fredag den 14. februar 2014

Laksefrikadeller med asiatisk twist...

Kan du huske at jeg lovede at der snart ville komme mere fisk her på bloggen? Det er nu! I går fik jeg nemlig leveret min første kasse fra Skagenfood: "Luksus + Laks" som i denne uge indeholdt 600 g flåede rødspættefileter og 600 g laks. Jeg gik straks i køkkenet og lavede denne ovnbagte laks med wasabi-panering til aftensmad. Og da jeg ryddede op bagefter ville jeg fryse resten af fisken - men syntes lige at jeg ville leget med noget mere af den først. 

Det blev til en god portion aromatisk krydrede fiskedeller. Beklager at billedet ikke er så spændende, men de er lavet til fryseren og ikke en farvestrålende anretning. En dusk koriander havde gjort underværker.

Lidt over halvdelen af spætterne røg i fryseren og resten blev, sammen med laksen (som fik fjernet skindet og blev gået efter for ben), skåret i mindre stykker - lige klar til at komme i foodprocessoren. Ja ja, jeg ved godt at det er galimatias at lave fiskefars af dyre rødspætter - men det var det jeg havde. Erstat endelig med anden hvid fisk f.eks torsk, sej eller lange.

Grundopskriften på fiskedellerne havde jeg fundet i den nye bog af Jane Faerber (Madbanditten) "Mæt & slank med LCHF". Opskriften er uden mel - men derimod med HUSK (loppefrøskaller). Smart!

Jeg tilpassede opskriften, så det passede med det jeg havde: 655 g fisk (380 g laks + 275 g rødspætter), 2 æg og 1 spsk HUSK - virkelig nemt at gå til. Med et godt skud salt og peber ville det blive til nogle gode dejlige danske fiskedeller, men jeg ville gerne ha' lidt mere smæk på smagen.

Så jeg fandt frisk ingefær, hvidløg, 3 slags chili og en stor tot koriander frem. 

Hvidløg og ingefær blev revet på et fint rivejern. De 3 slags chili blev befriet for ribber og kerner - og snittet fint. Korianderen blev skyllet og snittet fint - også stilkene. Og som en sidste smagsgiver fandt jeg noget fiskesauce frem. 

Fisken blev kørt til en grov fars sammen med æg og HUSK. Chili, hvidløg, ingefær og fiskesauce fik lov til at køre med et par omgange til sidst. Kniven blev fjernet og den hakkede koriander rørt i - sammen med et godt skud friskkværnet sort peber og urtesalt.

Og så var den spicy og velduftende fiskefars klar til at stege.

Jeg valgte at følge Janes råd og stege dem i kokosolie. Den sødlige kokossmag passede jo perfekt til den asiatiske smagsprofil. 

Jeg valgte at lave fiskedellerne i 2 forskellige størrelser. De fik først lidt stegeskorpe ved middel varme og kom derefter i ovnen på 175°C - 7 min for de små og 14 for de store.

De færdige deller blev afkølet og vejet så jeg kunne regne kalorieindholdet ud. Det er nemlig meningen at de skal bruges til min 5:2 diæt.

For nemheds skyld lavede jeg en udregning på hver enkelt pakke. Så er de lige til at hive op når sulten melder sig og der skal fisk på menuen.

Hmm, jeg tror sørme lige at jeg laver den totale udregningen på hele portionen her. Det kunne jo være der var noget der var interesserede i at se hvordan man gør det. Først står råvarens vægt, derefter hvor mange kalorier pr 100 g råvaren indeholder i parentes - og til sidst den aktuelle udregning. Jeg runder altid op.

380 g laks (177) = 445
275 g rødspættefilet (87) = 240
2 æg (90 kcal pr stk) = 180
1 spsk HUSK (42) = 5
14 g chili (45) = 7
7 g hvidløg (160) = 12
12 g ingefær (82) = 10
30 g fiskesauce (30) = 9
15 g koriander (22) = 4
20 g kokosolie (900) = 180

I alt: 1092 kcal - "Gratis": urtesalt og peber.

De færdige fiskefrikadellers samlede vægt: 722 g.

1092 : 722 = 1,51. 1,51 x 100 = 151 kcal pr 100 g.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...