søndag den 6. januar 2013

Stop Spild Af Mad: low-carb rejemad på restevaffel...

Som nøden lære nøgen kvinde at spinde - således lærer gode rester en af være opfindsom.....eller noget. Det lød meget bedre i hovedet. Nå, med så stod jeg der med fyld tilbage efter at ha' lavet de lækre cannellonier. Hvad skulle jeg dog stille op med det?

Her er hvad det blev til: en ovnbagt vaffel, toppet med hytteost-salat og rejer. Det pureste guf!

Fyldet blev først rørt op med 2 æg. Planen var at tilsætte lidt rasp eller mel - for det skulle hænge godt sammen hvis jeg skulle kunne bage en vaffel af det. Det er nemlig lidt bøvlet at lave 'omeletter' i vaffeljernet, de hænger så nemt i. Men så var det jeg kom i tanke om silikoneformene til ovnvafler.

Der kan 'dejen' jo være så tynd som den er - når ægget koagulerer skal den nok sætte sig. Formen blev sprøjtet med lidt bagespray først. Det blev til 3½ vaffel.

Vaflerne blev først bagt i 12 minutter ved 160°C. Hellere lidt længere ved lavere varme end kort tid ved høj - æg bliver nemt så tørre og kedelige i ovnen.

Vaflerne....well, omeletterne er det vel....var meget nemme at vende ud af formene. De fik 4 minutter mere i ovnen.

Den halve viste sig at være noget af et hit - for den blev til et gitter. Det bliver jeg nødt til at lege meget mere med, for det giver nogle sjove muligheder.

Men så stod jeg jo så der med sådan 3 nybagte omelet-vafler. Jeg kan forestille mig at de er gode lune til morgenmad, brunch, frokost eller sådan som en forret - de kan jo toppes med det man har lyst til. 

Jeg var glubende sulten og kastede lidt hytteost på den ene - det blev morgenmad. De sidste 2 blev gemt til frokost:

Der skulle en topping til - gerne med noget knas. Jeg fandt lidt selleri, rød peber, persille og hytteost frem + lidt rejer. Brug det du kan lide!

Da jeg stod i lære fandt jeg ud af at hytteost og Ravigotte (lavet af vineddike, sennepsmel, hvedemel, sukker, krydderier og farvet med beta caroten) passer utrolig godt sammen, så sådan en flaske hev jeg ud af skabet.

2 store spsk hytteost blev blandet med de finthakkede grøntsager, 3 tsk Ravigotte og friskkværnet sort peber + salt.

Den hakkede persille blev tilsat til sidst. Er du ikke til hytteost, så brug skyr, græsk yoghurt eller f.eks rygeost i stedet.

Omeletvaflen blev taget ud i god tid så den kunne smide sin køleskabskulde. Den fik en generøs portion hytteost-salat på toppen og blev pyntet af med et par broccolibuketter.

Og så lige en håndfuld af de store rejer. Ikke tosset, hva?

Det slog mig at i disse low-carb tider ville sådan en vaffel (nok uden laks) kunne være et godt alternativ til brød.

Pæleo havde min søster jo fået en wrap af æg. Her kunne man jo bruge vaflen som bund til f.eks smørrebrød.

Jeg havde ikke andet at lege med - så det blev til det samme en gang til. Først en god portion hytteost-salat. Og så resten af rejerne + lidt broccoli.

Voila: en low-carb rejemad. Det er også et koncept der skal udforskes mere. Man kan jo blande alt muligt i sammenpisket æg og bage. Det er jo en super måde at få brugt sine rester på i bedste Stop Spild Af Mad stil.

I dag spiser jeg så resten af de kolde cannellonier til aftensmad med en håndbajer til. Er først ved at være sulten nu. Var hos brødrene Koch og få den vildeste brunch i formiddag - og den kan du læse mere om i det næste indlæg...


12 kommentarer:

 1. Det lyder som en super lækker ret, og der skal da ikke ændres ret meget så er den både low carb og DDV venlig.

  kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Ja, den kan nemt tweakes lidt så den passer til begge dele.

   Kh Malou

   Slet
 2. Hold nu op, hvor ser det lækkert ud!! Det kunne jeg sagtens forestille mig at lave.

  SvarSlet
 3. MUMS, de ser gode ud :) Er ret vild med alt i vaffelfacon, det bliver bare lidt lækrere - desværre er mit vaffeljern ikke med på alt, så den vaffelform der, er dælme smart. Alt kan jo bli' til vafler ;)

  Glæder mig til, at høre om Koch-brødrens mad!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Jaha, vaffelform gør bare et eller andet ved tingene. De her kunne nok heller ikke ha' været bagt i et jern - men formene lukker op for mange nye spændende muligheder.

   Ja, ALT :-D

   Slet
 4. Hvor er det fedt...og MUMS! Savner em god rejemad. Må også putte en ravigotte i kufferten når jeg kommer hjem til sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Er det slet ikke til at få gode rejer på dine kanter?

   Ja, du må ha' noget med. Jeg planlægger at forsøge med en hjemmelavet version - men den kommer kun på hvis den bliver god nok ;-)

   Slet
 5. Ser spændende ud med de vafler! Hytteost passer også virkelig godt sammen med sådan noget dildsovs man køber til laks :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Tak for tippet. Ravigotte smager næsten som den, dog uden dild. Uhm, nu ved jeg hvad jeg skal lave til frokost ;-)

   Slet
 6. Ser lækkert ud! Hvad bestod vaflerne af?
  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Hvis du følger linket 'cannellonier' i det øverst afsnit kommer du direkte til opskriften. Det er resten af det fyld jeg brugte som udgangspunkt ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...