fredag den 16. marts 2012

Saichi Sushi...

I onsdags var jeg forbi Saichi Sushi i Jægergårdsgade for at indløse en kupon fra Downtown til 16 stykker for 159 kr. Normalprisen var 320 kr hvilket gav mig ret høje forventninger. Jeg havde også læst den her anmeldelse og glædede mig til selv at smage på de japanske sager.

Jeg kom hjem og inspicerede indholdet i bakken. Der var som lovet 3 nigiri, 8 kaburimaki og 5 store uramaki. Jeg syntes umiddelbart det var en stram pris med de oprindelig 320 kr - specielt fordi det ikke er en menu stedet normalt kører med, men en der er sammensat til tilbuddet, udregnet efter fuld pris på de forskellige elementer.

3 nigiri: reje (22 kr), tun (25 kr) og flamberet laks (25 kr). Perfekte ris, lækker fisk.

8 stk 'Sake Avocado' med laks, avocado og agurk, toppet med laks (118 kr).

Rullen var fyldt med ekstra fedtmarmoreret og meget velsmagende laks. Der var dog 3 ting der trak ned. 1: Den var rullet ret løst og overlappede lige knapt sig selv i bunden. Ved kontakt med soyaen gik den øjeblikkeligt op i limningen og fyldet faldt ud. 2: Der var ingen agurk i den som annonceret. Fraværet at et sprødt element gjorde det til en noget fed og blød bid. 3: Den var skåret meget sjusket. Ikke 2 af stykkerne var lige store. Sushi handler i den grad også om æstetik og til den pris er det virkelig dårlig stil at sjuske.

5 stk 'Maki Crispy Shrimp' - den står på deres menukort som 'Tiger Shrimp Roll' (128 kr) og er med tempura reje, krabbekød og grønt. Smuk, velsmagende rulle - men desværre var den også alt for løst rullet. Her nåede de enkelte stykker ikke engang at blive dyppet i soyaen, for de faldt fra hinanden så snart man løftede dem. Men velkogte ris, lækkert fiskefyld - ikke noget at komme efter der.

Dog syntes jeg at ingrediensen 'grønt' blev tolket lige lovligt frit. Så stor en dusk grøn salat er hverken en fryd for øjet eller ganen - og blandt andet medvirkende til at rullen var urimelig løst rullet. Camilla Thorup Christoffersen skriver i sin anmeldelse her af denne sushimenu: "Det er ren blær - en magtdemonstration i japansk kokkekunst, når det er allerbedst". Tja bum, jeg er ikke helt enig.

Jeg blev mæt, fisken var fremragende og risene velkogte. Prisen på 159 kr var fin. Jeg ville også godt ha' betalt ca 200 kr for det. Men 320 kr? Aldrig i livet, det var det simpelthen for sjusket til.

Det er ikke til at sige om det er deres normale standart eller det er fordi det er et kupontilbud. Men det er i hvert fald ikke et sted jeg kunne finde på at komme tilbage og bestille take-away sushi til fuld pris efter den oplevelse.


Saichi Sushi får muligvis en chance til på et tidspunkt. Men så vil jeg derind og spise så jeg kan opleve det Camilla Thorup Christoffersen kalder for "Japansk magi".

10 kommentarer:

 1. Man skal selvfølgelig ikke spørge, om billederne er nogle du selv har taget ?
  :-)

  SvarSlet
 2. Vi har også købt derfra, og det var ikke specielt imponerende. Det var ikke pænt lavet, og så smagte det lidt kedeligt. Så vi holder os til favoritten Sota Sushi i Vestergade og Karma Sushi på en 2.plads :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Aha, der begynder at tegne sig et billede. Til den pris skulle de ellers befinde sig i superligaen for sushi.

   Åh ja, Sota er SÅ godt :-) Til take-out foretrækker jeg Sino, Sashimi eller Ginza (billigt, men ok).

   Slet
 3. Smagte samme tilbud i går, da veninde havde glemt at indløse sin kupon og derfor havde det med om til os som en lille forsnack.
  Havde ca. samme oplevelse - det smagte udemærket, men var ikke 320 kr. værd. Rullen var lidt kedelig med laks med laks og uden sprødt, ngirierne ret små (vores tun var byttet ud med laks, mener jeg) og makierne ALT for store.
  Faktisk var det lidt under gennemsnitlig pris værd, fordi det ikke var særlig pæn sushi, selvom de sælger sig selv på det. Det så lidt for hjemmelavet ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre at det ikke kun er mig det syntes det ikke var pengene værd. JA, hjemmelavet - det var lige det ord jeg manglede i anmeldelsen. Til den pris skal det bare være knivskarpt.

   Næ, du - Sota, Sashimi og Sino - det er de 3 bedste steder i byen. Har smækket et link til dig på Twitter i dag ;-)

   Slet
  2. Æv, har haft et par skuffende oplevelser med Sino, lidt a la dette: smager ok, men er skuffende mht. størrelse, variation og udseende. De har bare imponeret andre gange, så de får et par chancer mere.

   Slet
  3. Æv, trist at høre. Det er træls at det ikke er mere jævnt i kvaliteten. Men det er jo et håndlavet produkt og skifter jo i stil alt efter hvem der er på arbejde på det pågældende tidspunkt.

   Jeg skal ha' fra Sashimi på fredag og glæder mig helt vildt :-)

   Slet
 4. Altså de der beskrivelser, som tilbudssiderne har af spisestederne - det er underholdende læsning! Selvfølgelig er det altid fantastisk, pragtfuldt og det bedste, som anmelderen nogensinde har smagt, og jeg morer mig altid kosteligt, hvis jeg bruger tid på at læse dem. Ofte springer jeg dem blot over og søger i stedet på anmeldelser på nettet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der bliver smurt ret tykt på :-)

   Jeg bruger også gerne Mangospot til at tjekke stederne ud inden jeg køber.

   Glæder mig til at spise frokost med dig i dag ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...