lørdag den 12. januar 2013

Søndagsbrunch hos Brd. Koch...

Der er brunch og så er der brunch. En hybrid mellem morgenmad og frokost - ofte uinspireret eller et underligt sammensurium af varmt og koldt. Og så er der brunch hos de 3 Koch brødre: tvillingerne Jesper og Michael + lillebror Lasse. En sand gastronomisk tour de force af lutter lækkerier. Sidste søndag havde jeg selv for første gang muligheden for at besøge de gæve drenge på havnen - og gik derfra med en reservation i lommen til næste gang. For et besøg er langt fra nok, jeg nåede jo kun at smage halvdelen. 
   
Koch'erne holder til på Pakkerivej 2b - klods op af Clausens Fiskehandel. Har har de 2 restauranter siden om side: Det Glade Vanvid og Restaurant Koch. Søndagsbrunchen afvikles i den førstnævnte og koster 295 kr. Bestil bord i god tid - det er rasende populært.

Jeg beklager billedernes kvalitet i dette indlæg. Lyset var ikke gunstigt til fotografering og jeg havde glemt mit 'restaurant-kamera'. Det er derfor en mørk omgang at billeder fra mobilen og mit lille Canon. Men nu var jeg der jo også for at nyde maden - dokumentationen er sekundær.

Dørene slås op præcis kl 11:00 og man vises ind i det stilige, men hyggelige lokale med udsigt til vandet. Det første overvældende kig til den varme del af buffeten. Så mange retter har jeg aldrig i mit liv set til en brunch. Mine forventninger kravlede et godt stykke op af stigen - og de blev indfriet til fulde! Du kan se hvad brunch-buffeten kan indeholde lige her.

Den kolde sektion bød denne dag bla på hel bagt laks med tapioka 'lakserogn', forskellige fiskepateer og terriner, charcuteri og veltillavede grøntsagsretter. 

I den ene ende er der tilbehør:

 Sprøde snacks + kolde saucer og salater. Og i den anden ende:

De varme sager. De traditionelle brunchretter som scramble egg, gode små pølser og lun leverpostej - og så alt det vilde. Der var simpelthen de lækreste simreretter. Og det første problem bestod simpelthen i at vælge. Hvad skulle man vælge FRA. For der var ikke plads på hverken tallerken eller mave til at smage det hele - det ville være en fysisk umulighed.

Min første tallerken: bagt laks, fisketerrine med rød coleslaw, pasta/grønkålsterrine, sellerifrit med porre, 2 slags hvedekernesalat, kartoffelpuré med braiseret svineskank, hvidkålspuré, langtidsstegt svinebryst med bbq og braiseret tykkam med svampe. Hver bid var en udsøgt fornøjelse. Jeg droppede alt om brød og morgenmadselementer - smørmørt braiseret kød er altid trumf.

Min anden tallerken: mere af begge de silkebløde og fremragende puréer, en intens kyllingeret, mere af det møre svinebryst, lidt braiseret kalveskank (den lå helt på et fad, et imponerende syn), gule ærter med små chorizopølser, chili con carne, en fnuglet fiskebolle i tomatsauce, lidt nordisk tzatziki lavet på skorzonerrødder, skinkesalat og en butterdejssnegl med oliventapanade. Wow. Jeg kan kun skamrose det hele. Alt var SÅ tweaket og justeret i smag, balance og tekstur - lige som jeg holder allermest af. 

Og efter den tallerken skulle jeg godt nok lige ha' en pause. Brunchen varer dog kun i 2 timer, så man skal ikke vente for længe.

Lokalet summer af aktivitet og hygge. De tjenende ånder glider frem og tilbage - fjerner service og tilbyder opfyldninger af kaffe og vand. 

Men vi kan da lige kigge på lidt af det andet buffeten havde at tilbyde. Ud over æble/blommejuice, kaffe div theer fra Kushmi, mælk og tykmælk, var der en hel station med cerealier og brød.

Øllebrød med fløde, søde sager - til ostene og bare til at nyde

Et imponerende ostebord men mange forskellige spændende oste - jeg spottede endda et par jeg gerne ville ha' smagt. Til venstre er der ene oste fra Arla Unika.

Ved siden af ostene stod det søde punktum - og her valgte jeg at bruge mine sidste kræfter. Der var amerikanske pandekager med ahornsirup, nybagt chokoladefondant med flydende kerne, gammeldaws æblekage, citronfromage, chokolade´parfait med vaniljekogte pærer + div kager, wienerbrød og croissant-toppe.  

Jeg valgte en lille portion øllebrød med fløde og mini marshmallows. Den var intens og letbitter af mørk chokolade. Det blev også til en amerikansk pandekage med ferskenpuré og hjemmelavet 'nutella', hjemmelavet fransk nougat, lidt wienerbrød, en chokoladeovertrukket valnød og en ditto trøffel. Bum, maven sagde derefter "nåde, ikke mere". Well, det blev vist til et ekstra stykke fransk nougat....eller 2. 

Vi nød den gode mad og hyggede os i de 2 timer vi havde til rådighed. Malene, Signe, Britt, Fenja og jeg fik da også snakket lidt om MAD - for vi står klar i 2013 også. Vi glæder os til igen at forkæle alle udstillerne med madpakker lavet af deres egen kvalitetsprodukter og råvarer.

Fantastisk, mageløs brunch - ingen tvivl om det. Dog var der meget mere jeg gerne ville ha' smagt - men det for jeg jo så mulighed for til marts hvor vi vender stærkt tilbage. Det er både godt og skidt med så stort et udvalg. Som ambassadør for Stop Spild Af Mad måtte jeg spørge hvad de dog gjorde ved de mange rester - for der var vitterligt mange. Lidt blev taget fra til personalemad og resten røg desværre ud. Den danske er jo fødevarelovgivning er så stram, at det skal kasseres efter at ha' stået på buffet.

Og her vil jeg så godt tillade mig at komme med et forslag til de gode brødre: kl 13 når buffeten lukker, ville det være SÅ god stil hvis I hurtigt fjernede det I kunne genbruge - og så stillede en stak foliebakker ud så man kunne tage lidt rester med hjem af det der ellers bare ryger ud. Det ville være gavnligt for alle parter. Måske er den slags stadig ikke comme il faut på restauranter i den gastronomiske superliga - men det skal nok komme. Med de fødevarepriser er det jo guld der havner i skraldespanden. Og det må da også være ærgerligt at smide dele af sit overskud ud som restauratør.

Jeg ser frem til min næste brunch hos trekløveret - og glæder mig til at se hvad min kæreste siger til det. Tror også han falder i de braiserede sager.

Har også kig på en aften på Det Glade Vanvid - må vist hellere starte en opsparing.

God lørdag til alle der kommer her forbi! 


8 kommentarer:

 1. Oh, det ser godt nok godt ud. Glæder mig.

  SvarSlet
 2. Hvor ser det lækkert ud. Dog ikke i nærheden af hvor jeg bor. Et andet forslag til stedet, kunne være at lukke hjemmeløse ind til at spise resterne.
  Så går der ikke noget til spilde.

  SvarSlet
 3. Det ser dælme overdrevet lækkert ud, og når du sir det er det i virkeligheden så frister det meget. Lige før jeg kunne finde på at tage en færge her fra Sælvig og sejle til Hou bare for at komme til brunch der. MEN det første der slog mig, da jeg så billederne var også det overdrevne madspild, der må være det sted. Det er lige før det er for meget faktisk .... jeg håber virkelig de vil gøre en indsats for at gøre noget med spildet, fx invitere hjemløse! Ville gøre ens samvittighed lidt bedre....

  SvarSlet
 4. Rigtigt godt forslag, du kommer med! Er helt på linie med dig ift., at det burde normaliseres, at man tager rester med hjem, når man er ude at spise. Blandt andet af miljøhensyn er det underligt, at det stadig ikke er normen i Danmark, og derudover smager det meste jo også fremragende dagen efter til frokost :-)

  SvarSlet
 5. "Som ambassadør for Stop Spild Af Mad måtte jeg spørge hvad de dog gjorde ved de mange rester - for der var vitterligt mange. Lidt blev taget fra til personalemad og resten røg desværre ud. Den danske er jo fødevarelovgivning er så stram, at det skal kasseres efter at ha' stået på buffet."

  Det er godt, at du er opmærksom, Malou :)

  Prøv lige at sæte dem sammen med Aarhus Folkekøkken - for Aarhus Folkekøkken har netop en service, som kommer hos dem og afthenter madspild/affald og kører det ud til biogas: http://www.pna.dk/


  KH
  Selina

  SvarSlet
 6. Jeg gjorde for mange år siden nar af tyskere, der fyldte servietten med mad, inden de forlod restauranter. Min far fortalte mig dengang, at man i Tyskland havde betalt for den mad, der blev serveret på bordet. I Danmark betalte man for den mad, man spiste. Derfor har vi ikke som i Tyskland tradition for at tage mad fra bordet med hjem. Som hos flere, der kommenterer, var min første tanke: "Bekendtgør at der er gratis mad til hjemløse eller andre, der trænger, efter et sådant opbud af dejlig mad. Det ser dog ud til, at holdingen på restauranter er ved at skifte - der er mange, der længe har tilbudt, at man kan få den mad med hjem som man ikke kunne spise. Der er stadigvæk for mange private husholdninger, der smider god mad i skraldespanden. "Brug forstanden - ikke skraldespanden", er mit motto. Der er vel heller ikke nogen, der smider en halvtredskroneseddel i skraldespanden, men mad for det samme beløb bliver rask væk smidt ud!
  Elsebeth

  SvarSlet
 7. Hej Malou,

  Det ser da overdrevet godt ud - der er jo alt for meget.. Det bliver jeg da vist nødt til at prøve en søndag - helst snart. :)

  Bh.
  Mikkel

  SvarSlet
 8. Kommentar slettet: "Enig, men ikke desto mindre ser det lækkert ud! :) "Brug forstanden ikke - skraldespanden" hehe godt ord igen".

  Brugerens navn førte ikke til en profil, men til en side hvor man kunne optage forbrugslån. Det er desværre noget der sker ret ofte.

  Beklager "Anja K". Tak for komplimenten, men jeg tillader ikke linkspam til reklamesider i mit kommentarfelt. Dårlig stil at lægge udgående links hos andre forklædt som kommentarer!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...