tirsdag den 18. august 2015

Convenience: Meyers Aftensmad...

Her efter jeg har fået lagt blokader i begge skuldre, har jeg passet lidt på ikke at bruge armene for meget. Ved endnu ikke hvor meget eller hvor lidt der skal til. Det betyder at jeg har spist mange nemme måltider fra fryseren og en del convenience. Der er langt mellem snapsens når det gælder færdiglavet mad, men jeg har fundet noget som virkelig gør mig glad:

I min lokale Kvickly faldt jeg nemlig over et udvalg af Meyers Aftensmad. Jeg havde ikke set dem der før, så jeg var nysgerrig. Normalprisen er ca 60-70 kr, men da det var ved at gå på dato var det sat godt ned i bedste Stop Spild Af Mad stil. Jeg købte en lasagne (25 kr), Butter Chicken (30 kr) og kødboller i tomatsauce (35 kr). Det gav mad til 3 dage for 90 kr + det løse til tilbehør. Ugen bød således på 2 fastedage og 3 spisedage. Fastedagene kørte jeg på 0 kcal og på spisedagene fik jeg havre/chiagrød til morgen + rugbrød med avocado til frokost. En rigtig nem uge.

Den første aften nuppede jeg lasagnen. Og jeg skal love for at jeg blev overrasket - for den smagte virkelig, virkelig, godt. Ingen dum kemi, men ene tålelige råvarer: oksekød (32%), flåede tomater (28%), mælk, hvedepasta (9%), mozzarella ost, zittauerløg, tomatpuré, vand, hvedemel, smør, sukker, æblecidereddike, hvidløg, vegetabilsk olie (soja), salt, timian, peber, oregano. Ja ja, en grøn salat ville ha' været godt til - men kræfterne svigtede.

På dag 2 var det en omgang Butter Chicken der ventede. Det lyder jo lovende med en ægte curry-master bag opskriften. Igen overraskede ingredienslisten: kylling (37%), flåede tomater, løg, hønsekødsfond, yoghurt naturel, creme fraiche, smør,cashewnødder, hvidløg, ingefær, citronsaft, vegetabilsk olie (soja), frisk koriander, grøn chili, salt, gurkemeje, spidskommen, sukker, garam masala, chilipulver, bukkehorn, peber

Som tilbehør kogte jeg en blanding af rød og hvid quinoa. 

Lidt rød peber, skyr og koriander skulle der også til.

Den opvarmede ret viste sig at indeholde 2 store stykker kylling i en ret tynd sauce - med en meget lovende duft. En anden gang vil jeg nok købe nogle grøntsager til at komme i.

Lidt skyr, hakket rød peber og lidt koriander, både pyntede og smagte. Nøj, det var godt - ligesom hjemme i Indien. Jeg må indrømme at den var perfekt balanceret. 

Tredje og sidste dag var der så kødboller på menuen: flåede tomater (50%), hakket kalv og flæsk (18%), løg, mælk, sukker, æg, hvedemel, æblecidereddike, grana padano ost, salt, hvidløg, basilikum, peber. Ikke så meget pjat der heller.

Som tilbehør ville jeg lave zoodles - nudler af squash. Frisk basilikum og parmesan skulle sætte prikken over i'et.

En stor grøn squash blev kørt på min spiralmaskine og toppet med de opvarmede kødboller. Der var 5 stk i pakken.

Saucen blev fordelt ud over.

Masser af friskrevet parmesan og en tot basilikum. Også en rigtig god ret, dog lidt mere anonym i smagen end de andre.

I serien findes også boller i karry, Tikka Masala og kødsauce. Hylden hvor de lå i Kvickly er bare desværre tom igen og det er tvivlsomt om de kommer igen. Tror ikke der blev solgt så mange. Prisen er høj i forhold til det øvrige sortiment i kølemontren med delikatesser og convenience - og så kan jeg forestille mig at de bliver valgt fra tilfordel for noget billigere. Lad mig lige løfte pegefingeren lidt og sige: husk nu at pris og kvalitet hænger sammen!  

Jeg ved de kan købes online hos Irma og inde i Salling Super, så de er da til at få fat på. Det er rart at vide at der er et alternativ til dyr (og ofte rystende ringe) take-out og forfrosne pizzaer. For der er altså bare dage hvor jeg ikke kan lave mad selv.

Det er vigtigt at pointere at indlægget ikke er hverken sponsoreret eller ment som reklame - men et udtryk for ren og skær begejstring.


4 kommentarer:

 1. Jeg har set dem der på hylderne, men syntes de var meget dyre. Jeg tror jeg giver dem en chance næste gang jeg mangler en nem løsning. Tak for anbefalingen. :)

  SvarSlet
 2. Er voldsomt imponeret over ingredienslisterne og deres mangel på tilsætningsstoffer. Stram op alle andre firmaer!

  /Kristina.

  SvarSlet
 3. Hvor er det dejligt at høre at retterne ikke er fuldstændig bombet med alle mulige unødige tilsætningsstoffer. Lækkert at smagen også er i top. Synes altid det er godt med nogle anbefalinger. Bliv endelig ved.

  SvarSlet
 4. Åh jeg er også pjattet med meyers retter ig bruger dem netop som alternativ til take away også er det jo lige pludselig ikke så dyrt.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...