mandag den 3. februar 2014

Grønkålssuppe med vildtpølse...

I går lavede jeg denne improviserede grønkålssuppe til aften. En noget alternativ udgave, kogt på store kødfulde pølser af krondyr - og med fyld af den grønneste kål, pastinak, gulerod og kikærter. 

En varmende og mættende suppe med masser af smag. Lige det der skulle til på sådan en kold søndag.

En god kraftig grønkålssuppe bør koges på enten okseben, hamburgerryg eller andet røget kød. Det havde jeg dog intet af - men kom i tanke om Annes Collard Greens, hvor grønkålen blev kogt sammen med en kålpølse. Det fik mig til at gå på jagt i fryseren - og der fandt jeg en pakke store tykke pølser af krondyr fra Klosterhedens Vildt. Sådan 2 hev jeg op.

Pølserne blev prikket i skindet og dækket med vand. Der blev tilsat 1 laurbærblad, ½ tsk sorte peberkorn og 1 stor spsk urtebouillon. Pølserne fik lov til at simre i det krydrede bad i en god halv time. I mellemtiden gjorde jeg fyldet klart.

Grønkålen var en rest fra den labre grønkålssalat med hokkaido og appelsin - og gulerødderne var indkøbt til den legendariske gulerodskage. Pastinakkerne var egentlig øremærket til 'spagetti' som tilbehør til en omgang kødsauce - så jeg gemte den største til det formål.

Grønkålen blev skyllet grundigt, ribbet og klemt fri for vand. Den ene halvdel blev hakket ret groft og den anden en smule finere.

Et par gulerødder blev snittet i tern og de små pastinakker i mønter. For at få lidt mere fyld, fandt jeg en dåse kikærter frem - og drænede halvdelen.

Når kikærter skal bruges i suppe 'smutter' jeg dem altid først. Hinden kan være lidt træls at tygge i og ser uappetitlig ud når den flyder rundt. 

Pølserne (samt laurbær og peberkorn) blev fisket op, flået og skåret i tykke skiver. Og så var fyldet på plads. Alt fyldet kom i suppen og fik lov til at simre med i et par minutter.

Det er altså virkelig nogle pølser der vil frem i verden. De sidste 2 skal vist også i spil inden længe.

Og så var det bare med at øse den liflige suppe op i 2 opvarmede dybe tallerkner og fordele fyldet. Det var bare knaldgod vintermad.

-------------------------------------------------------------

Det virker endelig som om halsbetændelsen er ved at slippet sit greb, men jeg er stadig halvdøv på højre øre. Kan ikke huske hvornår jeg sidst har været så ramt. Jeg skulle ha' været til København til et arrangement senere på ugen, men lader fornuften råde og aflyser. Man kan ikke det hele og helbredet er altså vigtigst. 

Jeg holder pause fra 5:2 her mens jeg er syg. Det stresser kroppen når man faster, så det må ikke kombineres med sygdom. Håber sådan at jeg bliver frisk nok komme i gang igen senere på ugen - for jeg savner fasten helt vildt. Kig med på TV2 kl 21.25, der kommer En kur der dur - og i aften handler det om 5:2 kuren.

Og hvis du så bagefter har fået blod på tanden og har lyst til at give 5:2 en chance, så kan du melde dig ind i min 5:2 gruppe på Facebook og følge med her på min fasteblog.1 kommentar:

  1. Hvor ser det lækkert ud. Kan næsten dufte suppen gennem skærmen :)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...