onsdag den 23. juli 2014

After Eight Ice Cream...

Jeg er totalt pjattet med pebermyntechokolade. Det er den ultimative kombination - også som is. Desværre er de is man kan købe ofte farvet med syntetisk grøn farve eller tilsat pebermynteessens. Her får du min opskrift på en fuldkommen naturlig is uden nogen former for kemi: 

Den labre is er lige til at kugle op fra fryseren. Og ja, den er naturligvis lavet på min sædvanlige formel på kondenseret mælk.

Isen blev lavet sammen med en anden variant Red Velvet - og derfor er der flere ingredienser på billedet. Til After Eight skal der bruges:

150 g kondenseret mælk
70 g mørk chokolade
1½ dl mælk
Mynteblade
1½ dl fløde

Jeg havde været så heldig at få 2 slags mynte (alm og schweizisk) af Lars fra Grydeskeen. Så jeg tog lige dele af hver. Brug den slags mynte du kan lide.

Myntebladene plukkes og skylles. Der var ca 2 håndfulde.

Myntebladene blendes *wroom wroom* med mælken - og køres igennem en meget fintmasket si. 

Det giver en fin kraftigt smagende myntemælk. Jeg frøs det hakkede mynte der blev siet fra, for det kan måske bruges til et eller andet senere.

Myntemælken skifter hurtigt farve til lys brun - det påvirker dog ikke smagen. Chokoladen hakkes og smeltes. Jeg gør det i mikrobølgeovnen i 2 x 30 sekunder.

Den smeltede chokolade røres i den kondenserede mælk. Når den er helt fordelt, tilsættes myntemælk og fløde. Det hele piskes til en homogen masse og køres i ismaskine. Ejer man ikke sådan en, indfryses isen i en bøtte og piskes igennem hver 20-30 minutter til den er sej i konsistensen.

Det er virkelig svært at fotografere is i den her varme - derfor er den her kuglet op direkte fra fryseren og det er ikke så pænt igen. Den færdige is serveres som den er eller med et drys hakket chokolade og/eller en kvist frisk mynte. Her blev den serveret sammen med en kugle Red Velvet - og den får du opskriften på i det næste indlæg.2 kommentarer:

  1. Dine is ser så Super Lækre Søde :-) Kommer desværre bare ikke til at lave dem, da de er på kondenseret mælk, mælk, fløde. Men Nyder skam Alle dine Smukke billeder :-)) Selv laver jeg is på bl.a hjemmelavet mandelmælk etc etc etc

    SvarSlet
  2. Som hovedregel kan is aldrig se grimt ud! Det er bare altid godt - og din choko-mynteis ser aldeles henrivende ud :)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...