lørdag den 17. marts 2012

Test af parmesanmølle fra Microplane...

For en lille måned siden stødte jeg for første gang på den nye parmesanmølle fra Microplane her hos Mira. Sådan en måtte jeg eje. Den så nemlig ud til at være yderst fibro-venlig. Og jeg fik ret!

Jeg gik og ventede på at kunne ønske mig en til min fødselsdag da jeg fik en email fra Hamonoya med et tilbud om netop at teste lige netop den - de havde nemlig bemærket at jeg i forvejen var ret begejstret for mine andre rivejern fra Microplane. What are the odds? Jeg sagde naturligvis straks JA TAK - og ganske få dage efter lå den klar på posthuset til mig.

Parmesanmøllen kommer med 2 riveskiver - en grov og en fin. Den fine er lidt finere end det Microplane rivejern jeg plejer at bruge til parmesan, men det passer mig fint at det bliver revet lidt finere *pun intended*. Skiverne er barberbladsskarpe men heldigvis meget nemme at skifte. Alle delene kan gå i opvaskemaskinen, hvilket bare er en ekstra dejlig detalje. Den runde flade sorte dims er et bundstykke som man kan sætte på møllen. Den kan så stå direkte på bordet unde at drysse eller sættes i køleskabet med ost i til næste gang.

Og så fandt jeg ud af at den skive man ikke har i møllen, lige passer ned i en af de små runde bøtter fra Rice. Bonus!

Det kriblede i fingrene for straks at komme til at prøve mit nye gadget af. Men ak, kræfterne var små. Det blev derfor ikke til en langtidssimret hjemmelavet pastasauce denne gang - så jeg måtte tørt konstaterede at torsdag altså var "min Dolmiodag". Argh, hader de reklamer - men elsker den økologiske variant på de dumme dage. 1 stort hakket løg + 2 fed hvidløg blev sauteret i lidt olivenolie. 200 g hakket oksekød blev tilsat og brunet. Tomatsauce på og *simre simre* mens pastaen kogte. Smag til med lidt friskkværnet peber, et par dråber balsamicoglaze og agavesirup samt lidt urtesalt. Bum, mad!

Ja, det blev så ikke parmesan der fik lov til at åbne ballet - men derimod en lille knold pecorino. Et stykke der var knækket af osten sidst jeg rev noget til pasta. Et stykke som mine dumme fingre ikke kunne holde ved og rive på almindelig vis. Det var jo perfekt og nærmest forudbestemt at det skulle kastes for de skarpe tænder der i dybet.

Tju bang, hvor det gik. Med ganske få omdrejninger havde jeg lige nøjagtig den mængde ost jeg ønskede revet ud over retten.

Jeg ville vildt gerne ha' lavet sådan et billede ind over min tallerken - men der er umuligt med kun 2 hænder. Billedet er medsendt fra Hamonoya.

Det var godt nok en meget positiv overraskelse. Møllen er nem at betjene og skøn for sådan en som mig der har svært ved at holde om små stykker ost (og hader at få ostefingre). Jeg vil også teste om den kan bruges til at rive chokolade ud over kager med. Den vejledende udsalgspris er 299,-.


Hæ, hvis nogen havde fortalt mig for 2 år siden at jeg ville sige ja til at teste et aggregat til at rive ost med var jeg faldet om af grin. Ost var jo fjenden! Hvor er jeg glad for at jeg tog den store ja-hat på og kastede mig ind i ostekampen. Hvor har det givet mange gode smagsoplevelser og åbnet en helt ny verden. Hmm, bliver det næste mon så at jeg lærer at drikke kaffe?


18 kommentarer:

 1. Nej - det næste bliver at du lærer at spise RIGTIG ost. F.eks en bette Banon af de gule. Jeg skal med glæde filme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Argh, du efterstræber mig på mit liv!

   Næste gang jeg ska på Miró lover jeg at smage på ALLE ostene på den store ostetallerken!

   Slet
 2. Åh, du må Endelig være sød at melde tilbage om den kan tage chokolade også. For så skal jeg SÅ meget ud at købe én af de smarte møller dér! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal jeg nok. Hmm, så må jeg jo hellere lave en dessert i en fart som der skal chokolade på ;-)

   Slet
 3. Svar
  1. Ja, ikke? Den er perfekt til dumme hænder/fingre/arme :-)

   Slet
 4. Godmorgen Malou - jeg købte en parmesanmølle for 3 år siden på en ferie i Sydfrankrig - og den bliver brugt rigtig meget, for mig et uundværligt køkkenredskab. Fint at du har taget jahatten på mht. ost - tænk hvad du kunne have gået glip af :) Jeg er sikker på, at du kan lære at drikke kaffe. Men kaffe er bittert, som du ved, og det kræver tilvænning. jeg har en 18 nårig datter, som elsker mad, og hun kaster sig uforfærdet ud i alt incl. franske og italienske oste med karakter og diverse skaldyr og andre sære ting. Lige for tiden er hun i gang med projektet "lær st spise oliven" - det består i at smage, hver gang de er på bordet, og så satser vi på, at en skønne da, så er den der - smagen for oliven. Elsker din blog og ønsker dig alt godt også mht. til den dumme sag fra forleden. Har tit tænkt på hvor smukt og værdigt du har beskrevet dit og Max' forhold, og som mange andre har påpeget, så kan ingen, der læser med her, være i vivl om, at I to ikke bor sammen. Alt godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen :-)

   Dejligt at høre - jeg er sikker på at jeg også kommer til at bruge den her rigtig meget.

   Uh, jeg kommer aldrig til at drikke kaffe - kan ikke tåle koffein ret godt. Drikker af og til en af dem der med kraftig irsk accent og sover ikke i flere dage bagefter :-D

   Cudos til din datter! Det er SÅ fedt at hun tør smage på tingene på den måde. Det er den helt rigtige tilgang. Jeg er selv kommet dertil hvor jeg har smagt koriander så mange gange at jeg nu kan spise det uden at ørle, men ligefrem nyde det.

   Aww, tusind tak - det er jeg SÅ glad for at du skriver. Jeg har jo beskrevet meget ærligt hvordan tingenes tilstand er - men kommunen satte spørgsmålstegn ved mange ting. F.eks undrede det dem at vi ikke var blevet skilt endnu. Det kan man jo blive efter 6 mdr som separerede - så hvorfor havde vi ikke sat gang i det? Jeg var af den opfattelse at man kunne være separeret på ubestemt tid. De er vist ikke vandt til ret mange skilsmisser hvor parterne ikke råber og skriger af hinanden. Puha, jeg håber snart der kommer en afgørelse - mit helbred hænger i forvejen i laser, det her gør det på ingen måde bedre. Ja, hvorfor skulle jeg skrive noget her på en offentlig blog som kunne mistænkeliggøre min ret til at være "enlig"? Jeg har jo ret til at ha' gæster og en kæreste der af og til overnatter - men det komplicerer åbenbart situationen at det er Max og ikke en 'fremmed' jeg er kæreste med.

   Tak <3

   Slet
 5. Næh hvor smart! Det må jeg nok sige. Jeg hader selv at rive ost og få ostefingre, og vidste slet ikke, at sådan et aggregat fandtes.
  Nu har jeg ikke lige 300 kroner til et osterivende køkkenredskab, og bruger alligevel ikke så meget revet ost - men det står nu i min mentale notesblok til engang i fremtiden, hvor jeg får et køkken så stort og rummeligt, at jeg med god samvittighed kan købe alle smarte redskaber. OG en opvaskemaskine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, er det ikke bare smart? Jeg anede heller ikke at den fandtes før jeg så den hos Mira.

   Det er jo en god ting at ha' stående på sin ønskeseddel. Ak ja, drømmen om "Det Store Køkken" :-D

   Glæder mig til at møde dig inden længe - har meldt mig til nu ;-)

   Slet
 6. Dejligt du har fundet et redskab der fungerer - jeg så også godt Miras anmeldelse og har haft den i tankerne siden, men jeg ved ikke helt om mit osteforbrug kan retfærdiggøre investeringen. Men kunne den nu bruges til chokolade også, så ville det selvfølgelig være et plus...
  Jeg plejer godt nok at bruge en minihakker til at rive osten med, så der ikke kommer nogen fingre i vejen på rivejernet - men kan den her få det sidste ud af en lille stump også?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også ret glad for den allerede. Det er gået op for mig at jeg bruger langt mere parmesan end jeg gik og troede. Det er jo en rigtig god smagsgiver til mange ting.

   Jeg skal nok hurtigst muligt teste hvordan den er til chokolade - benytter lige lejligheden for at lave en dessert ;-)

   Ja, jeg rev hele den lille knold op - der var intet tilbage!

   Slet
 7. Jeg har hidtil revet parmesan på et ganske almindeligt rivejern (eller på min mandelkværn, hvis det har været lidt større mængder).

  Udover at få at vide om den kan rive chokolade, kunne jeg også godt tænke mig at få opklaret om den kan rive fx Klovborg, for den bløde ost giver langt mere ostefingre efter min mening.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det fungerer også fint med et alm rivejern - det her er bare nemt og bekvemt.

   Det kan ikke rive bløde oste - det er kun til de hårde ostetyper. Og måske chokolade ;-)

   Slet
 8. Jeg så den godt i en reklame den anden dag og den røg straks på min ønskeliste!
  Vi spiser rigtig meget parmesan herhjemme, så den ville simpelthen være perfekt- for selvom jeg elsker ost, så elsker jeg ikke ostefingre:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå. Åh, det er simpelthen det mest fantastiske anti-ostefingre-aggregat :-D

   Slet
 9. Man må godt have en Dolmio-dag en gang i mellem ;) Jeg foretrækker dog Nettos La Campagna med hvidløg (som kun koster det halve).
  Og det er totalt unfair at vise sådan noget køkken grej frem :D Jeg har aldrig overvejet at ønske mig sådan en parmesan-dimmer og nu vil jeg have en!

  SvarSlet
  Svar
  1. Aha, den lyder godt - kan man få den økologisk?

   Sorry, jeg kan bare slet ikke lade være med at vise den frem.......som man siger. Du må ønske dig en ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...