mandag den 17. februar 2014

Madbloggerudfordringen: Mangochutney...

Så er Madbloggerudfordringen i gang med sin 2. runde og jeg har valgt at være med igen. Denne gang er vi parret 2 og 2 - og udfordringen er at koble en af modpartens opskrifter med en af sine egne OG bruge mindst 3 ingredienser fra modpartens opskrift. Min partner in crime blev Crockpotpusheren - en blog med blot 21 opskrifter. Og som navnet antyder, er alle opskrifterne lavet i en crockpot. Nu laver jeg jo selv mange langtidstilberedte ting i min Römertopf, så det var på ingen måde ukendt territorium jeg bevægede mig ind på.

Den opskrift jeg valgte at lege med var denne Mango Chicken. I stedet for at købe et glas færdiglavet mangochutney lavede jeg min egen. Det blev til en kraftig sur-stærk sag med nigellafrø.

Jeg tog udgangs i min ferskenchutney og tilpassede den.

500 g mango
150 g løg
3 fed hvidløg
25 g ingefær
2 tsk olie
1½ dl æblecidereddike
1 dl alm eddike
1½ dl sukker
2 sorte kardemommekapsler
1 lille kanelstang
½ vaniljestang (marv + stang)
1 tsk nigellafrø

Alt blev snittet og hakket fint.

Løg, hvidløg, ingefær og chili blev sauteret i olie ude at tage farve.

Krydderierne, ½ dl sukker og æblecidereddiken kom ved. Gryden simrede under låg ved svag varme i ca 2 timer.

Den tomme vaniljestang, kanelstangen og kardemommekapslerne blev derefter fisket op. Der blev tilsat den sidste dl af sukkeret og den alm eddike. Blandingen fik nu lov til at koge ind ved mellemvarme under omrøring. Til sidst blev der smagt til men en smule salt.

Den tykke, klistrede og liflige chutney kom i et steriliseret glas (skoldet og skyllet i vodka) og gemt på køl. Du får lige et hurtigt sneakpeak af hvad det var den skulle bruge til:

Pulled Mango Chicken. En kombination af Crockpotpusherens Mango Chicken og min egen South Carolina Pulled Chicken. De 3 ingredienser jeg holdt fast i er kylling, mangochutney og kokosmælk. For sjov skyld og narrestreger lavede jeg 3 små retter som alle indeholdt netop de 3 ingredienser. En forret, en mellemret og en dessert. En dessert med mangochutney og kylling? JA - lige netop!

I næste indlæg får du opskriften på den labre kylling...
1 kommentar:

  1. Det ser utrolig lækkert ud. Ville man kunne erstatte sukker med sukrin? :-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...