torsdag den 16. maj 2013

Jordbær med figenbalsamico og peber...

Ak ja, mens vi venter tålmodigt og længselsfuldt på de danske solmodne jordbær er det nemt at falde i fælden og købe de falske jordbær. Pesticidbefængte, vandede importerede bær som kun smager af ganske lidt mere end at stikke tungen ret langt ud af vinduet. I går faldt jeg i fælden, omend en lidt bedre fælde - Kvickly havde nemlig fået danske drivhusjordbær. Og da jeg defilerede forbi den kølemontre de stod i, sneg et løfte om sommersødme sig op i min næsebor og kickstartede nostalgien.....modstand var nytteløs.  

Jeg er ikke rigtig til jordbær med fløde modellen - ja, forstå det hvem som kan. Men giv mig et skvæt tør sherry på mine bær, så er jeg godt kørende. I går endte det dog med den moderne klassiker balsamico & peber - dog mere af nød end lyst.

De 250 g Elsanta jordbær fra Hunsballe Grønt kostede mig 22 kr.

Fine små bær - og der var kun et enkelt i bakken der måtte kasseres. Men skindet bedragede - den forræderiske lokkende duft der havde fået mig på krogen kunne smagen på ingen måde leve op til. De smagte godt nok ikke af meget. Pokkers dufthukommelse. Nå, men så var det jo med at tvinge det bedst mulige resultat ud af dem.

Jeg gik på opdagelse i mit lager af balsamiske eddiker - og der var hele 5 forskellige at vælge imellem. Valget faldt på den labre figenbalsamico som jeg havde fået i gave af Marie. Ud over en skøn syre, har den en fuldfed frugtig figensødme.

Bærene blev skyllet, duppet tørre og fik snittet blomsten af. De blev stillet på snitfladen i en pyt af det flydende figenguld og fik lov at sutte lidt smag i sig.

Efter ca 30 minutter fik de et skud friskkværnet økologisk sort peber.

Og så var de lige til at nyde som en aften snack. Tjo, ikke tosset - men de kunne godt tåle endnu mere knald på smagen.

Så bærrene blev skåret i halve og fik lov til at trække i yderlige 30 minutter i marinaden. Og så var de faktisk ikke spor tossede. De kan spises som de er - men prøv også at give lidt feta eller gedeost til. Jordbærrene kan erstattes med vandmelon i tern.

Det bliver ikke rigtig lavet mad her i denne uge. Jeg holder slap af, kom til hægterne og saml kræfter til den store fest fredag uge. Menuen har stået på brød, pålæg og ting fra fryseren. I går havde jeg dog en ting jeg skulle ud efter, så jeg cyklede op i Kvickly. Ud over jordbær, blev det til en satsning: 

En convenience salat med rejer og halløj. Jeg smed min modvilje mod de 'slemme' rejer overbord og nuppede sådan en med. For 39 kr var den en rigtig fin konkurrent til dyr take-out.

Nem, overskuelig og ret indbydende. Alt var pakket for sig. Og grøntsagerne var overraskende sprøde.

Da bøtten blev tømt ud åbenbarede pastaen sig. Linguine, hvis jeg ikke tager meget fejl. Rejerne og dressingen blev vendt i.

Og da jeg havde frisk koriander liggende i køleskabet, røg der lige ½ bundt i. Salaten blev anrettet og drysset med de medfølgende sesamfrø.

Det er bestemt set meget værre. Eddikesyre og mælkesyre som surhedsregulerende midler i rejerne og xanthangummi som stabilisator i dressingen. Så er der bare spørgsmålet om hvad aroma mon dækker over. Det er bestemt ikke sidste gang jeg nupper sådan en i skyndingen.

Det er ikke kun fordi jeg skal samle kræfter til i morgen at jeg holder lav profil. Er stadig ret udkørt efter så lang tids sygdom. Hosten er nu endelig efter 10 uger minimeret til et tåleligt niveau med store doser binyrebarkhormon (1.600 mikrogram Plumicort dagligt) - men jeg lider noget under bivirkningerne. 

I dag skal jeg dog ha' lidt fra hånden. Her skal ryddes lidt op, for min søster arriverer i morgen formiddag. Og så er det i morgen aften der er FEST!

Jeg håber på at vende stærkt tilbage efter weekenden med billeder fra de 3 fødselsdagsfejringer, gaver og spas. Vi ses på den anden side.....6 kommentarer:

 1. God fest! Og må den blive mindeværdige på den gode måde ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - det blev en legendarisk fest :-D

   Slet
 2. Kombinationen af jordbær, balsamico og peber er jeg også en stor fan af.

  Kiki

  SvarSlet
 3. jeg ønsker mig et sort fad ´- Mano fra Kähler. Min bedste opskrift er jordbær med balcamikoeddike og peber.
  Håber jeg vinder - god.
  Venligst Leila

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila

   For at deltage skal du skrive en kommentar til indlægget med give-awayen - ikke her ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...