den smeltede chokolade og rørte lidt grøn farve i.

Det blev sprøjtet lidt tilfældigt ud over.

Ih, hvor er de små søde og børnevenlige. 

Og de store ret så fine. 

Og helt igennem uimodståelige. Jeg ville ønske jeg kunne skaffe mere citronverbena, så jeg ikke skal vente et helt år imellem hver omgang is. Overvejer at tage altanen i brug til formålet. "Dyrk din egen is" - jeg kan se det for mig!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg bliver nødt til at holde en lille ufrivillig pause fra bloggen nu. Mit helbred hænger i laser. Jeg har fået konstateret kronisk bursit i begge skuldre - som er lige hvad jeg manglede for at få fuld plade i handikap-banko. På mandag skal begge skuldre røntgenfotograferes og vha ultralyd skal der lægges et par blokader ind som muligvis vil kunne give noget lindring. Så det krydser jeg fingre for. Vi ses på den anden side...

3 kommentarer:

  1. Smager den halvt så godt, som den er pæn, har vi en vinder!

    - Anne

    SvarSlet
  2. Held og lykke med kroppen, jeg krydser fingre. Isen ser i hvert faæd uimodståelig ud.

    - Lise

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...