tirsdag den 8. september 2015

Food Festival - Gin...

Her i weekenden har der været Food Festival i Århus. Store, små, høje og lave havde fundet vejen til Tangkrogen - på trods af regn og rusk. Jeg kiggede forbi alle 3 dage. Fredag for at snuse og smage, lørdag for at deltage i en spændende og konstruktiv Stop Spild Af Mad paneldebat og søndag for at være dommer i DM i hotdog (traditionel kategori). Jeg købte lidt med hjem. Æh, og som den gin hoarder samler jeg er, blev det til ikke mindre end 4 forskellige slags gin - hver med sin specielle historie:

252 cl flydende guld. Grønlandsk, økologisk, dansk og nordisk. 

Det startede ellers roligt, og billigt nok, hos Søbogaard med deres Djøn (messepris 120 kr for 70 cl - 25 kr for 6 cl). En dansk økologisk gin med knald på smagen. En ret så traditionel gin efter London Dry skabelonen.  

Foto: Frøken Annes Køkken
Men så stak det af! Før jeg fik set mig om, havde jeg købt 3 flasker!!! 

*Host* og søndag kom jeg så til at købe en flaske til + 2 små. Men se lige, det blev altså også til andet end gin: nyvalsede havregryn fra Samsø (de bedste jeg endnu har smagt), flordrys (naturligt sødestof med bla stevia) fra Suvida, Home Grown hotsauce og dadelkonfekt fra Ganefryd.

Men når man så har købt 4 nye slags gin, skal de jo også smages og vurderes. Tough job!

Først den økologiske - naturligvis med øko-lime og øko-tonic fra Naturfrisk

Totalt lækker og forfriskende G&T! Lige ud af landevejen - men med god øko-samvittighed.

Den næste var RÖS gin fra Dyrehøj Vingaard på Røsnæs (messepris 250 kr for 50 cl). En virkelig blød og lækker gin - perfekt med Fentimans.

Den her Nordisk Gin ville jeg slet ikke ha' købt, for prisen var 349 kr (messepris) - normalpris 449 kr. Det er langt over min smertegrænse. Men så smagte jeg den - og faldt totalt på røven over den. WOW - sikke en kompleks smag. Den er ikke koldfiltereret, så den bliver let 'mælket' som en pastis pga urternes æteriske olier. Den er lavet med danske hybenroseblomster, svenske multebær, en grønlandsk urt (qajaasat), havtorn og æblebrændevin. Her er den serveret spanish style med Fentimans - i et vinglas, med masser af is og lime.

Den sidste gin jeg bare måtte eje, var denne 69°N (messepris 300 kr for 70 cl). En grønlandsk gin, lavet på hvid is fra isbjerge. Isen er mellem 2000-120.000 år gammel. Pivfræk og crisp. Jeg er slemt glad for den allerede.

De blev straks indlemmet i samlingen, som udover den hjemmelavede hyldeblomst-gin i køleskabet, nu tæller 24 forskellige varianter. Der er lidt for enhver smag og pengepung - nogle til at nippe og nogen til at bælle. Jeg vil til enhver tid heller slå smerterne ned med 2 G&T end 2 Dolol!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg længe har været på vej i den gale retning - og med stress-symptomer til følge. Det er 14 dage siden jeg sidst har lavet et indlæg her og alt andet i mit liv slæber også bagefter. Jeg har derfor trukket i nødbremsen og har måtte aflyse nogle ting. Weekenden har, som den sidste lange tid, budt på alt for mange mennesker, indtryk og social interaktion. Jeg er fuldkommen overstimuleret - og det takler jeg ikke ret godt. Har brug for ro, hvile og refleksion.......og gin.

I går artede vejret sig dog og tillod 2 timer ved Brabrand Sø på min bænk (og ve dem det vover at sætte sig på den - de får blikket). Jeg havde frokost med og blev venner med en særdeles nærgående guldsmed. Det var balsam for sjælen! Det ser ud på vejrudsigten til at der kan komme flere af den slags frokoster i ugen der kommer. Seriøst, jeg ved ikke hvordan jeg skulle ha' været kommet igennem sommeren uden den sø - og den bænk.

På fredag kommer min elskede lillesøster på weekendbesøg og har mine små niecer med for første gang. De skal se hvor jeg bor og ae mine katte til de bliver skaldede. Altså kattene, ikke niecerne. Det var meningen at jeg skulle køre med retur til Sjælland søndag - med et tætpakket program i næste uge. Men de planer er lige nu lagt på is. Alt bliver delt op i etaper. Så nu skal jeg igennem ugen - og derefter weekenden - og så skal jeg mærke efter søndag hvad der skal ske.

I dag er en jeg-skal-ikke-tale-med-nogen-dag, kun afbrudt af frokost ved søen og x antal afsnit af Dominion

Vi ses når jeg engang får kræfter til at vende tilbage...

6 kommentarer:

 1. Sig mig er det mig - eller er der ingen Hendricks gin i din samling? Den må du altså prøve :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er med fuldt overlæg - den er jeg nemlig ikke særlig vild med ;-)

   Slet
 2. Kære Malou.
  Jeg har en idé om at købe en flaske gin i gave til en der altid drikker Bombay. Har du et godt forslag til et andet mærke? Tænker det er på tide at personen prøver noget nyt ��

  Mvh. Anett og tak for en fantastisk blog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anett

   Ja, det kan du tro. Den gin der overraskede mest ved min sidste gin-smagning var Hayman's Old Tom - som er en rigtig behagelig og spændende gin :-)

   Det er mig der takker - er glad for at du kan lide det jeg laver.

   Mange hilsner
   Malou

   Slet
  2. Tusind tusind tak for svar! Den tror jeg han bliver glad for. Og stort tillykke med den lille mis ��

   Rigtig god aften!
   Mvh. Anett

   Slet
 3. TAK, kære Malou, for dine fantastiske bidrag til Stop Spild Af Mad - din støtte betyder meget for os!

  Du er en sand Engel.

  Kærlig hilsen,
  Selina

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...