tirsdag den 1. januar 2013

Nytårsmenu fra Frederikshøj som take-away del 1...

2012 blev afsluttet med på den bedst tænkelige måde: med en laber 4 retters menu fra Årets Restaurant Frederikshøj.

Foto: Jesper Rais
Menuen skulle hentes mellem 11-14 og jeg var så heldig at få et lift derud af min venindes husbond.

Allerførst må jeg rose det velorganiserede set-up. Man meldte sin ankomst og straks blev ordren samlet i en kasse. Ingen stress, lutter overskud og god stemning. Derefter blev man vist ind i et tilstødende lokale hvor ens kasse blev gennemgået, tjekket efter og man fik mulighed for at stille spørgsmål. Der fulgte desuden en nøjagtig 'samlevejledning' med. Her får jeg min kasse gennemgået. Jeg var simpelthen SÅ rørt da jeg opdagede at der var taget særlige hensyn til min kammuslingeallergi - og at der var en lille særlig crépin med som jeg kunne få i stedet for. Det er service og god stil ud over det sædvanlige. Med ønsket om et godt nytår bar jeg min kasse ud i den ventende bil.

Vel hjemme igen blev desserten stillet i fryseren og resten på altanen. Så kunne jeg gå og smile forventningsfuldt af kassen. Jeg forberedte mig til at klargøre middagen ved at se Wassim Hallals grundige instruktionsvideo. Igen, virkelig god og gennemført stil.

Da sulten begyndte at melde sig gik jeg i køkkenet og tog hul på kassen. Ovnen blev tændt og jeg gik i gang med at klargøre den første ret: Crépin af jomfruhummer og kammusling med jordskok, sprød toast melba og nøddevinaigrette.

Foto: Jesper Rais

Her er hvordan min anretning kom til at se ud:

Kassen bød på crépins (det var min den irgrønne), rå blomkål, sprøde flager af krydderurter + jordskokkechips, jordskokkepuré og nøddevinaigretten. Da jeg ikke ved hvor meget/lidt der skal til at udløse min allergi, turde jeg ikke varme de 2 slags fisk sammen. De kom derfor på hver deres lille tallerken inden de kom i ovnen.

Lun puré i bunden, så fisken og de sprøde sager.

Og til sidst den lune nøddevinaigrette.

Rigtig lækker lille forret. Dejlige balance mellem forskellige teksturer og syre/sødme. Alt var smagt perfekt til. Den kom ikke til at ligne Wassims udgave, men jeg syntes nu den blev rigtig fin alligevel. 

Efter en rum tid gik jeg atter i køkkenet og lavede den næste forret som også var med fisk som omdrejningspunkt: Stegt torsk i skummende torskesuppe med peberrod, rødbede og dild.

Foto: Jesper RaisOg min anretning:

Kassen bød på udskåret torsk, rødbedegelé, dildolie, 'spagetti' af rå rødbede og en intens torskesuppe med peberrod. 

Jeg varmede tallerknerne i ovnen og pudrede torsken med mel på den ene side.  

Torsken fik lidt salt og peber inden den blev stegt i 3 minutter på hver side i lidt olie og SMØR. Den blev derefter lagt på i varm tallerken og fik selskab af lidt rødbedegelé og dildolie. 

Suppen blev kogt op og fik en tur *wroom wroom* med min Bamix. Det gjorde den let og skummende.

Torsken blev toppet med en fin bunke rå rødbede inden suppen blev hældt over.

Smuk dekonstrueret nytårstorsk. Utrolig velsmagende suppe - 'bisquet' i det. Igen gennemtænkt med teksturene.

Der fulgte masser af små kuvertbrød med. Dem brugte vi til at få de sidste liflige dråber op med. 

Aftenens vine var alle økologiske. Mere om dem i det næste indlæg sammen med hovedretten og desserten...

 Læs del 2 her.

 

6 kommentarer:

 1. Mums det ser så vildt lækkert ud. Dejligt at læse, at du kom godt ind i det nye år med stil, ro og kærlighed i dit nye fine hjem. Jeg ønsker det bedste for jer i det nye år.

  SvarSlet
 2. Øj, det ser godt ud! Kan godt forstå at du ikke vil stå og bakse hele aftenen - man skal også have tid til at hygge sig på årets sidste aften :-)

  Godt nytår til dig og Max'eren!

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde Piske - og også til Hr. Piske.

   Slet
 3. Hej Malou.

  Først og fremmest rigtig godt nytår.
  Det lyder som en virkelig lækker menu fra Frederikshøj. Glæder mig til at læse resten.

  Bedste hilsner
  Mikkel

  SvarSlet
 4. Jeg er så misundelig. På den gode måde. Det ser helt fantastisk ud! Også med dit take på anretningen :) Har I til en ekstra gang, eller hvordan? Mener at have set, at man kun kunne bestille til fire personer..

  SvarSlet
 5. Det ser rigtigt godt ud. Havde i bestilt til 4 prs? synes det ser ud til at være 4 stk. fisk nemlig?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...