fredag den 25. januar 2013

Overkill Brownie...

I aften går det løs med Kagedåsetræffet 'Lam & Lama' (forklaring følger) - og i den forbindelse får jeg Tine til eftermiddagste. Hun kommer forbi efter arbejde og så giver hun et lift op til Signe hvor gækken skal slås løs. Det gav jo en oplagt mulighed for at bage i dag, for Tine elsker kage. Og det er ikke hvilken som helst kage, men en jeg har haft på tegnebrættet i et stykke tid efterhånden:
 
22 x 22 cm pure evil! En blytung brownie proppet med syndig sager. Den indeholder både mørk og hvid chokolade, små stykker karamel og mini-marshmallows. Totalt overkill - deraf navnet. Jo tak, plomberne hvinede bare ved tanken.

Det er en blandet landhandel af lødige og ulødige produkter. Noget fra gemmeren, andet fra pakkeleg og de små fine butterscotch morsels købt her. (De kan også erstattes af hjemmelavede 'chips' - se her). Portoen er dyr, så man skal enten bestille en masse af gangen eller gå sammen om at bestille. Jeg havde bestilt mine sidste år sammen med min søster.

Stort set alle mine kager, indtil nu, er blevet bagt i en springform. Jeg har længe drømt om en firkantet bageform - og da Søs var her i mandags var vi inde i Kunst og Køkkentøj for at købe en til mig. Og den skulle selvfølgelig indvies med en beskidt brownie.

 De 3 lødige økologiske: mel, æg og SMØR.

De 3 lømler: hvide chokoladeknapper fra Callebaut, butterscotch og marshmallows.

Hmm, måske er en sammenhængende opskrift en god ide. Jeg skævede til den her af Nigella Lawson, men gav den mit eget twist. Den er passende til en form på 22 x 22 cm. Jeg undlod at komme vanilje i, da der er 'vaniljesmag' i både marshmallows og den hvide chokolade.

180 g mørk chokolade - her 80%
180 g blødt SMØR
3 æg
100 g mørk muscovadosukker
½ tsk fint salt
120 g hvedemel
75 g hvide chokoladeknapper - eller blot hakket
75 g butterscotch morsels - brug f.eks hakkede flødekarameller
40 g mini-marsmallows.

Sukkermængden er skåret lidt ned i forhold til Nigellas - og jeg valgte at bruge muscovado da det har en karamelnote i forvejen som ville spille godt sammen med resten.

Jeg havde kun en plade af den gode mørke chokolade, så jeg måtte supplere op med et par håndfulde mørke knapper.

Chokoladen og det bløde SMØR skal smeltes sammen. Det kan man enten gøre over vandbad - eller som her, på den nemme måde i mikroovnen. Zap blandingen i 30 sekunder - og rør rundt.

Her har det fået 30 sekunder. Det fik 30 til - og derefter 15. Så var det smeltet nok til at det kunne røres sammen til en glat emulsion.

Blandingen skal køle lidt inden næste trin. I mellemtiden kan man så piske æg og sukker sammen. 

Da sukkeret var opløst og blandingen lys og skummende blev den afkølede chokoladeblanding rørt i. Mel og salt blev sigtet sammen og vendt i til sidst. Og så var dejen klar til fyldet.

 Sørg for at fyldet er jævnt fordelt i dejen. Og så skal formen beklædes.

Det er noget nemmere med en firkantet form. Her skal man blot klippe bagepapiret til så det er på størrelse med formen + siderne og lidt ekstra - og klippe en slids i hvert hjørne. Så kan man folde snipperne ind og lukke helt.

Dejen blev fordelt og sat i ovnen på 180°C. Hvor længe den skal bage er op til dig - og din ovn. Kan du lide den godt snasket skal den nok ha' ca 15-18 minutter - og mere fast 20-24 minutter. Husk at den bager lidt videre efter den er taget ud, så tag den hellere ud for tidligt end for sent. En overbagt brownie bliver hurtig til en meget kedelig chokoladekage.

Den færdige kage fik lov til at køle en smule af i formen inden den blev løftet op i papiret og lagt på en rist.

Overfladen var 'sprød' og karamelliseret pga det mørke sukker - og der var bittesmå søer af smeltet karamel. Ih, du altforbarmende...

Et tværsnit blottede det fugtmættede indre. Den var bagt lidt for meget, et minut mindre eller 2 havde dog været bedre.....men pyt.

Jeg skar en tynd strimmel af og lavede til små brownies. Naturligvis kun til at fotografere *host*. Well, lad mig berette at det blev til ret sen aftensmad. Det blev sgu en ret god kage hvis jeg skal sige det selv. Efter Sif er flyttet over til det der Sjælland er der blevet langt mellem de gode kager - men nød lærer altså åbenbart lækkersulten kvinde at bage. Vink forresten lige til den gode Siffolade *vinke vinke* - det er nemlig hendes fødselsdag i dag. Ak, tænk at det allerede er 2 år siden vi fejrede den dag i Tallinn på middeladervis. Good times! 

Det blev sørme også til varm mad i går. Jeg havde nemlig taget noget kylling op som skulle tilberedes:

Det gav mulighed for at teste en ret som jeg havde været noget spændt på at prøve - nemlig marmelade-kylling. Den får du opskriften på når jeg engang kommer hjem igen. Kagedåsetræffet er nemlig med overnatning. Og nu må jeg hellere få endnu en tur på langs så jeg kan få samlet lidt kræfter til den omgang.

God weekend til alle der kommer her forbi.


5 kommentarer:

 1. Forundredes hver gang jeg læser din blog over så inspirerende den er. Dine smukke billeder får mundvandet til at løbe, og når jeg så har læst din tekst har jeg også modet til at gøre et forsøg på at matche billederne i mit eget køkken :)
  Tusinde tak for din evne til at gøre madkunsten tilgængelig for alle :)

  SvarSlet
 2. I wantz ur bowniez!!! %-}

  SvarSlet
 3. Sgu da godt at jeg sidder og spiser forsinket frokost mens jeg læser det indlæg, ellers havde jeg da stået på hovedet i sukkerskålen om lidt.
  Opfinder du lige en (umulig) low carb version også?
  :-)

  SvarSlet
 4. Mums! Lavede den i går med den 3-årige. Brugte flødekarameller i stedet for butterscotchs, som du foreslog. Den smager VILDT godt - overhovedet ikke sød og klam, som man måske kunne forvente. Lækker opskrift! Tak for den...
  Mvh Katrine

  SvarSlet
 5. Den skal jeg da lave. Overkill er altid godt!
  Nogen der har et bud på, hvilken slags flødekarameller der er gode at putte i? For det er godt nok sjældent jeg spiser karamelleræ

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...