torsdag den 1. marts 2012

Gourmet ferie?...

Well, not so much. Det er da blevet til en enkelt bøf og en omgang vegetarisk moussaka, men resten har været en del mindre lødigt.

I søndags lavede jeg denne MEGA burger. Bollen af (g)astronomiske proportioner var med i ugens kasse og skreg nærmest på at blive fyldt med rare sager.

Muhahahaha.......Sif har jo givet mig lov til at konsumere alt det bacon jeg kan magte fra hendes fryser. Det benytter jeg mig godt af.

Det her tørsaltede bacon fra Hanegal er i særklasse. Jeg valgte at bruge en hel pakke til den burgeren - det er jo gerne en del svind undervejs.

Den stegte bacon, salatblade, tomatskiver, syltede agurker og løgringe + en 'fars nylon' af mayonnaise, græsk yoghurt, sennep, stærk ketchup og lidt ravigotte.

En stor bolle kræver en stor bøf. Jeg købte en pakke med 400 g - men begrænsede mig alligevel og nøjedes med at lave en bøf på 250 g.

Bøffen blev lavet meget flad og noget større i omkreds end bollen - den skrumper nemlig en del under stegning og ender med at passe perfekt i størrelsen.

Bollen blev lunet, skåret over, smurt med dressingen og beklædt med salatblade. Bøffen blev lag til rette og fik selskab af en swirl Heinz ketchup og lidt løgringe.

Tomatskiver, syltede agurker og baconen......*host* de 3 skiver der var tilbage på det tidspunkt.

Behold: The Megalodon Burger. "Æd den før den æder dig". Jeg måtte give op halvvejs og gemme resten til frokost dagen efter.

Det er også blevet til pizzaer udefra. 2 små fra det lokale pizzeria - ja da, begge med bacon. Dem levede jeg af i 2 dage mens jeg så LOTR.

I går aftes skulle jeg så ha' lavet kylling i karry. Men jeg havde hverken kræfter til at gøre køkkenet klart eller til at snitte noget som helst. Influenzaen giver ikke sådan lige op uden kamp og syntes åbenbart at der også skulle smides et halsonde i puljen. Løsningen blev mere junk udefra. 2 hotdogs og ½ måge fra Den Gyldne Brønd + en ekstra pølse der ikke er med på billedet. Det er meget mad på en gang, men man skal bestille for minimum 100 kr før man kan få bragt ud. Hotterne og mågens lår spiste jeg med det samme - resten af fuglen bliver til en frokostret i dag.

Den overskydende pølse har jeg lige omsat til en 2. morgenmad der var en hobbit værdig. Endnu en pakke af den skønne tørsaltede bacon, stegt tomat og 2 økologiske spejlæg. Da billeder var taget fik æggene lige et lille skud Heinz.

Hvad menuen kommer til at byde på resten af ferien er endnu uvist. Jeg har et kyllingebryst, mere bacon og et confiteret andelår tilbage. Det er kun fantasien - og kræfterne der sætter grænsen. Men da jeg har en pose hvide bønner i fryseren herude fra den sidste ferie kunne jeg måske lave en cassoulet af en art? Skal da vist lige over i centeret og se om slagteren har en spændende pølse der kan bruges til det formål.

Nu vil jeg ha' en bette lur så jeg kan være bare lidt frisk i aften når Max kommer på besøg. Later dudes!

12 kommentarer:

 1. Nice! (sagt opgivende, som Onslow fra Keeping Up Appearances), så har jeg igen begået den kæmpebrøler at læse en af dine posts lige inden frokost.
  Jeg kunne sælge min krop for sådan en burger lige nu...

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry :-)

   Sådan en god hjemmelavet burger er faktisk værd at sælge både krop OG sjæl for ;-)

   Slet
 2. må... hå... den... burger...!

  Hej Malou, jeg er en meget fast læser af din blog, og jeg nyder alle dine indlæg meget. Jeg har et spørgsmål som er af temmelig personlig karakter, og hvis du ikke har lyst til at svare på det (eller ikke rigtigt kan svare på det) så forstår jeg det selvfølgelig, og du vil absolut intet nederen høre fra mig om det, men jeg tænkte alligevel at jeg ville spørge fordi det er noget jeg er meget nysgerrig omkring.

  Jeg har fulgt dit og Max' forhold, og jeg synes det er meget beundringsværdigt den modne og fornuftige tilgang I har til de problematikker der i at bo sammen. Jeg er imponeret over at I kan komme til en alternativ samværsform som passer jer begge og jeg synes bare generelt det er vildt sejt at I udfordrer konventionerne ved at vælge en anden måde at være sammen på, og her er det så mit spørgsmål kommer ind, for nogle gange spekulerer jeg over om I egentlig stadig er kærester, eller om I bare er venner?
  for mig som læser synes jeg meget tydeligt at mærke den hengivenhed og kærlighed der er i jeres omgang, men jeg kan stadig blive i tvivl om det er mere på venskabsplan end at I er kærester?

  forstå mig ret, jeg spørger kun udfra et ønske om at forstå fordi jeg som sagt synes det virker som et utroligt modent og hengivent forhold I har, og ikke fordi jeg er interesseret i at snage. Så hvis du ikke har lyst til at svare skal du slet ikke føle dig nødet til det.

  Kærlig hilsen fra en hengiven læser der altid får vildt fråderen over det mad du laver, og som også følger dit personlige perspektiv med stor interesse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sisse-Sofie.

   *Åndeburger* :-D

   Tja bum, det har jeg så lige tænkt lidt over. Det er ikke for personligt - jeg blogger jo frit og åbent om mit liv i forvejen.

   Max og jeg er stadig kærester - men er separerede og bor ikke sammen mere. Det har taget lidt tid af finde ud af hvordan forholdet skal fortsætte, men vi er vist ved at nå frem til det nu.

   Det er svært at få 2 liv til at passe sammen med kronisk sygdom. Det blev for stor en byrde for Max både at passe mig og hans arbejde. Og jeg havde konstant dårlig samvittighed over ikke at kunne noget.

   Vi prøver at ses hver weekend - men det lykkedes ikke altid. I starten følte jeg mig lidt ladt i stikken - for jeg har aldrig rigtig været alene før. Nu hvor jeg har vænnet mig til det er det rigtig godt for mig. Nu kan jeg sove, lave mad, spise og gøre det jeg magter - når der er kræfter til det. Det var svært da jeg skulle rette mig efter Maxs døgnrytme. Nu lader jeg døgnet gå sin gang og lader kroppens behov diktere slagets gang.

   Hvad fremtiden bringer ved ingen - men så længe det virker og vi stadig er glade for hinanden fortsætter vi. Men vi skal ALDRIG bo sammen igen. Jeg forsøger at samle kræfter til at flytte ned i en mindre lejlighed, det er jo dumt at betale for en 3'er når man kun er 1. Men det er ikke noget jeg vil stresse over at skulle gør i en fart.

   Tusind TAK <3 - jeg er meget glad for at du kan lide det jeg laver her på bloggen. Det er en stor fornøjelse at udtænke nye retter og ting hertil. Dejligt at du læser med :-)

   Slet
  2. tak for dit fine svar, det tilfredsstillede min nysgerrighed :)
   Jeg kan godt se at det i høj grad også er en svær proces at skulle bevæge sig fra noget til noget andet, fordi omstændighederne har udviklet og ændret sig, men jeg vil bare sige at som én der betragter det hele udefra igennem din blog, er jeg meget imponeret over jeres måde at takle situationen på.

   bedste hilsner

   Slet
  3. Ha ha, godt - så har det jo tjent sir formål ;-)

   Tusind tak, det er jeg meget glad for at du siger. Jeg er et vanemenneske der har haft meget svært ved forandring, så det har været en STOR udfordring. Men jeg tror der er er langt flere der kan redde deres parforhold hvis de tør tage springet og ikke bare gøre som alle andre gør.

   Selvfølgelig er der stadig dage hvor jeg bestemt ikke kan se det sjove i situationen. Men hellere det end at det hele bliver til dårlige dage ;-)

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 3. Kære Malou

  Dette bliver også lidt ude af kontekst, men har længe ville skrive til dig.
  Al den modstand du har mødt i den seneste tid, grimmes jeg ved og er rigtig trist på dine vejne. Suk.

  Til sagen: Hver gang jeg ser dette tv-program køre over skærmen med mere og især mindre duelige chef-aspiranter, tænker jeg på dig. Den inspiration og glæde du er hér på bloggen, havde været fantastisk at få sat levende billeder på. At se dig i action og give dem alle baghjul ville i den grad have været interessant. Dette er ment som et kompliment, håber du kan følge min tankegang...
  Med ønsker om at du må få nogle gode dage som feriebarn.
  Mange hilsner Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marie

   Tak for din søde kommentar. Modstand er der nok af - omend det går noget bedre nu.

   Tusind tak, det er dejligt at du har så store tiltro til mine evner. Jeg havde skam også meldt mig under fanerne og var inviteret til casting - men måtte melde fra pga helbreddet. Uden at være alt for selvfed, tror jeg faktisk at det var en konkurrence jeg teknisk set havde potentiale til at komme langt i - men hvad hjælper det at ha' evnerne når fysikken ikke vil makke ret?

   Men tak alligevel :-)

   Tak, jeg nyder ferien i fulde drag. Det er virkelig tiltrængt oven på den sidste tids stress og ballade.

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 4. Svind, ha! Jeg ved godt, hvor den bacon "svinder" hen - men det du jo egentligt også selv skrevet :)

  Håber du lige så langsomt kommer på højkant igen, smukke.

  Jeg savner dig enormt! B har lovet, at vi kan køre til Viby, når du er kommet ovenpå igen og det passer dig - så afsætter vi hunden til anden side den dag og kommer og hygger sammen med DIG!

  Mange, mange tanker og knus til dig fra MIG <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes, det røg lige ned i mavsen :-D

   Det går meget langsomt fremad - men jeg slapper af og nyder ferien alligevel.

   Jeg savner også dig helt vildt - og har mistanke om at jeg sms'er til det helt gale nummer. I skal være så hjerteligt velkommende - dog skal jeg lige ha' lidt mere styr på lejligheden først. Det vil jeg forsøge at få i en fart ;-)

   Aww, så sød du er. Kram <3

   Slet
 5. Nej, hvor der det helt fantastisk ud. Lige nu savner jeg så meget en "smagsprøve" knap.
  Dine opskrifter taler virkelig direkte til min mave :)
  m.v.h.
  Ulrik
  http://spisekammer.blogspot.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' :-)


   Ak ja, sådan en knap kunne jeg også godt bruge. Det ville være sejt hvis vi lige kunne få en lille smagsprøve hos hinanden :-D

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...