onsdag den 12. august 2015

Pebermynte + chololade = ispinden over dem alle...

Jeg har en stor svaghed for kombinationen af pebermynte og chokolade. Bliver til stadighed et savlende nostalgisk fjols, når jeg tænker på barndommens Kehlet plader i sølvskinnende papir. De var det ypperste! Det er før blevet til denne After Eight is, men jeg blev altså nødt til også at lave en omgang ispinde med den labre kombi:

En sart grøn, aromatisk pebermynte-is med masser af chokolade - både indeni og udenpå.

Ingredienserne er til at overskue. Ikke så meget pjat der. Det er den efterhånden gammelkendte formel med en eller anden form for væske, tilsat kondenseret mælk og fløde. If it ain't broke - don't fix it!

Så til en omgang is, brugte jeg 2 hele potter mynte. Er du ikke til det besvær, så brug blot samme mængde vand og lidt pebermyntedråber.

De skyllede blade blev plukket af. Stilkene brugte jeg til at koge en lille sirup på med 1 dl vand + 1 dl sukker, i bedste Stop Spild Af Mad stil.

Bladene blev blendet *wroom wroom* sammen med 2 dl kogende vand. 

Blanding blev derefter kørt igennem et klæde.

Det gav det smukkeste aromatiske mynte-vand. 

Det blev tilsat til 1 ds kondenseret mælk, 2½ dl fløde og en smule grøn naturlig farve (klorofyl). Massen blev kølet helt ned, før den blev kørt ca 20 minutter i ismaskinen.

I stedet for at tilsætte hakket chokolade, brugte jeg de her små kugler fra Valrhona (250 g for 109 kr) - og det kom jeg ikke til at fortryde.

50 g blev rørt i isen, inden den blev fordelt i mine 6 store ispinde-forme. Resten kom i en bøtte til indfrysning.

Efter ca 8 timer kunne de færdige ispinde vippes ud. De blev lagt tilbare i fryseren på bagepapir for at 'modne' lidt.

Det danner en glattere overflade, der er nemmere at overtrække. Se lige her hvordan man overrækker ispinde.

Uha, og så var jeg faldet over det her mint/chokolade krymmel. Det var da lige prikken over i'et.

Ja da, det var lige sådan den skulle se ud.

Er man ikke til ispinde, gør isen sig også godt serveret som kugler. 

I skrivende stund har eg endnu en ispind liggende til indfrysning. Den er vist kun for letøvede og folk med store ja-hatte - for den er vegansk og lavet på chiafrø. Er godt nok spændt på at smage...

9 kommentarer:

 1. NAM NAM hvor ser det lækkert ud - glæder mig mega meget til at prøve den veganske du har på frys...

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak. JEg sætter mig til tasterne nu og skriver opskriften ind ;-)

   Slet
 2. De der mynteplanter har jo en rod, hvis du nu finder en lille plet i nabolaget, som kun du ved, så lister du dig til at plante dem, så har du mynte til hele næste år og resten af din levetid, se det er rigtig stop spild af mad.
  God fornøjelse

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, ikke nogen tosset ide - det tror jeg lige jeg skal undersøge lidt nærmere. Tak for tippet :-)

   Slet
  2. Mynte spreder sig ligeså meget som citronmelisse, så hvis man ikke ønsker det i hele sin have kan det fint overvintre i en stor potte. Hvis det bliver meget hård frost kan det være at man lige skal komme et par aviser om. Men Mynte og citronmelisse er næsten ikke til at slå ihjel. Det kan sagtens overvintre på alternen også.

   Slet
  3. Jeg kan desværre ikke dyrke noget på min altan - kombinationen af altædende katte og min glemsomhed har resulteret i flere døde krydderurter end jeg har lyst til at mindes ;-)

   Jeg tror jeg skal tage en veninde med have i ed - så kan jeg måske få lov at dyrke lidt der.

   Slet
 3. Mynte og mørk chokolade er altid en fantastisk kombination. Den der chiafrø version er nok lige et nummer for advanceret for mig, men jeg er spændt på at læse om den. Man skal, selv når det gælder is aldrig sige aldrig:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det bare! Jeg kan let ikke få nok af den kombi ;-)

   Den veganske er blevet ret så heldig - og jeg glæder mig til at vise den frem om lidt.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...