tirsdag den 28. maj 2013

Chokoladesmagning: Green & Black's...

For noget tid siden blev jeg kontaktet af Fairtrade Mærket og spurgt om jeg havde lyst til at testsmage et udvalg af den økologiske og fairtrademærkede chokoladeserie Green & Black's. Jeg var ikke sen til at takke ja.

Et par dage senere arriverede en pakke med 6 plader chokolade, en bøtte kakao og en bøtte granulat til at lave varm chokolade af.

Jeg er vild med chokolade, så det var en rigtig dejlig ting at få ind af døren. Men at smage, nyde og bedømme er efter min mening et projekt der kræver feedback - så jeg arrangerede en chokoladesmagning med en rigtig chokoladeconnoisseur: Stine fra Chokoladesansen.

Jeg lod Stine udvælge rækkefølgen for smagningen. Rækkefølgen blev: den mørkeste først, da den har den 'reneste' chokoladesmag uden for meget sødme - dernæst de lidt sødere: mælk + hvid og derefter dem med tilsat smag.

Og som rosinen i pølseenden havde jeg en dark horse i baghånden. Anne havde nemlig giver mig en stor kasse med amerikanske lækkerier i fødselsdagsgave - og der var der denne onde chokolade. Den skulle Stine da ikke snydes for. Muhahahahahaha.......

Og så gik vi i gang:

1. Mørk (70%) - Umiddelbar meget syrlig, men efter kort tid på tungen udvikles smagen og giver stor mundfylde med lang eftersmag.

2. Mælk (34%) - Sød, silkeblød og med noter af både kaffe, karamel og en næsten nougatagtig konsistens.

3. Hvid - Meget sød og nærmest parfumeret vaniljesødme. Meget indtagende "retrosmag". 

4. Mandel, mælk (37%) - Bittersød med godt knas fra mandlerne. Meget spisevenlig.

5. Maya Gold (55%) - Stor smag med noter af appelsin, muskat, kanel og et hint af vanilje. Speciel og en smule drilsk.

6. Mint (70%) - Igen stor syrlighed til start, men med den store mundfylde kommer det cremede pebermyntefyld helt til sin ret. Behersket sødme.

Og 'rosinen'? Uha, det var en ond, ond, ond chokolade. Vi var ved at gå helt til over den. Magen til evil skal man lede længe efter.

Men det er der jo ikke noget at sige til, for den var tilsat en heftig dosis habanero. Den er ALT for stærk til at spise som slik - men jeg har gemt resten til næste gang jeg skal lave chili con carne.

Vi fik skyllet smagsløgene. Og så var det tid til aftensmad - som med vilje var til den salte side.

Stine trakterede med lækker sushi fra Sino. Noget af det bedste i byen. Og så fik jeg også indviet det ene af mine nye Kähler fade. Husk at du lige nu kan deltage i min give-away om 2 valgfri fade.

Efter megen hygge og snak kørte Stine hjem igen - og hun fik lidt af chokoladen med. Resten blev lagt op i slikskabet. Oh yes, sådan et har jeg.

Her den anden dag var turen så kommet til at prøve den varme chokolade:

Jeg må indrømme at jeg var en smule skeptisk. Har efterhånden smag MANGE forskellige varme varianter, men der er langt imellem de gode.

Og det så også en smule blegt og 'kakaofattigt' ud. Men så snart granulatet var opløst helt i den varme mælk skete der noget magisk....

Det blev nemlig til den mest fortryllende fuldfede varme chokolade. Ikke kakao, men chokolade! (jeg skal nok her spare dig for min rant om 'chokoladekager' uden chokolade, men med kakao = kakaokage!!!) Granulatet er lavet af mørk chokolade, rørsukker og kakaopulver - lutter gode sager. Det fine krus er en fødselsdagsgave fra min veninde Helle ❤

Kakaoen har jeg ikke fået testet enden, de kommer når der igen kommer kræfter til at bage. Du kan se hele Green & Black's sortiment her. Produkterne forhandles i Irma og hos udvalgte helsekostforretninger.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Kræfterne er SÅ små, helbredet hænger i bremsen og tiden er knap. Derfor kommer der ikke rigtig nogen opskrifter i denne uge. Skal nemlig gemme kræfter til weekenden (mere om det senere).

I morgen hiver jeg hele dagen ud af kalenderen og tager det store batteri af smertestillende medicin + noget at sove på i aften. Det er sjældent at jeg gør det, for jeg bliver så forfærdelig sløv og omtumlet af det. Kan hverken tænke eller tale sammenhængende dagen efter. Men jeg trænger virkelig til en pause fra mine forværrede smerter og søvn......mest af alt søvn. Det binyrebarkhormon jeg får for min kroniske bronkitis giver (ud over hedeture og rystelser) søvnforstyrrelser - og det bliver sjældent til mere end 3-4 timer af gangen i forvejen. Argh! Så NU skal jeg altså ha' noget søvn og hvile. Så i morgen bliver 'hvile på langs med Netflix og mad udefra'. 

Vi ses på den anden side af onsdag.....6 kommentarer:

 1. Uh, den varme chokolade ligner noget, jeg også ville kunne lide, den ser GOD ud!

  Dejligt at have en chokoladeprofessionel i sit netværk, så man kan dele glæden. Ah.

  SvarSlet
 2. Jubiiiii - det er lige min kæphest med de "KAKAO-kager."

  Selvfølgelig skal der (god) chokolade i en CHOKOLADEkage.

  Mums, jeg ser lige, at Green & Black også laver is: http://www.greenandblacks.co.uk/our-range/ice-cream.aspx?c1=1571&c2=1571

  SvarSlet
 3. Kender godt Maya Gold. Var på et tidspunkt ved at udvikle en regulær afhængighed, da den forsvandt fra hylden i min lokale butik. Er der nogen der ved, om den forhandles i nærheden af Aars?
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 4. Det er noget af det bedste chokolade der findes :-) Jeg kører altid et lager med hjem fra London. Den mørke med 85% er min favorit! Chokolate heaven kalder vi den ;-) Denne gang blev det også til en plade med rosiner og nødder.. mums.

  Kan klart anbefale deres chokolade is, jeg blev overrasket over lækker afrundet og fyldig en chokolade smag den havde og ja samtidig hvor fløjlsblød og cremet den var! Ærger mig over at jeg ikke kunne tage den med hjem til Aarhus..

  Glæder mig også til at prøve deres kakao :-)
  Mvh Luise

  SvarSlet
 5. Uish, dén varme kakao får mundvandet til at løbe! Dén må smages :D

  SvarSlet
 6. Hej
  For dem det måtte kan jeg fortælle at Chokoladesmag.dk sender Green & Black's fulde chokolade sortiment rundt i hele landet. Alt godt Philip

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...