tirsdag den 11. februar 2014

Sesamkylling med spicy grønt og crispy nudler...

I denne uge har jeg leveret en opskrift til Kvickly med kyllingebryst.

Foto: KAM
Denne gang hed opgaven: "Et kyllingebryst kan være stjernen i en nærende og fedtfattig hverdagsret. Men alt for ofte rimer ”kylling” på ”kedelig”. Opgaven: Giv dit bud på en ”eksotisk” ret med kylling, der sætter fut i smagsløgene og fantasien en helt almindelig hverdagsaften".

Da jeg først så opgaven så jeg det som en oplagt mulighed for at genskabe den hovedret Mette og jeg vandt MasterChef med (forretten kan du se lige her) Så sådan blev det. Jeg kan naturligvis ikke tage hele æren for opskriften, den blev nemlig til i fællesskab med Mette i en meget stresset time under det berygtede ur.

Til 4 pers:

Sprøde nudler:

4 plader æggenudler
½ liter vindruekerneolie

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og afkøl den straks i kold vand. Lad dem derefter dryppe helt af i en sigte inden de lægges på et viskestykke. Varm olien op og steg nudlerne sprøde i små portioner. Læg dem til afdrypning på køkkenpapir.

Sesampaneret kylling:

4 kyllingebryster
1 dl soya
2 æggehvider
2 dl ublegede sesamfrø
2-3 spsk vindruekerneolie

Læg kyllingen i et fad og hæld soyaen over. Lad den trække i ca 20 minutter. Fisk kyllingen op og dup den helt tør. Pisk æggehviden sammen med en gaffel og vend kyllingebrysterne så de er helt dækkede. Bland sesamfrøene og paner kyllingen i dem. Brun kyllingebrysterne på en mellemvarm pande til de er gyldne. Kom dem derefter i et fad og sæt dem i oven på 180°C. Sæt stegetermometer  i de tykke ende af et at stykkerne og lad dem stege til en kernetemperatur på 75°C.

Lynstegte grøntsager:

200 g gulerod
200 g pastinak
200 g hvidkål
1 porre
1 rød peberfrugt
1 spsk vindruekerneolie olie

Marinade:
5 spsk soya
2 spsk akaciehonning
1 fed hvidløg
½ rød chili
3 cm frisk skrællet ingefær

Evt. 1 potte koriander

Snit den røde chili, ingefæren og hvidløget meget fint. Kom det i en skål og tilsæt soya og honning. Skræl gulerod og pastinak. Skær dem i tynde stave. Snit hvidkålen i strimler på ca ½ cm. Skær porren i tynde ringe på skrå og peberfrugten i strimler på langs. Lynsteg grøntsagerne i et par minuttet på en en varm pande i olien og tilsæt marinaden. Tag panden af blusset og lad grøntsagerne trække smag i et par minutter. Vend evt med en potte grofthakket koriander.

Server de sesampanerede kyllingebryster på et leje af de marinerede grøntsager og top op med de sprøde nudler.


Foto: KAM
Det var den sidste opskrift til Kvickly i denne omgang. Jeg håber de bestiller flere, for det har været en pragtfuld udfordring. 

God tirsdag til alle der kommer her forbi...


3 kommentarer:

 1. Kyllingen ser virkelig lækker ud! Den må prøves ved lejlighed.

  SvarSlet
 2. Kan man kun bruge vindruekerneolie til at lave de crispynudler? Eller kan solsikkeolie f.eks. bruges? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sagtens. Det skal bare være en neutral olie, der er egnet til opvarmning :)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...