onsdag den 16. juli 2014

Laber lørdag på Pustervig...

I lørdags var jeg på Pustervig og på Pustervig. Forvirret? 

Pustervig er både navnet på et lille torv i Århus midtby og en ny cocktailbar beliggende på selv sammen torv. Her slog Anne og jeg vores folder i lørdags. På Pustervig Torv ligger Carlton, hvor vi mødtes kl 19 for at spise middag. Vi havde vovet os til at købe en 3-retters middag på et kupontilbud. Jeg er ellers holdt med at købe den slags, efter mange skuffelser. Men her havde vi valgt at justere forventningerne på forhånd og forventede godt nok til prisen - og det viste sig at holde meget godt stik.

Forretten var en rørt torsk med citronmayonnaise, urter, radiser og sprøde croutoner. En udmærket lille ret, men noget fed i udtrykket. Fisken var også rørt med den medfølgende citronmayonnaise og croutonerne var meget fede. Der var heldigvis lidt syre på urterne og lidt knas i radiserne. Vi fik et glas ret anonym tysk 2011 Pinot Gris fra Villa Wolf (75 kr) til.

Vi havde at sidde udenfor, direkte på torvet. Bag mig stod parkeret en meget fancy bil som tiltrak sig en del opmærksomhed. 

Hovedretten var en stak - nederst en frikasse af grøntsager, dernæst en kartoffel-rosti toppet med langtidsbraiseret kalv i kraftig sky og øverst 3 relativt tynde skiver rosastegt okselårtunge. Tja bum, den var da ok - men rostien meget fedtet og den braiserede kalv meget salt. Vi delte en flaske frugtig og lettilgængelig 2010 Ripasso Valpolicella Classico (395 kr) til.

Desserten var helt klart middagens bedste ret. En rabarbertrifli med rabarberskum, citronsorbet og sprøde tuiles. Der var velsmag, gode kontraster i temperatur, tekstur og sød/sur balance. Den henrykkede. 

Søde glade Anne. Hun trængte virkelig til at komme ud og få lidt luft, for lige nu arbejder hun på højtryk (også i weekenden) for at optage ansøgere på Universitetet. I baggrunden ses Pustervig - cocktailbaren. Så snart vi havde afregnet for vinen, gik vi de få skridt over den brolagte plads og tog plads ved baren. Ahhh, så var den totale afslapning lige inden for rækkevidde.

Her ventede Martin på os med åbne arme. Han er det unge cocktail-geni som vi sådan har savnet fra det nu lukkede Sidebar. Vi udbad os en overraskelse og Martin tryllede en frisk myntet sag frem til mig - navnet har desværre fortabt sig i tågerne. 

Anne fik en Redwine Cobbler. Smukke og lækre drinks. Jeg fortalte Martin at jeg for nyligt både har lært at drikke kaffe og gin. Han overbeviste mig om at tiden var moden til at jeg fik en rigtig Dry Martini - mit livs første.

Som sagt, så gjort. Og den blev skudt i gang med stil.

It's gin'o clock bitches!


Wow, det var en rigtig mandfolkedrink. Og bemærk at den bliver serveret med et twist - og oliven på is on the side. En smule overmodig bestilte jeg det næste naturlige skridt: en Manhattan.

Jeg må indrømme at min grænse gik lige der. Den var jeg ikke helt voksen nok til......men ned røg den da. Vi bestilte derefter en mere læskende sag at more os med:

Aperol Spritz - letbitter og perlende med champagne. En rigtig læsker på en lun sommeraften.

Derefter tryllede Martin en helt ny cocktail frem til Anne. Så ny at den ikke har et navn endnu. Er den ikke smuk?

Den blev dokumenteret og vi er gået i tænkeboks over navnet. Hvis vi er heldige får vi en finger med i navngivningen.  

I skal da heller ikke snydes for et billede af Martin i gang med at udøve sin kunst. Det er en faktisk en danmarksmester du her ser på. Jow jow, han kan sit kram. Jeg kan varmt anbefale dig at tage forbi Pustervig og lade dig forkæle af de fantastisk cocktails fra Martins hånd.

Vi fik betalt og slingrede ned på Immervad. Middagen lå ikke så tungt at der ikke lige var plads til lidt natmad i form af en rulle-kebab. 

Og således sluttede en dejlig venindetur en sommerlørdag på Pustervig. Dejligt at man kan holde lidt ferie i egen by.

-----------------------------------------------------------

Siden har den stået på 66 timers vandfaste og en omgang hotwings fra Memphis Roadhouse. Det er i sandhed kontrasternes sommer. Meget mere om det senere...


2 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor ser du smuk ud - må man spørge, hvor meget du har slanket dig efterhånden og hvad du er nede på ? :-)
  Meget inspirerende....

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak *rødme*. Jeg har tabt mig 30 kg og er nede på 97 kg. Der er stadig ca 20 kg til målet :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...