lørdag den 5. juli 2014

Kold cremet blomkålssalat med rygeost og persille...

Her får du endnu en version af kold kartoffelsalat uden kartofler - men med blomkål. Sidst lavede jeg den helt klassisk med en hvid dressing, her er der noget mere spræl:

En smuk lysegrøn salat med masser af rygeost, persille og grøntsager. 


Det var et lille økologisk blomkål med i ugens kasse fra Skagenfood - det var lige den perfekte størrelse til salaten. Rygeosten fandt jeg i Sallings osteafdeling, den er på sødmælk og meget letrøget. De 3 usual suspects når jeg laver den slags salater: skyr, mayonnaise og fuldkornssennep. 

150 g rygeost, ca samme mængde skyr og 2 store spsk mayonnaise. Og hvis man føler for det: en god tot persille.

Persillen plukkes for de grove stilke og blendes med *wroom wroom* til man har en glat lysegrøn dressing.

Der tilsættes friskkværnet sort peber og 1 spsk fuldkornssennep. Dressingen smages evt til med en smule salt - pas på, osten bidrager med en del salt i forvejen.

Blomkålen deles i buketter og koges kortvarigt i letsaltet vand. Den afkølede kål vendes i dressingen og trækker på køl i et par timer inden servering.

For at peppe salaten lidt op, og for at få brugt de sidste rester, tog jeg en håndfuld ærter og lidt gul + rød tomat. Ærterne blev bælget og blancheret i kogende vand i 5 sekunder - og derefter lynafkølet i koldt vand. Tomaterne fik fjernet kernerne og blev skåret i små tern.

Det hele blev fordelt rundt i kanten. Og så lige en solid dusk persille i midten. Jow jow. 80'erne ringede med det samme - de ville gerne ha' deres anretningsteknik tilbage....

Jeg lavede også en anden salat: romaine i bunden, toppet med grillede majskolber i skiver, grillede asparges, nye løg, snackpeber, blåbær og en persille-vinaigrette. 

Salaterne blev serveret til denne moppedreng af en Côte du Boeuf - på hele 822 g. Den fik først en tur på grillen på alle sider for at brune den af.

Den røg derefter i ovnen på 120°C til stegetermometeret bippede på 55°C. 

Den færdige Côte du Boeuf fik lov til at trække i ca 15 minutter før den blev skåret ud.

Og så var der mad: bøf og salat. Ikke så meget pjat, men masser af velsmag. Og der var rigeligt til alle.

Øh, er der mere bøf?
Ret heldigt, for Iske er verdens største tiggeprins når der er bøf på bordet. Han fik det jeg vurderede ansvarligt for en lille kattemave - men han syntes selv det var alt for lidt.

Nu vil jeg cykle op til Anne som holder fødselsdag med kaffebord for familie og venner. Jeg har lovet at komme tidligt og puste balloner op??? Nogle gange må man undre sig over de ting jeg får rodet mig ud i. Men jeg er blevet lovet kage og sprut - så jeg giver projektet en chance. 

God weekend til alle der kommer her forbi...
4 kommentarer:

 1. Katte synes aldrig, de har fået nok! �� Vores har det på samme måde, når der bliver stegt kylling - så er de helt hysteriske. Det ellers lækkert ud!
  Vh Louise

  SvarSlet
 2. Hold da op, en lækker omgang. Gad så godt, at det var det som stod på menuen hos mig i aften.

  - Kit

  SvarSlet
 3. God søndag,

  dejlig salat som passer til din lækre bøf, forstår godt katten vil have en bid:-)
  Du har mange flotte salatskåle:-)

  Min veninde var heldig, det kan du se her:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/07/solgte-malerier.html

  Nyd dagen.
  Ole

  SvarSlet
 4. Jeg er blevet HELT forelsket i din salatskål! Har også set den i en tallerken version i et amerikansk blad. Der står, at det er af firmaet William-Wayne & co, men har ikke kunne google den frem til en dansk butik. Må man spørge hvor du har anskaffet din fra? :)

  Mvh Louise

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...