fredag den 25. juli 2014

Is med citroverbena og vanilje...

Her får du en is som Anne havde følgende at sige om bagefter: "Den smagte som om det var essensen en sommerdag, lange lyse aftener, sand mellem tæerne på standen og solsortens fløjt og duften af sommerblomster. Som alle dine barndomsommerminder samlet i hver mundfuld" - og ved du hvad: hun har helt ret!

Og har du ingen citronverbena kan det sagtens erstattes af lidt citronskal + saft. Så kommer isen bare kun til at smage af citronfromage på terrassen ved midsommer. Men det er da også ok, ikke?

Du kan læse lidt om citronverbena lige her. På billedet er det den grønne dusk forrest mellen rosmarinen og wasabibladene. Det hele er dyrket i haven hos Lars fra Grydeskeen, som havde det med til mig i sidste uge. Der var ikke så meget, men det viste sig lige at være nok til en enkelt portion is.

Opskriften er ganske simpel:

175 g kondenseret mælk
1½ dl letmælk
2 dl fløde
Frisk citronverbena
Lidt Ndali vaniljepulver

På sammen måde som til min After Eight is skulle der først laves et udtræk at komme i isen. Mælken blev blendet *wroom wroom* med de friske blade af citronverbena og siet igennem en meget fin si.

Den kondenserede mælk blev rørt med lidt vanilje, den aromatiske mælk og fløden. Blandingen blev kørt til softice på min ismaskine og derefter frosset ind. Ejer man ikke sådan en, indfryses isen i en bøtte og piskes igennem hver 20-30 minutter til den er sej i konsistensen.

Allerede da jeg tog låget af den færdige is blev jeg ramt af den florale citronaroma. Sikke en duft!

Af alle de is jeg har lavet til bloggen er det her min favorit. Jeg har aldrig smagt noget lignende. Der er ikke noget at sige til at Anne også blev så begejstret.

Jeg ville gerne servere den med guf - så smagsprofilen blev lidt a'la lemon meringue pie. Der var dog ingen æg i køleskabet og jeg magtede ikke at skulle handle. Bagerst i skabet fandt jeg dog dette glas Marshmallow Fluff som fint kunne bruges som erstatning. 

En smule fluff, et kirsebær og et grønt blad (havde desværre ikke mere citronverbena, så det blev mynte) - og så var sommerens bedste isdessert klar. Træk mig baglæns ind i fuglekassen - det fås ikke bedre!

I morgen får du opskriften på en sjov is lavet på bla skyr og marmelade...

2 kommentarer:

  1. Den der anretning er meget klidmostersk! :-D
    Meget spændende smagskombination. Jeg har en citronverbena i haven, som jeg ikke har fået leget så meget med endnu, men nu blev jeg da for alvor inspireret!

    SvarSlet
  2. Det ser bare pragtfuldt ud! Yum.

    - Anne

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...