onsdag den 19. februar 2014

Madbloggerudfordringen: Mangochutney-is...

Jeg har lige en lille ekstra frækkert i ærmet til Madbloggerudfordringen #2 - for jeg ville gå efter en hel 3-retters menu. Og det er jo allerede blevet til en lille suppe og Pulled Mango Chicken - men der mangler en dessert. Da de 3 ingredienser jeg havde valgt til udfordringen var kylling, mangochutney og kokosmælk, tvang det mig til at flexe den kreative muskel lidt ekstra. Men når man kan lave ahorn-is med bacon, så kan man også lave mangochutney-is med sprødt kyllingeskind. Ikke sandt? 

Indrømmet: det er en meget særpræget dessert. Men den var sjov at lave - og den blev sørme også spist. Kombinationen af det sprøde, salte kyllingeskind og den sur/søde is var faktisk ret..........interessant.

Jeg valgte at købe et glas chutney i stedet for at bruge den hjemmelavede. Jeg åbnede denne dåse kokosmælk, men endte med at komme den i saucen til den Pulled Mango Chicken.

I stedet fandt jeg denne brik frem fra gemmeren til isen.

Ak ja, Mida´s - så mødes vi igen! Jeg har guffet mig igennem utallige glas af den chutney i mine uge dage, men efter jeg begyndte at lave min egen var det slut. Jeg tog 200 g og blendede det *wroom wroom* til en glat puré.

På sædvanlig vis blev der tilsat kondenseret mælk. Selv om det nok er højst usandsynligt at nogen vil lave den her is, kommer der lige en opskrift alligevel.

200 g blendet mangochutney
180 g kondenseret mælk (½ ds)
2 dl kokosmælk
1 dl fløde

Alle ingredienserne piskes sammen, køles ned og køres på ismaskine - eller indfryser under omrøring hver halve time.

Konsistensen blev sej og laber. 

Og så til det frække. Jeg havde jo hele skindet fra kyllingen at gøre godt med (se lige her hvordan man tager skindet af en kylling). Det ville jeg stege sprødt og bruge som drys.

Skindet blev skåret ud i passende stykker og lagt på en bageplade på bagepapir. Et drys salt, endnu et stykke bagepapir og endnu en bageplade blev lagt over. Der kom en tung stegegryde på toppen og så blev hele konstellationen overført til en 175°C varm ovn og bagt i ca 20 minutter.

De små sprøde stykker fik lov til at køle af på fedtsugende papir.

Og så til anretningen. Jeg skar en 'chip' til af kyllingeskind til hver portion og hakkede noget af det andet fint. Ønskebenet blev fisket op af fondgryden, skrabet helt fri for kød og vasket. Og så var det tid til at indvie min nye is-ske fra H.W. Larsen. Endelig har jeg fået mig snøvlet sammen til at købe en rigtig god en.

Skålen havde også lige været en tur forbi fryseren. En stor kugle is med drysset med det frække drys og pyntet med en skive rød chili og et korianderblad. Den sprøde chip og ønskebenet blev sat på plads - og så var der dessert!

Max udtalte: "Ikke så hæslig som forventet". Det er nok ikke noget jeg laver igen, men det var en rigtig god udfordring. 

Hvad er den mærkeligste dessert du nogensinde har fået?


3 kommentarer:

 1. Hmm ja, rimelig særpræget dessert! ;-) Men hvad nu hvis man var endnu mere sær og serverede det som forret?

  SvarSlet
 2. Jeg synes ønskebenet er noget så fint!

  Resten er ............. *slettet af censuren*

  SvarSlet
 3. gran-is det var godt nok mere en mundrenser men det var is.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...