søndag den 13. juli 2014

Stop Spild Af Mad: Grøn omelet...

Som alle der kommer her forbi ved, så banker mit hjerte for Stop Spild Af Mad. Jeg kan blive helt høj når jeg spiller tøm køleskabet med mig selv - og kan få alle rester brugt i en ret. Og det var lige det der skete i går. Jeg har nogle fastedage foran mig og skulle i den forbindelse ha' ryddet helt ud. Det blev til denne smukke grønne omelet med masser af grøntsager:

Den farverige frokost blev toppet med en tomatsalat med friskhakket estragon.

Der havde været en pakke økologiske champignons med i ugens kasse + nogle nye løg. Derudover var der ca ½ snackpeber og nogle sauterede grøntsager, meget lig den her blanding. Det er lidt lige meget hvad man har, bare tøm køleskabet for egnede grøntsager.

Det hele blev snittet i mundrette stykker. Og sørme og jeg ikke også lige fandt et fed hvidløg. Det blev hakket helt fint. Svampene blev sauteret i lidt SMØR og olivenolie sammen med hvidløg og løg. Da det meste at væden var fordampet, tilsatte jeg peberfrugten og de blandede grøntsager. 

Grøntsagerne kom på en tallerken. Ikke for at køle af, men for at panden kunne blive vasket helt ren. Det er en ret almindelig fejl når man laver omeletter og æggekager med fyld at man bare kommer æggemassen oven på fyldet i panden. Det kan meget nemt resultere i en fastbrændt masse på bunden.

I sidste weekend var jeg til Annes fødselsdag. Hun sendte en pragtfuld madpakke med mig hjem og der var lige lidt spinat tilbage. Det skulle bestemt ikke gå til spilde. Der var også en sjat mælk tilbage - jeg har nemlig lært at drikke kaffe, dog med mælk i.

2 store håndfulde spinat blev blendet med ½ dl mælk *wroom wroom* til en grøn puré. Der blev slået 5 æg ud i, som blev pisket med 2 spsk Naturlic kartoffelfiber, lidt urtesalt og friskkværnet peber. Fibrene bliver tilsat for at tilføre omeletten kostfibre og for at hjælpe på konsistensen.

Panden blev varmet op til middelvarme og tilsat en smule SMØR og et par dråber olivenolie. Fyldet blev fordelt i bunden af panden og den grønne æggemasse hældt ud over. Der blev lagt låg på og omeletten fik lov at sætte sig ved svag varme i ca 10 minutter. 

Den blev forsigtigt løsnet i bunden og gledet over på en tallerken.

Mens omeletten bagte havde jeg lavet tomatsalaten. Den var lavet af 2 meget trætte tomater fra kassen og resten af estragonen fra min blomkåls-bearnaise. Det bedste fra tomaterne blev skåret i rustikke tern, dryppet med lidt olivenolie og hvid balsamico. Det hele blev vendt med masser af friskhakket estragon, lidt urtesalt og friskkværnet sort peber.

Tomatsalaten blev toppet på den luen omelet - og så var der mad. 

Jeg spiste 3 stykker - og endte alligevel med et ret stort stykke tilbage. Det cyklede jeg op og forærede Max så han kunne få det til aftensmad. Jeg skulle nemlig selv ud og ha' en bid mad med Anne. Og på smukkeste vis fik jeg ikke alene brugt alle mine rester, det hele blev også spist. Sådan!

------------------------------------------------------------------

Nu venter 3 dages vandfaste forude, eller det vil sige 2½ for jeg har allerede fastet siden midnat. Og hvorfor nu det? Det er simpelthen for at få boostet mit immunforsvar og få has med de små inflammationer som giver smerter i muskler og led. Det er lidt spændende om jeg kan magte så lange en faste, er jo vant til at få lidt kcal på 5:2. Men indtil videre går det ok. 

God søndag til alle der kommer her forbi...

4 kommentarer:

 1. Den er supersmuk! Meget sommerlig omelet :-)

  SvarSlet
 2. En stor, grøn pizza... I like it!

  SvarSlet
 3. Jeg har prøvet at vandfaste... sammen med en blanding af husk, så man slet ikke føler sig sulten - kun lidt mat i sværen. Det var med en home detox box fra frankring, som du kan google, hvis du er interesseret... Jeg har ingen kommercielle interesser. Du opnår det samme på rent vand: klarere hud, generelt bedre velvære

  SvarSlet
 4. Jeg kan ej heller lide at spilde mad, i dag fik jeg så ryddet op i grøntskuffen og herligt at være hønsepasser. Jeg har haft en periode hvor jeg ikke har haft overskud til at lave mad - jeg håber det er vendt igen

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...