mandag den 20. maj 2013

Mac 'n cheese med fennikel og bacon...

I går havde jeg lyst til comfort food af den slags der kan skovles ind med ske - for med 2. dags tømmermænd efter en episk fødsesldagsfest, skulle det både være nemt, ikke alt for tidskrævende og rasende usundt. Det kunne jo kun blive mac ' n cheese - men udgangspunkt i den her opskrift. Jeg har forsøgt mig med den før - i den her udgave med røget ost. Ja tak.

Gylden og boblende lige fra ovnen. Salat til? Jeg må le!

Jeg tillod mig at pille lidt ekstra ved opskriften og tilføre mere fyld. Teknisk bevæger vi os jo så fra mac 'n cheese over i en makaronigratin - men lad nu det ligge. Denne version blev derfor med 2 af min favoritspiser: fennikel og bacon. Begge dele leveret af Osuma.dk - som har bedt mig teste deres koncept.

De sendte en kode der kunne veksles til varer for 300 kr i deres webshop. Ud over fennikel og bacon valgte jeg lidt fornødenheder - og makaroni. Man skulle jo næsten tro at denne ret var planlagt på forhånd. Mere om Osuma.dk nederst i indlægget.

Smagsprofilen udviklede sig, fra 1 hel fennikelknold og 125 g bacon, til også at omfatte 1 stort løg og 1 spsk fuldkornssennep.

Bacon, løg og fennikel blev sauteret på en mellemvarm pande til det begyndte at brune en smule. Det blev derefter sat til side.

Toppen blev, som sidst, dækket med pankorasp (køb det i asiatiske butikker, lav det selv - eller brug alm rasp) ristet gyldent i SMØR. Smelt 50 g SMØR på en pande og rist 3 dl rasp gyldent ved hyppig omrøring. Pas på, det kan gå hurtigt lige pludselig.

Når blandingen ligner ristede løg i farven tages det af panden og køles ned på en tallerken.

Der er brugt 3 slags ost i denne version. 75 g Gou-dan som jeg havde til rest + rød cheddar og parmesan.

Det blev revet ca 75 g cheddar og en håndfuld parmesan.

Jeg valgte at koge 250 g makaroni. Det blev kogt efter anvisningen på posen, drænet godt og blandet sammen med det sauterede fyld.

Sauce:

30 g SMØR
2 spsk mel
4 dl mælk
75 g 'hvid ost'
75 g cheddar
En håndfuld parmesan
1 tsk agavesirup
2 spsk æblecidereddike
1 spsk fuldkornssennep
Friskrevet muskatnød
Salt/peber

Lav en opbagt sauce og smelt osten deri. Smagt til med resten. Hæld den færdige sauce ud over pastaen og fyldet.

 Fordel blandingen i et stort fad - eller flere små.

Fordel det gyldne pankorasp på toppen. Og så er retten klar til at komme i ovnen på 200°C til den bobler. Men man kan også stoppe her og komme den direkte i fryseren.

Og det er hvad jeg gjorde med disse 3 portioner. Så er der nemlig nem mad til en anden god gang.

De blev først pakket ind i madlavningsfilm og kom derefter i fryseposer. Når de engang skal tilberedes tages de blot op, tøs en smule og kommes i ovnen.

Det lille ovale fad kom dog straks i ovnen og fik ca 20 minutter. Efter en rum tid til afkøling på køkkenbordet blev den liflige mac øst op i en skål og fortæret med ske foran fjerneren. Åh, og alt var godt i verden...

Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal lave mac ' n cheese med noget i - det var jo drønlækkert.

Og så tilbage til Osuma.dk. Det var meget rart at prøve at få varer leveret til døren. Her i mit område henter Osuma.dk deres varer i den Kvickly hvor jeg i forvejen selv henter ca 80% af mine dagligvarer. Faktisk havde jeg været deroppe den dag jeg blev kontaktet. Takket været min el-cykel er det nemlig en smuttur. Og da jeg jeg er meget fuzzy med hvad jeg kommer i min indkøbsvogn har jeg et ret godt overblik over alle priserne på Kvicklys økologiske sortiment.

Osuma.dk tager sig kun 29 kr betalt for leveringen - men der er altså rundet op på de fleste priser på varerne. Samme dag havde jeg købt et glas græske oliven på tilbud deroppe til 13 kr - det samme glas skulle jeg slippe 10 kr ekstra for online. Jeg ved godt at de skal køre en forretning - og at man derfor gør det på den måde. Men jeg er førtidspensionist og skal strække hver en krone - så jeg vil ha' mængderabatter, den bedste pris og butikkens tilbudsvarer med. Og det er der ikke rigtig taget højde for. 

MEN når jeg har en rigtig dårlig periode og har svært ved at handle selv - så vil jeg overveje at opveje pris mod convenience igen. For det er godt nok dejligt at få bragt friske varer helt ind på køkkenbordet.

Osuma.dk kører i øjeblikket en konkurrence om 1 års gratis råvarer - og du kan deltage lige her.

Og nu vil jeg cykle ind og spise frokost sammen med Byens Spiseguide - vi skal teste et nyt spisested her i Århus. God pinse til alle der kommer her forbi...


2 kommentarer:

 1. Mmmm....dejlig tømmermændsmad.
  Prøv at tjek Irma. De sender ud for 50kr og har ofte rigtig gode øko tilbud. De har også øko/fritgående kød og godt kød fra marsken.
  Vh Charlotte G

  SvarSlet
 2. Du er simpelthen så dejlig "perfekt" når du laver mad - den balance du finder mellem at eksperimentere og din fantastiske viden om mad og køkkenet - hold kæft hvor jeg elsker det!

  Tak for en dejlig blog!

  Mvh. Natasja

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...