torsdag den 10. juli 2014

Blomkåls-bearnaise...

Aj, nu rabler det sgu for damen er der sikkert nogen der tænker. En bearnaisesauce lavet af blomkål? Well, jeg kunne jo ha' kaldt det 'gul syrlig blomkålspuré med SMØR og estragon' - men nu tillader jeg mig altså at kalde det for en bearnaise. Saucen er udviklet til fastedag på 5:2 diæten hvor man kun har 500 kcal at gøre godt med. Men jeg syntes den skulle med her - og jeg skal helt klart lave den på almindelige dage også, men med meget mere SMØR. 

Den labre sauce blev serveret til en grillet hakkedreng og en portion sauteret grønt.

Det er en såre simpel sauce. De vigtigste ingredienser er blomkål, estragoneddike (eller bearnaiseessens), SMØR, gurkemeje og estragon. 

Til en portion sauce bruges:

200 g blomkål (50 kcal)
5 g SMØR (37 kcal)
14 g estragoneddike (3 kcal)
3 g frisk estragon (2 kcal)
Et nip gurkemeje ("gratis")
Salt/peber ("gratis")

I alt: 92 kcal. 

Det er ikke den første sauce jeg laver på blomkål - jeg har også lavet boller i karry på den basis. Kålen blev snittet mellemfint og kogt i letsaltet vand til den var akkurat mør, men ikke udkogt. 

Vandet blev drænet fra og kålen pureret med en stavblender *wroom wroom* til en glat puré sammen med eddike, SMØR og gurkemeje. Smag til med salt og peber + evt mere eddike eller essens. Vend hakket estragon i.

Og så er der sørme blomkåls-bearnaise.

Alt saucen, det grønne og en grillet hakkebøf løb op i 487 kcal. Sikke et festmåltid.

Tag ja-hatten på og nyd den med god samvittighed. Inden længe skal den helt klart serveres til en moppedreng af en rib-eye og nogle svedige sveller af søde kartofler. For nej, det er ikke en ægte bearnaise - men mindre kan også gøre det. Det er fantastisk at kunne tabe sig og stadig spise godt. I love it!

Puha, jeg er ved at smelte her i den varme lejlighed. Så nu vil jeg ud på altanen og så lidt luft. God aften til dem der kommer her forbi...8 kommentarer:

 1. Hold da op, det ser lækkert ud.... lige til min næste FD, tak :)

  SvarSlet
 2. Cool. Den skal klart afprøves til min lille mælkeallergiker herhjemme :)

  SvarSlet
 3. Jamen altsa....You did it Again!!!! TAK:-)
  Christel.

  SvarSlet
 4. God søndag,

  ser pragtfuldt ud, lave kalorier og lækker sauce til en god hakkedreng. Det må prøves af.

  Du er velkommen forbi vores blog også, blot tryk på mit navn:-)
  Nyd dagen.
  Ole

  SvarSlet
 5. Hvor meget bearnaise essens skal man bruge? (Har ikke estragoneddike)

  SvarSlet
 6. Hvad har du lavet som grønt ved siden af ☺️?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du se lige her http://www.klidfaster.dk/2014/07/grillet-hakkebf-med-grnt-og-blomkals.html :)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...