tirsdag den 22. januar 2013

Rib-eye og rødvin...

Det har ikke været lutter pulver og hejs siden jeg flyttede. I sidste uge fik jeg pludselig voldsom trang til en kæmpestor rød bøf. Og sådan en havde jeg heldigvis i fryseren: 

En stor beskidt rib-eye på ca 300 g som blev serveret med salat og en skyrcreme med masser af hvidløg. Til sådan en omgang hører der et godt glas rødvin til. Og så skulle jeg jo vælge hvad det skulle være for en.

Før jul blev jeg kontaktet af Bevco og spurgt om jeg ville teste deres nye webshop og smage lidt på deres udvalg. Det sagde jeg ja tak til og udvalgte 5 rødvine fra forskellige lande. Til den her bøf var det dog ret nemt at udvælge vinen - så det blev den amerikanske fra Lucas & Lewellen

En saftspændt solmoden sag fra Californien. Jeg valgte at åbne den og sætte den på køl i ca 15 minutter så den blev serveret ved ca 17 grader. Det gav den mulighed for at springe langsomt ud i glasset. Hæ, det er godt nok nye tider - i slut 80'erne hvor jeg begyndte at drikke de røde dråber, blev flasken gerne åbnet og stillet på komfuret mens ovnen klarede stegen. Det var lige før der bare skulle tilsættes rosiner og mandlesplitter. 

A match made in Heaven - en dansk bøf og en amerikansk syrah.

Jeg magtede ikke at lave noget kartoffeltilbehør eller noget linse/korn/bønnehalløj - så det blev bare til en salat af broccoli, rød peber, blegselleri og majs fra fryseren. En hurtig vinaigrette og et glas oliven blev det også til.

Bøffen blev krydret godt med salt + peber og stegt i en blanding i en blanding af SMØR og olivenolie. Ved servering blev salaten lagt på lidt snittet hjertesalat. Skyrcremen var skyr med lidt mayonnaise, fuldkornssennep og et stort fed presset hvidløg.   

Jeg havde helt glemt hvor godt sådan en bøf dufter. Og nu var det heldigvis tid til at sætte tænderne i den.

Oh la la.....det var bare lige hvad jeg trængte til. Og vinen var perfekt til! En intens marmeladevin med masser af moden frugt, vanilje og eg - lige som jeg elsker. I min verden kunne den sagtens konkurrere med The Boxer - og det er noget af en bedrift. Jeg glemte alt om mådehold og nød hver en dråbe - og havde jeg haft en til var den nok også blevet åbnet. Fedt at få udviddet sin 'shirazhorisont' som ellers kun har rakt til Australien før. Tak for det Bevco

Jeg var langt fra den eneste der havde savnet en god bøf. Og det her fjæs kan jeg bare ikke sige nej til. Hun endte lokke ret mange bidder ud af mig. 

------------------------------------------------------------------------------------

Det kniber stadig meget med kræfterne. I sidste uge måtte jeg aflyse alle mine planer og hvile mig så meget som muligt for at samle kræfter til weekenden. Fredag kom Max på besøg for første gang siden nytår og det var rigtig dejligt at se ham igen. Søndag var jeg til fødselsdag hos Fenja og det var en rigtig hyggelig dag. Men jeg kan godt mærke at jeg er vandt til at være meget alene, for mine ører snurrede og jeg var helt mør af alt den snak da jeg kom hjem. I går kom min søster så til en mini-søsterboble på blot en enkelt overnatning. Jeg havde Sweetdealkuponer til sushi fra Sashimi, som vi hentede. Og så sad vi ellers bare i sofaen op af hinanden og hyggede. Virkelig dejligt.

Jeg ved at det muligvis udløser et trælår at poste det her billede - men det er jeg villig til at tage med. Bliver bare så glad når jeg ser min søster smile sådan det til mig....og det vil jeg gerne dele.

I morges da hun var kørt på arbejde måtte jeg lytte til min krop og indtage det store batteri af medicin - noget jeg ellers forsøger at lade være med. Det gav mig 5 timers dyb søvn og totalt ro. Desværre føler jeg mig meget 'ulden' resten af dagen efter sådan en omgang. Så nu sidder jeg bare her og blogger mens jeg langsomt samler kræfter til at lave lidt mad. Men jeg glæder mig - for jeg skal nemlig ha' bøf igen. Søs og jeg fandt nemlig en rigtig fin lille en til mig inde i byen i går. Nu skal jeg bare lige ha' udtænkt noget tilbehør.....5 kommentarer:

 1. Hvor ser hun sød ud din søster:-)

  SvarSlet
 2. Uhm ser lækkert ud :-)

  Kh. Anne-Mette/Hverdag på Æblelunden

  SvarSlet
 3. Man bliver godt nok lækkersulten af at læse med her. God aften.

  SvarSlet
 4. Sikke en smuk søster du har:)
  mvh sara

  SvarSlet
 5. Kommentar slettet: "Ja, hun er ret køn :)
  Hvor langt tid får bøffen for at få den grad af 'rødme'?".

  Brugerens navn førte ikke til en profil, men til en side hvor man kunne optage forbrugslån. Det er desværre noget der sker ret ofte.

  Beklager "Anja K". Tak for komplimenten, men jeg tillader ikke linkspam til reklamesider i mit kommentarfelt. Dårlig stil at lægge udgående links hos andre forklædt som kommentarer!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...