søndag den 25. marts 2012

Gulerodskagevafler med flødeostecreme...

I dag havde jeg planlagt en 3-retters menu lavet i vaffeljernet i anledningen af vaffeldagen. Jeg startede selvfølgelig med at lave desserten - og er nu så mæt at jeg gemmer forretten til i morgen. Ups, sådan kan det gå.

Jeg ville ha' lavet enten chokolade- eller kirsebærvafler, men så postede Foodfanatic denne opskrift på gulerodsmuffins med flødeosteglasur - og så kunne jeg ikke tænke på andet. Så her får du min version - som vaffel.

Flødeostecremen først. Jeg havde økologisk flødeost i huset (indkøbt til en cheesecake). For at give den et friskt pift, smagte jeg den til med 3 slags citrus: appelsin, citron og bergamotte. Bergamotten havde været med i en kasse og jeg havde ikke fået den brugt. Smagen kender du sikkert fra altheabolcher og Earl Grey-te.

Af en eller andet tosset grund lavede jeg kun en halv portion creme, men en hel portion vafler.

50 g flødeost
40 g blødt SMØR
60 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
Revet citrusskal

SMØR, flormelis og vaniljesukker blev rørt sammen. Flødeosten blev rørt i sammen med lidt revet skal af de 3 citrusfrugter. Den færdige flødeostecreme blev sat på køl mens vaflerne blev bagt.


Jeg skelede til den her opskrift på gulerodsvafler - men lavede min helt egen version.

100 g SMØR
150 g hvedemel
50 g ølandshvede
2 tsk bagepulver
2 spsk brun farin
2 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
½ tsk salt
Revet citrusskal
2 dl mælk
2 dl skyr
1 æg
125 g revet gulerod
evt hakkede nødder

Smørret blev smeltet i mikrobølgeovnen og sat til afkøling. Alle de tørre ting blev blandet sammen. Jeg valgte at bruge revet skal fra både appelsin, citron og bergamotte.


Mælk, skyr og æg blev pisket sammen.

Gulerødderne blev revet groft.

Jeg fandt en minipose med nødder som jeg havde fået med hjem fra Foodexpo. Visbjerggaard har simpelthen de lækreste økologiske nødder - og vi fik lov til at smage hele deres sortiment.

Jeg smed selv 8 hasselnødder i puljen som ellers bestod af: cashew, macademia, pecan og brazil/para. Nødderne blev hakket - og så var det på tide at tænde vaffeljernet og røre dejen sammen.

Det våde + det smeltede SMØR blev pisket i det tørre til en tyk dej. Gulerødderne og nødderne blev rørt i. Vaffeljernet blev penslet med smeltet SMØR i mellen bagningen af hver vaffel.

Dejen blev bagt til 8 hele vafler af 5 hjerter. Det var svært at bage dem helt færdige i jernet, jeg syntes de blev ved med at smage af mel. Så jeg droppede at lave bløde vafler og bagte dem til de havde den ønskede farve og lagde dem på en bageplade. Til sidst fik de 12 minutter på 180°C til de var knasende sprøde.

Flødeostecremen blev hentet i køleskabet og så var det bare med at få anrettet.

Gulerodskagevafler med flormelis og flødeostecreme.

Uhm, vaflerne var krydrede og passede perfekt sammen med den liflige ostecreme.

Jeg dryssede med lidt sukkerkrymmel for at få lidt ekstra knas.

De kan også lægges sammen 2 og 2 med ostecreme imellem. Det er svært at stoppe når man først er gået i gang. Af sammen grund bliver det lidt sen aftensmad i dag. Men 'dejen' er lavet og står på køl - så jeg tænder jernet igen så snart sulten melder sig. Det bliver en vegetarisk måltidsvaffel lavet med portobello og squash med en hurtig salat af spidskål til.

Og så til noget helt andet:


Det er godt nok en opslidende ventetid på kommunens afgørelse. Hver gang jeg hører yderdøren eller dørtelefonen tænker jeg "er det nu de kommer og roder i mine ting?". Jeg havde slet ikke forestillet mig at det ville komme til at påvirke mig så meget. Men jeg har gravet dybt og set på de psykologiske mekanismer. Min mor overtrådte alle mine grænser og krævede til enhver tid retten til at se hvad jeg havde i skuffer og skabe da jeg var barn og ung - det er bla det der spøger. Jeg er også så sygeligt autoritetstro at jeg får ondt i maven når jeg ser en buskontrollør - og det på trods af at jeg har et gyldigt buskort i min pung. Jeg ved det er fjollet, men det er sådan det er. Jeg får også mange mails i tiden fra andre der selv har været eller er i klemme på lignende måde - og det er barsk læsning. Mange er dog forsørgere, så det kan ikke helt sammenlignes med min sag. Fælles er dog utrygheden og følelsen af at ingen rettigheder at ha' i sit eget hjem.

Kommunen stillede jo blandt andet spørgsmålstegn ved hvorfor vi ikke har søgt om skilsmisse - for vi er jo enige og så kan man blive skilt efter 6 mdr. Hvis jeg skal være helt ærlig så var det endnu en ting jeg valgte ikke at bruge kræfter på. De sidste par turbulente år og det at Max flyttede + mit eget nye liv med at bo alene - det har kostet ALLE mine kræfter at komme mig over og vænne mig til. Jeg havde tænkt mig at vi skulle se på det når jeg engang var klar til at flytte ned i en mindre lejlighed. Men alt deres snak om proforma-separation gjorde mig faktisk ret ked af det. Jeg troede faktisk at man kunne være separeret på ubestemt tid. Men åbenbart ikke hvis man vil tages alvorligt at Århus Kommune. Det kunne jeg slet ikke ha' med at gøre. Jeg måtte dog opgive at finde den originale separationsbevilling i rodet. Heldigvis var der en sød dame på Statsamtet der hjalp mig med at fremskaffe en ny. Så i går blev papirerne udfyldt, underskrevet og postet. Nu varer det ikke længe før jeg er en ekskone. SÅ mærkeligt. Det er virkelig træls at processen er blevet forceret på den her måde - jeg har slet ikke følelserne og tankerne med. Men det må jeg arbejde med, for det er meget vigtigt for mig nu at signalere at jeg altså på ingen måde er en social bedrager.

I det hele taget er den anklage så latterlig. Jeg er skiftevis rasende og ulykkelig over det. Det er svært at fatte at en der læser med her kan tro at jeg ikke har rent mel i posen. Det bliver endnu mere latterligt når man kigger på det økonomiske: som 'enlig' får jeg ca 3000 kr mere end som 'samboende'. Max har udgifter til husleje, telefon, internet, licens, mad og forsikringer der langt overstiger det beløb. Hvorfor skulle vi gøre os til sociale bedragere når der ikke er nogen økonomisk gevinst ved det?
Så vidt jeg kan regne ud er det springende punkt om vi overhovedet må være kærester eller ej. For kommunen er det en skønssag. Det betyder jo desværre at de er i deres gode ret til at bestemme over mig og hvad jeg må - og først når jeg efter deres mening har gjort noget forkert. Det svært at efterleve nogle regler som ingen ved hvad er - og siger kommunen at man bryder dem - ja, så har de pr definition ret. Men jeg har læst mig frem til at man f.eks ikke må være sammen mere end man ikke er sammen. Hmm, betyder det at man må ses 3 dage om ugen? Andre steder har jeg set at de mener at det er acceptabelt at man ser hinanden 1 gang om ugen. Aner ikke hvad man må og ikke må - men det er åbenbare ikke ret meget. Når engang sagen er ovre vil jeg bede om en skriftelig redegørelse over hvad man må og ikke må som førtidspensionist - for det her er simpelthen en jungle af regler. Jeg har fuld forståelse for at kommunerne skal spare og slår til hvor der er mistanke om socialt bedrageri - men de bør også vide hvor meget skade de gør ved at forfølge dem der har deres på det tørre.

Var også SÅ snotdum i sidste uge at Google mig selv i forbindelse med at jeg søgte oplysninger om mine rettigheder på nettet. Fy for pokker hvor får jeg nogle hårde ord med på vejen rundt omkring. Jeg får bla klø for at ha' snydt mig til en pension med en fupsygdom og at det er en skandale at jeg får hjemmehjælp - for skulle jeg ikke bare tage mig sammen og lade dem der virkelig er syge får den hjælp jeg 'stjæler' fra dem?. Jeg føler mig sgu lidt punkteret over summen at det hele lige nu. Så stenbidderrognen får lov til at blive i sine hinder og ramsløgene får lov til at stå i Risskov - jeg har ikke lyst eller drive til at lave alt det jeg havde glædet mig til her til foråret.

Hver anden dag har jeg også lyst til at lukke bloggen ned for en periode. Men så er jeg bange for at det slår helt klik for mig. Jeg har sådan nydt i dag at lave opskrifter og planlægge vafler og tilbehør. Og jeg skal jo spise. Er bare lidt opgivende. Det er hårdt.

Puha, det blev en hel stil. Det pressede sig bare sådan på.
Tak fordi I stadig hænger på, det er rart at vide at der sidder nogen derude og læser med.

28 kommentarer:

 1. Gid man kunne spise hos dig hver dag ; )
  Det er simpelhen bare så lækkert det du viser frem.... har du tips til hvor man køber denne bergamotte?

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak - det var noget af en kompliment :-)

   Hmm, jeg har ingen ide om hvor man kan købe selve frugten - men du kan købe en økologisk olie her og bruge hvor du gerne vil ha' smagen af bergamotte tilsat.

   Slet
 2. Numero uno: Smæklækre vafler - uuuuhmm!

  Numero dos: Hvor er det nogen nedern kort du har fået på hånden lige nu Malou, og hvor ville jeg ønske at jeg bare kunne bede dig om at ignorere de diverse mennesker der sidder rundt omkring, og hygger sig gevaldigt med at pege fingre af andre. Men jeg kender det godt, ikke at jeg er på Førtidspension, men er på Kontanthjælp på grund af Borderline, social angst og en spiseforstyrrelse. Gæt selv hvor mange thumbs up jeg får fra den "virkelige virkelighed" :) Og det er svært at ignorere de slemme ting, vi får kastet efter os. Så jeg vil egentlig bare bede dig om at prøve at huske, at vi måske ikke alle er i samme båd, men vi er mange der sidder rundt omkring dig i en lignende jolle, og vi støtter op om dig! Masser af Cyber-kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Argh, du har godt nok også dit at kæmpe med. Håber på alt det bedste <3

   Jeg er meget glad for din støtte.
   Kram

   Slet
 3. Vi læser med, og det bliver vi ved med :) Vi ved jo, ligesom dig selv, at det bare er fis i en hornlygte, den der anmeldelse. Jeg håber du holdet modet oppe. Du har meget at være stolt af. Ikke bare tager du gode billeder (jeg har ikke teknisk forstand på det, men de er pæne du ved), du har også talent for at skrive fængende (her kan jeg faktisk udtale mig, for jeg studerer dansk, og arbejder som journalist). Du er nytænkende inden for din madlavning, og går op i miljøet - noget virkelig mange glemmer i forbifarten. Og at du formår stadig af være venner med Max, eller kærester - det rager egentlig kun jer selv - er jeg i næsegrus beundring over :) Du kan ikke være et menneske der bærer nag, og det er en virkelig god kvalitet. Jeg kender ikke mange, der stadig har det så godt med deres forhenværende mand, som dig, men det er fantastisk at du har det. Det skal du huske - kommunen kan rende og hoppe. Ville de hellere have en sag, hvor de skulle putte Max i fængsel, fordi han bankede dig - næppe vel? :) Bliv ved med at gøre som du gør nu - for du gør ingenting forkert.

  Kærlig hilsen trine, er trofast læser. (... og man kan nok se på længden, at på trods af mit job, har jeg ikke lært at skrive kort endnu :D)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde og støttende kommentar. Jeg skulle lige ha' sagen helt på afstand før jeg kunne svare.

   Aww, tak for rosen - jeg er meget glad for at du kan lide det jeg laver her på bloggen. Den er jo min baby :-D

   Ja, det er faktisk lidt pudsigt - ALLE andre en kommunen roser os for vores måde at takle situationen på. Det vil jeg gøre ;-)

   Kram

   Slet
 4. Og du kan tro jeg bliver ved med at læse med. Det er min suveræne yndlings blog. og selvom jeg kun er 19 år gammel finder jeg så meget inspiration her inde, og jeg nyder at kigge dine lækre billeder igennem, tror efterhånden at jeg har læst alle dine indlæg igennem et par gange. :)Jeg håber at du bliver ved med at blogge - jeg bliver i hvert fald ved med at læse med og støtte så godt jeg kan gennem min skærm her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak for de søde og støttende ord <3

   Wow, har du virkelig læst det hele? Det er jeg godt nok imponeret over :-)

   Jeg bliver ved - det er det eneste faste holdepunkt i mit liv som JEG bestemmer over ;-)

   Tusind tak fordi du læser med!

   Slet
 5. Søde dejlige Malou.
  Hvor er det bare synd at du skal have det så dårligt psykisk. Og Især fordi det er anonyme mennesker(læs idioter) der har så ondt i en hvis legemsdel, at de angiver folk som dig for at snyde. DEt er sku da enhvers ret at være i sit hjem, uden at skulle frygte hvem der banker på døren.
  Håber virkelig at den der har meldt dig, må få det 10dobbelt tilbage, med angst og bekymring.'
  Håber virkelig at Århus kommune har de rigtige briller på,¨når de ser på din sag.
  Det er jo vanvittigt at du/I skal skilles fordi det passer kommunen. Hvor herre bevare os. Det er sku da ikke det der laver en socialbedrager. Om man ikke er klar til at blive skilt.

  Sender dig de allerbedtse tanker og håber virkelig du vinder denne gang.

  Kram fra Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birthe

   Tusind tak for din søde kommentar - den blev jeg meget rørt over.

   Jeg er glad og taknemmelig for at den grimme sag nu er overstået. Det var virkelig en hård omgang.

   Aww, hvor er du sød <3

   Kram

   Slet
 6. Du kan altså bare noget med de der vafler :-) Vi får ALT for sjældent vafler hos os - måske jeg skal eksperimentere lidt med de falafel vafler...mums!

  Og håber snart du kan blive den tåbelige anmeldelse kvit - op med humøret :-)

  Kh Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, jeg er tosset med vafler :-D

   Ja, giv falafler en chance - de er rigtig gode!

   Tak, er glad og lettet over at det er ovre nu.

   Kh

   Slet
 7. Du bliver ønsket alt godt herfra. Ligesom Pernille finder jeg stor inspiration i din blog, selvom jeg kun er 20 (og aldrig har hørt om bergamotte før). Jo større man drømmer, jo større kan man leve. Du får mig til at drømme. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak - hvor er du sød.

   Hvor er det bare smukt sagt - jeg bliver helt rørt hver gang jeg læser det <3

   Slet
 8. Hej Malou!
  Læser altid med, men har ikke kommenateret før. Vil ikke sige så meget andet end, at jeg virkelig håber det hele løser sig for dig, og får en lykkelig udgang.
  Jeg læser til sygeplejerske og i sidste nummer af "Sygeplejersken" var fibromyalgi hovedemnet og på forsiden, og jeg tænkte på dig, og hvor rart det vil være for jer fibro-patienter, når sygdommen en dag er fuldt anerkendt som sygdom, og ikke lider under den oldnordiske antagelse om, at det skulle være indbildt.. Men det lader til at være på vej :-)

  Forresten ser din mad simpelthen SÅ lækker ud. Jeg tror jeg drømmer om gulerodskagevafler i nat :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lærke

   Tusind tak for din søde kommentar :-)

   Gudske tak og lov fik jeg medhold og sagen blev afsluttet.

   Tak for tippet, jeg downloadede bladet og læste hele temaet. Der var ikke rigtig noget nyt i det for mig - men det var interessant at se hvordan det blev fremstillet og formidlet videre. Hvis jeg ikke var sådan en kylling ville jeg gerne ha' taget en rygmarvsprøve - men jeg tør ikke udsætte mig for et indgreb der kan give endnu flere gener.

   Tusind tak :-)

   Slet
 9. Hold op, hvor jeg dog føler med dig! Hvor er det bare tæskehamrende ækelt at vi lever i et land hvor man kan 'stikke' folk, ANONYMT, som man har set sig sur på!
  Jeg er sikker på at der sidder tonsvis af kugleskøre, bitre røvhuller derude som må synes at det er for fedt. Nu er der rent faktisk nogle der gider at tage deres latterlige, paranoide vås for gode varer i stedet for bare at krølle anmeldelsen sammen og ryste på hovedet over dem.
  Der bør sgu da kunne findes en anden måde at komme socialt bedrageri til livs end at skræmme livet af en uskyldig, ærlig og enlig førtidspensionist med sit på det tørre! Det er fuldkomment absurd, Malou. Alt godt herfra - jeg kan ikke se hvordan afgørelsen skulle være andet end til din fordel!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det er jeg glad for at du siger. Ja, sikke et stikkersamfund.

   Det er SÅ dejligt at det er overstået nu så jeg kan komme videre med mit liv :-)

   Slet
 10. Det er barsk læsning. Fatter ikke man kan anmelde anonymt.
  Jeg har ikke prøvet det på min egen krop, men har dog hjulpet unge der skulle i forbindelse med det offentlig i vanskelige situationer - har været bisidder, det er rart af have en anden person med, som måske har et større overblik. Har du aldrig overvejet at have en bisidder?
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fatter det heller ikke - mon ikke der bliver indgivet mange anmeldelser uden grundlag fordi folk ser sig sure på andre?

   Nej, men der var en bisidder der overvejede mig ;-D

   Slet
 11. Kære Malou.
  Tak for din skønne, skønne blog, hvor er jeg glad for, at jeg har fundet den.
  Selv om det jo nok er lettere sagt end gjort, håber jeg, at du på en eller anden måde kan ryste frustrationerne, raseriet osv. over den ubehagelige sag af dig, for du ved jo godt, hvad der er rigtigt og forkert. Du har intet gjort forkert, du har din sti ren, du har ikke noget at skamme dig over. Varme knus herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde kommentar - jeg er MEGET glad for at du kan lide min blog :-)

   Åh, hvor er jeg glad for at det er overstået nu.

   Knus

   Slet
 12. Ej, hvor har jeg ondt af dig. Kan godt forstå du er fuldstændig drænet for energi.

  Håber ikke at du lukker bloggen ned, for jeg nyder virkelig alle dine finurlige og spændende påfund! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det var virkelig en meget hård omgang. Godt det er ovre nu.

   Det kan du tro jeg ikke gør - den her blog er det eneste i livet JEG bestemmer 100% over ;-)

   Aww, tak <3

   Slet
 13. Elegant og sjov vaffel-fortolkning - me like!

  Og min holdning til sagen kender du jo, så i stedet for at gentage den, får du her et lille mandagskram med solskin på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *Bukker* Tak :-)

   I do - tusind tak. Kram med kram på til dig!

   Slet
 14. Kære klidmoster. Føler med dig og forundres over at kommunen starter en sag på så spinkelt et grundlag (snak om spild af skattekroner der, bemærk ironien i det) Har en bekendt der også har fibromyalgi og jeg ved godt hvor tankeløse uvidende personer kan være mht netop den sygdom.
  Må ærligt sige at i starten da jeg begyndte at læse din blog var jeg også forundret over hvordan det hang sammen, men da jeg læste med for opskrifterne og inspirationen skyld var jeg ligeglad med dit privat liv. Som jeg fik læst mig igennem flere indlæg gav det dog mening og jeg har stor respekt for jeres måde at takle jeres samliv og siden ophør af samme på.
  Det kræver mandsmod at erkende at selvom man gerne vil hinanden kan man ikke leve sammen fordi det vil slide begge parter op, men hvor er det så smukt at i formår at bevare et skønt venskab istedet.
  Håber inderligt det bedste for dig i denne kamp mod kommunen og tror nok jeg taler på flere's vegne når jeg ønsker at du vedbliver med at blogge om mad, råvarer m.m. for du gør det så levende, for mit vedkommende er du en sand madkunstner. Hilsen K Damsted

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde, konstruktive og støttende kommentar.

   Kommunen SKAL efterforske alle anmeldelser - så det kan nemt benyttes som chikane at anmelde andre. Virkelig dårligt system!

   Tusind tak, det har været en svær beslutning at opløse samliv og ægteskab - men det ser ud til at vi nu kan finde ud af at være kærester. Det kunne vi nok ikke hvis vi ikke var gået hvert til sit.

   Heldigvis er sagen afsluttet nu.

   Aww, tusind tak <3

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...