lørdag den 8. august 2015

Kopihr - hjemmelavet Opihr gin...

Gin, gin, gin - jeg er blevet fuldstændig pjattet med gin. Faktisk tæller min gin-samling pt 15 forskellige flasker - fra de helt milde, til de krydrede og stærke. Jeg har før skrevet om Opihr, som er en af mine absolutte favoritter. Jeg er overbevist om at den er hele meningen med at jeg skulle lære at drikke gin. Men den er dyr (ca 350 kr) og kan være svær at få fat på. Men så var det jeg fik en idé - hvad med at lave den selv?

Der var ikke langt fra idé til handling - og her er den så, min Kopihr. Den smager SÅ tæt på den ægte vare at det næsten er uhyggeligt.

Groft sagt kan man sige at gin er vodka tilsat botanicals (enebær, urter og krydderier). Onde tunger påstår at det er en skændsel at kalde Opihr for gin, da gin defineres af en distinktiv smag af enebær - og det har den ikke. Den smager derimod ligesom hjemme i Indien. Varme krydderier som kardemomme, koriander og spidskommen, men en underliggende aroma at citrus og peber. Ophir er lavet på nogle specielle indonesiske Cubeb peberkorn (Java peber), som skulle smage et sted mellem sort peber og allehånde - så jeg valgte at tilsætte begge dele i stedet.

Til 1 flaske vodka, skal der bruges:

4 hele enebær
4 hel allehånde
1 tsk sorte peberkorn
1 stk lang peber
2 tsk korianderfrø
½ tsk hel spidskommen 
1½ tsk grønne kardemommekapsler
Skal af ½ grape
Skal af ½ appelsin

Krydderierne blev knust let med et par dask af siden af min kødhammer. De kom i et glas sammen med citrusskallen og fik en hel flaske rød Smirnoff hældt på. Låget blev skruet på og glasset blev rystet grundigt.

Efter 4 timer var smagen af citrus perfekt, så skallerne blev fisket op. Efter 12 timer i alt, var smagen præcis som ønsker. Krydderierne blev filtreret fra og den færdige 'gin' blev hældt på en tom flaske. Jeg havde spurgt her på Instagram hvad den mon skulle hedde, men ikke fået et navn ud af det som klingede. Men med en pen i hånden og et stykke papir, tog det hurtigt fart. En ting var sikkert: det skulle starte med K som Klidmoster. Og så var der kun jo et navn der duede: Kopihr. En kopi af Opihr kan jo ikke hedde andet end Kopi+hr!

Jeg håndtegnede en bette etiket og farvelagde. Den blev klippet ud og fastgjort til flasken med 2 baner klar tape. 

3 cl Kopihr, isterninger, en citronskive og en god sjat Fever Tree Natural Light tonic - og så var jeg helt solgt. 

Jeg skal ha' flere folk til ginsmagning i den kommende tid - og jeg er meget spændt om de kan smage forskel på den her og den ægte vare. 

Hov, forresten - min hyldeblomst-gin er også færdig. Den rammer også bloggen inden længe.

SKÅL!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...